Grönköping: Kannibalism för klimatet

Då alla tidigare
symbolhandlingar i kampen mot klimatet icke haft önskad effekt, dvs alltför få ha gått å markerings- och godhetsmanifestationer såsom ”vinterdäck mot klimatet”, ”kaviar för klimatets skull” och ”rädda planeten – nys sällan”, ha de ansvariga å Grönköpings Godhets- och klimatförening beslutat att banka å den verkligt stora skrämseltrumman och lanserade därför – å helgens matmässa ”GastroSummit” – tanken å ”Kannibalism för klimatet”.

-Givetvis får begreppet att äta eller ätas en helt ny innebörd, säger en av initiativtagarna bakom lanseringen, men lite svinn får man räkna med i kampen. Vi måste besegra klimatet till varje pris, och vad kan vara bättre än att ärofyllt få offra sig å ett sådant godhetsmarkerande altare.

GK kannibalism

Förväntansfulla kannibaler-in-spe inför de första klimatkorrekta tuggorna.

Rolf Oward

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Håkan

  När verklighetn överträffar diken.

 2. Håkan

  #1 dikten

 3. Ivar Andersson

  Det var forskaren, professor Magnus Söderlund vid Handelshögskolan i Stockholm, som kom på den nya idén att rädda klimatet. Han är ekonom men ägnar sig i hög grad åt beteendevetenskap. Han verkar sakna empati och sunt förnuft.

 4. pekke

  Gladast är nog geten för galenskapen

 5. pekke

  Ivar #3
  ” Han är ekonom men ägnar sig i hög grad åt beteendevetenskap. ”

  Psykologer och beteendevetare bör nog plocka in honom några år för studier …

  Kan f.ö. inte vara så ekonomiskt i längden att äta upp sina grannar.

 6. Peter F

  Undrar hur Söderlund har tänkt det ska gå till. Får man gå till bårhuset och välja hela eller delar av en kropp. Vem sköter styckningen. Följer det med en kokbok med recept. Slaktavfallet, hur ska det hanteras. Den där Söderlund verkar inte ha alla hästar i stallet och inte heller alla knivar i lådan. Men tydligen är det inte fråga om Fake News-

 7. tty

  Ett skolexempel på vad som i USA kallas för IYI – Intellectual, yet idiot. På svenska skulle det väl bli IMI.

 8. Andersson

  Din kommentar inväntar granskning.
  Tänkte att även jag som en inbiten klimatförnekare skulle klimatanpassa mina matvanor och laga en brullegryta i helgen. Började då att grubbla på det juridiska, har Grönköping klimatanpassat lagstiftningen till dessa nya ingredienser? Är det då frågan om en utökad samtyckeslag? Har professor Robert Brulle rätt att inte samtycka, det handlar ju trots allt om klimatet?

 9. Bim

  Idén är inte så dum. Käka klimathotare, så försvinner ju hotandet så småningom.
  Men den funkar nog inte. Tänk er själva, sitta och knapra på Rockström och Al Gore?

 10. Håkan Bergman

  Undrar om det är dags att stämma hamburgerkedjorna för falsk marknadsföring, jag tvivlar starkt på att dom har riktiga och ursprungsmärkta hamburgare i färsen?

 11. Larry

  Såg en krönika av An Heberlein i samma ämne. Det handlarom hur man skulle bekämpa köttbristen i 1700 talets Irland. ”A Modest Proposal for Preventing the Children of Poor People from Being a Burden of Their Parents or Country, and for Making Them Benificial to the Public” vilket är titeln på en ironisk liten skrift av Johnatan Swift. Så kanske professorns inlägg var mest menat som ironi, det får man hoppas i vart fall.
  Se även:
  https://nyheteridag.se/heberlein-ett-ansprakslost-forslag-ar-2019-nar-manniskokott-skulle-radda-klimatet/

 12. J-O

  Att idén i grunden är korkad är väl inte något som berör mig – det finns många dårar
  med välbetalda jobb …

  Att TV4 tar upp detta som något helt seriöst gör mig dock väldigt bekymrad.
  Vi kan ju inte direkt se att Tilde anlägger någon ironisk eller sarkastisk ton i sin
  intervju med ”forskaren”.

  En Tabufråga framställs det som med etiska övervägande men likväl om vi bara
  kan tänka utanför boxen så varför inte …

  Varken forskaren eller TIlde var väl nyktra nog när galna kosjukan slog till och efterföljande
  information om att Creutzfeld-Jacobs syndrom som lär straffat kanibalism

 13. Fredrik S

  Människokött räknas väl som rött kött, så det blir ju borde ju bli lite konflikt även för en hälsomedveten miljöpartist.

  För inte så länge sedan på Papua Nya Guinea åt de ju upp sina närmaste när de var förbrukade. Detta kunde leda till att drabbades av skrattsjuka pga prion, en proteinpartikel som dödade hjärnans nervceller.

  Det kan ju inte vara så lämpligt att dö skrattandes mitt i den förödande klimatkris vi befinner oss i.

  Så jag avstår.

 14. Fredrik S

  Läste att FN-chefen Antonio Guterres inför det extremt co2- generande jippot med Greta osv i NY varit tydlig med att inga nya kolkraftverk ska byggas efter 2020. Om det är rimligt med mindre än fyra månader kvar så skulle det inte alls sticka ut om de propagerade för kannibalism där heller.

