Kändisvärlden är märklig

På lördagkvällen den 5 nov strötittade jag på SVT’s Gokväll, men tröttnade och gick över till min iPad jag hade bredvid mig. Min sambo utropade plötsligt – sluta med den där – det var ju just en dam här som tycker som Du!

Ojdå! Det var nytt… Screen Shot 2016-11-06 at 07.15.11 Screen Shot 2016-11-06 at 07.15.16 Screen Shot 2016-11-06 at 07.15.24 1 Screen Shot 2016-11-06 at 07.15.32 Screen Shot 2016-11-06 at 07.15.38

Jag var tvungen att Googla på henne (känd skådespelerska som är aktuell i ovanstående film, vars handling utspelar sig i Tyskland 1940).

Men, det visar sig då snabbt att hon uppfattar situationen käpprätt motsatt mot exempelvis jag.

Ack ja, finns det något hopp? Men givetvis jublar väl journalisterna på SVT.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. L

    Alarmisternas vandringssägner fungerar…

  2. Ingemar Nordin

    Kul!
    Jag har faktiskt läst boken. En fascinerande, men tragisk, historia om ett ganska ensamt motstånd under naziregimen. Det skall bli spännande att se filmen.

  3. Sören G

    Hon påstår att det satsas många miljarder på lögner om klimatförändringarna. Vilket ju naturligtvis är sant då inget klimathot genom global uppvärmning existerar.
    Men hon menar tvärtom och till vad skulle i så fall dessa miljarder ha satsats?

    I dag på radion hade man faktiskt ett kritiskt inslag om vindkraftverk. De utgör ett hot mot fladdermöss och många fladdermöss dödas av rotorbladen. Fladdermössen dras dessutom till vinkraftverken enligt rapporten.

  4. Sören G

    Fackföreningarna i Frankrike har tvingat de styrande att dra tillbaka koldioxidskatten.
    https://www.cfact.org/2016/11/05/paris-just-rolled-back-its-carbon-tax/

    ”Only four nations — Ireland, Sweden, Chile, and Finland — actually have total carbon taxation today. ”

  5. sibbe

    I Finland kallas det visserligen CO2 skatt, men är sist och slutligen en bränsleskatt ovanpå bränsleskatten, i raden förhöjda skatter, av en regering som försöker minska budgetunderskottet och undvika att statsskulden stiger i himlen. DÅ ”nimmt man was man hat”, skulle Merkel ha sagt.
    Och tack vare den här skatten har dom äntligen börjat reparera våra, under de senaste åren, mycket illa nedgångna vägar. Och ny asfalt betyder bättre vägar och betyder mera körande, vilket betyder mera CO2gödsel i luften, och detta allt tack vare skatten – som inte ens märktes, när olje/bensin/diesel priset gick ner. Alltså: ingenting annat än business at usual…

  6. Göran Gustafsson

    Inte bara Emma Thompson tar ”klimathotet” på allvar. Det gör som bekant även skådespelarkollegerna Leonardo di Caprio, Robert Redford, Barbra Streisand liksom påve Franciskus och ärkebiskop Antje Jackelén. Måhända har de senare två bättre koll på vad som sker ”ovan där” än vi andra dödliga. Och självfallet är det inte lätt att strida mot all den klimatologiska spetskompetens som uppräknade personer besitter.

  7. Allan Forsling

    Kändisar skyndar till för att hylla hållbarhetens lov och att vara främst i ledet av klimathotare. Men det är tal utan klangbotten- walk the talk- det gör man inte…. Och när man nu sett programmet om Sveriges bästa hemtjänst och det visar vilken lång väg vi har att gå för att ge en värdig äldreomsorg i Sverige, då undrar jag: var finns kändisarna för att tala för de äldre och deras vardag? Och jag undrar, vilka pengar läggs i Sverige på Per Holmgrenar och Johan Rockströmmar som med sina kostnader hindrar de äldre att få en omsorg som de är värda? Vad kostar klimathotarna det svenska samhället och i slutändan de äldre??

  8. Ivar Andersson

    #5 sibbe
    I Sverige har vi moms på energiskatterna. T.ex. för att få reda på verkliga bensinpriset räknar du först av 20% på pumppriset och sedan drar du bort bensinskatten. I år (23 sep 2016) ligger det genomsnittliga bensinpriset på 13,02 kronor, varav 8,64 är skatt. 2010 kostade en liter bensin 12,97 kronor.
    Av priset på en tank bensin är 66 procent skatt.

  9. Ingvar i Las Palmas

    Utspel av Trump!
    http://joannenova.com.au/2016/11/trump-could-wipe-out-us-funding-to-the-climate-scare-industry/#more-51651

  10. Stickan no1

    SVT i kväll:
    ”FN: Människan framkallar extremväder

    Mer än hälften av de extrema väderhändelserna som inträffade mellan 2011–2015 berodde på den globala uppvärmning som människan framkallat, enligt en rapport från Meteorologiska världsorganisationen (WMO) som tillhör FN.

    Åren 2011 till 2015 är de varmaste som någonsin registrerats. I rapporten, som lades fram vid det internationella klimatmötet i Marrakesh i Marocko, står det att klimatförändringarna har ”ökat riskerna för extrema händelser som värmeböljor, torka, rekordartade regn och skadliga översvämningar”.

    WMO beräknar att ungefär 300 000 människor omkommit under de fem åren i katastrofer som orsakats eller förvärrats av klimatförändringarna.”

    Nejdå, det är inte någon partsinlaga. Vetenskap när den är som bäst då det grundar sig på majoritetsbeslut i FN regi. Demokratisk vetenskap. Vår tids nya Lysenkoism.

  11. Ingvar i Las Palmas

    Stickan #10
    Avslöjande:
    (WMO) som tillhör FN.
    Så din slutkommentar är helt relevant

  12. Håkan Bergman

    Nu har ju kändisvärlden fått den ultimata samlingsplatsen. Först trodde jag det var nåt ironiskt, men nej det verkar vara äkta var. Komplett med kronprinsar, kronprinsessor och diverse avskrap från kändisvärlden, släng er i väggen WWF och GreenPeace.
    https://theperfectworldfoundation.org/

  13. # 10 Stickan och #11 Ingvar

    Kanske minns ni skandalen om den avskedade franske meteorologen Philippe Verdier hösten 2015. Hans bok Climat Investgation, som orsakade kontroversen, handlade nästan inte alls om koldioxid, utan om det politiska spelet därom i Frankrike och annorstädes. Verdier ägnade mycket utrymme åt WMO. Det var inga snälla saker han från en insiderposition avslöjade om den organisationen.

  14. Ann LH

    Ja, nog har kändisvärlden fått lite att tänka på sedan i går.

  15. Peter Stilbs

    Även det alarmistiska BBC kanske börjar sansa sig? http://www.bbc.com/news/science-environment-37909361

  16. Kristian Jonsson

    Kändisar har inte tid med att läsa informationstexter om vetenskapliga förhållanden. Naturvetenskap var ett ämne som hade låg prioritet vid teaterutbildningen. Som kändis får man förlita sig på den information man erhåller från den kollega som står bredvid en på Operabaren (eller motsvarande etablissemang) tidiga söndagsmorgnar.

  17. Stickan

    Ja artister och konstnärer har ofta konstiga politiska idéer, men när det gäller klimatet har ju Emma Thompsom helt rätt, medans det finns svenska kemiprofessorer som har en helt förvriden upfattning …