De onda hycklande kändisarna som vill införa klimatdiktatur

Helt plötsligt är det inte bara Miljöpartiets EU-kandidat Pär Holmgren som vill införa diktatur i klimatets namn. Gammelmedia tycks älska att ge utrymme åt de som vill införa diktatur i Sverige. Dagens Nyheter gav utrymme till Torbjörn Tännsjö och Expressen gav utrymme åt 87 ”influencers”. Men nu kommer kraftiga motreaktioner från många håll.

par_holmgren

Pär Holmgren (MP) har sagt att han vill avskaffa allmänna val

Pär Holmgren är Miljöpartiets EU-kandidat för årets val. Att Miljöpartiet tillåter en antidemokrat ställa upp säger mycket om Miljöpartiet. Men även Centerpartiet och Liberalerna är numera stödpartier till regeringen Löfven där Miljöpartiet ingår. Pär Holmgren påstod att från 2022 kommer Vasaloppet ha försvunnit på grund av snöbrist, se Uvells blogg. Rebecca Uvell kallar det hela fyndigt för Sveriges Maldiverna. Ni känner säkert till bluffen om att Maldiverna skulle försvinna i havet.

Torbjörn Tännsjö har länge tillhört Vänsterpartiet kommunisterna. 1990 bytte partiet namn till Vänsterpartiet. En kosmetisk ändring för att lura väljare. Många inom Vänsterpartiet gillar kommunism och Torbjörn Tännsjö tillhör de onda som vill ha diktatur. Även Socialdemokraterna har haft enstaka personer på höga poster som gillat vänsterdiktaturer.

Men det senaste uppropet för klimatdiktatur av 87 ”influencers” varav 85 var kvinnor slog helt fel. Hur Expressen kunde publicera dessa tokerier kan man ju undra. De som skrev under uppropet vill hindra vanligt folk från att flyga och hindra att icke-ekologisk potatis från att finnas i grönsaksdisken.

Jag är helt övertygad om att de flesta som skrivit under diktaturuppropet inte har en aning om vad klimat är.

Eva_Röse2

Skådespelerskan Eva Röse vill ha klimatdiktatur

Nina_Rung1

Nina Rung vill ha klimatdiktatur

Nina Rung har studerat kriminologi och bluffämnet genusvetenskap. Hon har arbetat på Stockholmspolisen. Märkliga medarbetare polisen har ibland.

Men när dessa ”influencers” själva blev granskade visade det sig att många flög hejvilt till alla möjliga lyxiga orter på semester. Dessutom la de ut flygresorna på sociala medier. Rekord i hycklande. Artikeln fick många klimatalarmister att gå i taket. Flygresorna las återigen ut på sociala medier, se exempel här, här och här. Det sista är ett Instagramkonto som heter aningslosainfluencers.

T.o.m Jan Guilliu skrev i Aftonbladet:

”När 85 unga kvinnor och 2 män tror att deras inflytande är så starkt att de kan avskaffa demokratin genom ett enkelt upprop i Expressen så är det visserligen inte bedrägeri. Bara en blandning mellan bluff och storhetsvansinne.”

Dessa ”influencers” påstår sig nå 2.1 miljoner människor varje vecka. Låt mig tvivla på detta.

Och så har vi mediaankan – den nya Jesus – Greta Thunberg. Hon utnämdes till ny Jesus av församlingen i Limhamn.

Greta_Jesus

Huruvida det var ett fylletwittrande vet vi inte. Men något stort avstånd från påståendet om nya Jesus kom de övriga prästerna inte med.

Greta_Thunberg2

Greta Thunberg, Malena Ernmans dotter, strejkar för klimatet

Greta Tintin Thunberg kan inget vetenskapligt om klimatet. Hon rabblar massa politiska floskler. Och hon heter faktiskt Tintin i förnamn. Gammelmedia haussar upp henne. Hon talade för en nästan tom sal i Katowice på COP24 och det var inte många höjdare som lyssnade på Greta på World Economic Forum i Davos. En delegation följer henne hela tiden där Gretas pappa Svante Thunberg är med. Men varken de tomma salarna eller delegationen visas när Sveriges Television lägger ut det. Man är mycket noga med att delegationen ska gömmas. Det hela ska ju se ut som att Greta gör detta spontant och själv.