 15. Staffan Johansson

  # Tja Håkan
  Diken; säger väl också en del…
  … Alarmismen brukar hamna i dem på olika sätt.
  Den här gången hamnade tydligen liket i diket 🙂

  Får lust att citera R Broberg, karln med humor:
  Min bil e’ inte lik din bil de’ e’ en likbil…

 16. Staffan Johansson

  #1 🙂

 17. Andersson

  När en klimathotstroende kallar dig för en riktig goding gäller det att springa fort, jävligt fort!

 18. Daniel Wiklund

  OT. Idag kan man i Norrbottens kuriren läsa (på två ställen i tidningen) att Greta kan få ett pris (Utstickare) som är instiftat av Polarbröd. Hon är en av tre finalister, familjen Rowling är också finalist. Vinnaren kommer att offentliggöras i Stockholm den 14/11. Kan Greta närvara om hon får priset.

 19. Daniel Wiklund

  Familjen Rosling skulle det vara.

 20. Ulf

  En bättre ide är att medlemmar i klimatkyrkan slutar föröka sig och på detta sätt räddar klimatet. En mycket trevlig bieffekt är att om en generation är vi av med alla som låter sig luras av trams och utopier. Genetiskt betyder det att vi skulle slippa väldigt mycket elände på jorden som t ex fattigdom. Det är nämligen den hör typen av människor som ser till att vi får dålig politik i ett land och dålig politik leder till elöndig levnadstandard. Så tipsa professorn om detta.

 21. Motigt för vindsnurror i Tyskland
  https://notrickszone.com/2019/09/11/german-wind-industry-in-a-coma-tenders-for-wind-energy-projects-have-fallen-to-new-all-time-low/

 22. Det dyker upp fler artiklar som påpekar att klimathotet inte handlar om klimat och vetenskap. Det är ett politiskt maktprojekt
  https://antigreen.blogspot.com/

 23. Argus

  @#22
  Ja, den där var fin. Härliga utläggningar! 🙂

 24. Sören G

  I Gotlands Allehanda i dag är det en artikel om att studenterna i en datadesignkurs vid Campus Gotland har haft en lektion vid (den blåsiga och kalla) stranden för att vänja sig vid att Campus Gotland kommer att ligga under vatten enligt datadesignläraren. Han uppger utsläpp av växthusgaser som orsak. Och det ska visst också bli klimatstrejk.

  Gotland har landhöjning

 25. Österbottning

  UK Professors Attempt to Mainstream Cannibalism as Normal
  https://www.cnsnews.com/commentary/john-horvat-ii/uk-professors-attempt-mainstream-cannibalism-normal

 26. K. Ulvert

  Hur har hr professorsdoktorn tänk att man ska komma över människokött?
  Ett litet hinder lär brottsbalken med dess arkaiska syn på mord utgöra.
  Självdöda djur ska man inte äta och säkert inte heller dito människor.
  Så då återstår bara krypskytte eller smygjakt och skulle någon gömma sig i ett träd räknas han väl som toppfågel.
  Samt tystnad mot omvärlden.
  Men då kan man ju inte ta åt sig äran av att ha räddat klimatet.
  Undrar hur hr. professorsdoktorn fungerar i vardagen.

 27. Jonathan Swift är känd för att ha skrivit Gullivers resor, om folk alls känner till honom.
  Han skrev också ”A modest proposal”, där han föreslog att problemen på Irland, med svält och att fattiga familjer skaffade fler barn än de kunde försörja, skulle få en enkel lösning: Ät upp de fattigas barn!
  Swift skrev den pamfletten som en satir. Han ville egentligen inte att irländarna skulle bli kannibaler Han ville påpeka hur illa behandlade irländarna var i det brittiska imperiet.
  I dagens vansinniga värld, däremot, föreslår åtminstone en klimataktivist på fullaste allvar att vi ska bli kannibaler. Med de åtgärder som klimataktivisterna föreslår i övrigt, så lär folk få ägna sig åt kannibalism för att alls få tillräckligt med mat. Om det nu skulle gå så illa att åtgärderna blev verklighet. Vilket knappast är troligt, när bland annat BRICS-länderna motsätter sig dem.

 28. Andersson

  # 9 Bim
  Ja du har nog rätt, såg att professor Robert Brulle var en gammal amerikansk expert på klimatförnekare så jag säger tvi vale varken brullegryta eller kackerlackssoppa går att äta så det får bli något från ordinarie sortiment som redan ligger färdigstyckat i frysen. Det får bli en fransyska istället. För övrigt undrar jag när denna klimatcirkus i Grönköping kommer att upphöra? Troligen är man väl då död och begraven eller kanske man då säger död och uppäten ? 🙂

 29. Björn Eriksson

  Soylent Green känns mer och mer profetisk. https://youtu.be/99I1BXREPO4

 30. Ivan Molero

  Det kommer att gå till på följande vis: land rikt på olja eller andra naturtillgångar anklagas för miljöförstörelse. Krav framförs att utländska mer, miljömedvetna intressen tar över, för miljön och klimatets skull och landets befolknings eget bästa. Landet vägrar och drabbas av ekologiskt hållbar bombning och miljömärkt invasion. Det ekologiska fotavtrycket minskas till hälften genom en drastisk reduktion av landets mänskliga biomassa. För att lösa livsmedelsförsörjningen och utbilda den kvarvarande, svältande befolkningen i sista skriket i miljömedvetenhet skickas professor Söderström dit.