Hyckleriet angrips nu från både höger och vänster. Centerpartiet chartrade ett plan för att flyga upp till Umeå. Nej det är bara vanligt folk som inte ska få flyga. Eliten ska kunna göra detta när de behagar. Påminner mig om de reserverade filerna för politrukernas bilar i Moskva på kommunisttiden.

Centerpartiet, Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet har lagt förslag om att ta död på glesbygden. Förbudet mot fossildrivna bilar och extremt höga skatter kommer göra att det inte går att bo där. Enda sättet blir att ha en hög lön och en dieselgenerator för varje hus. När elen försvinner, som den gör då och då, kommer elbilen att bli stående samt telefonerna sluta fungera. Det finns dessutom hus som saknar el, speciellt fritidshus. Tänk dig Roslagen där elen försvann i ett par veckor och du har bara en elbil stående som behöver laddas. Tesla självurladdas dessutom fast den står stilla.

Annie_Lööf_s

 Annie Lööf:s parti chartrade ett flygplan till Umeå

Statliga Vattenfall har en TV-reklam med propaganda där ett barn säger att Sverige måste bli fossilfritt. Vattenfall har gjort några av de sämsta affärerna i Sveriges historia. Jag tänker då på Nuon och försäljningen av brunkolsverksamheten i Tyskland. Elsa Widding har på Klimatupplysningen beskrivit den dåliga affären.

Klimatalarmisterna har lämnat vetenskapen och nu gäller hat mot flyg, bilar och rött kött. Allt ska nu känslostyras och folk ska gärna känna lite ”klimatångest”. Som Greta Thunberg ovan.

Klimatbluffen bygger på ovaliderade klimatmodeller som allt mer avviker från verkligheten. Då hänvisar klimatalarmisterna till att forskarna är överens om globala uppvärmningen och dess orsaker (CO2). 97% tycker så. Granskar man de 97% så bygger det på ett par statistiskt undermåliga undersökningar. Både IPCC och gammelmedia i Sverige har höjt tonläget. Fortfarande får klimathotskeptiker inte tillträde till gammelmedia, några landsortstidningar undantagna.

Numera används väderfenomen som ”bevis” på globala uppvärmningen eller ”klimatförändringarna”. Skogsbränder, orkaner, varm sommar, kall vinter – det är ingen hejd på vad som finns som ”bevis”. Måndagens Vetenskapens värld var återigen ett bottennapp i fake news då Sveriges Television hittat en amerikansk meteorolog som tyckte till om väderfenomen och att detta var ”bevis” för klimatförändringarna. Nej, det behövs riktiga data för att se om orkaner och skogsbränder ökat/minskat. Sen ska man alltid vara skeptisk, leta efter metodfel och försöka hitta ännu bättre data.

I stort sett alla klimat- och energilarm har visat sig vara falska. Så kommer även Pär Holmgrens larm om permanent försvunnit Vasalopp på grund av snöbrist att vara. Själv har jag hört larmen om peak oil sen 1970-talet. Gång på gång och larmarna har alltid haft fel.

Svenska folket är utsatt för en enorm hjärntvätt i klimatfrågan. Sveriges Television tar täten på desinformationen. Nu stöder Svt brottsliga handlingar genom att betala rättegångskostnaden för kriminella medarbetare. Du betalar via skattsedeln. Lägg ner Sveriges Television! Mitt råd är – läs utländsk press om du vill informera dig.

Klimatalarmismen kommer inte att försvinna i Sverige. Men efter det stora motstånd de onda hycklarna fick kanske många blir lite försiktigare med att skriva under artiklar som kräver diktatur i klimatets namn. Det allvarligaste i detta är att gammelmedia med förtjusning låter publicera diktaturuppropen.

Tidigare artikel

Recension av Malena Ernmans bok Scener ur hjärtat

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. freetheworld

  En obehaglig fråga:
  Hur många självmord begås av unga människor som hetsats till Klimatångest av media och influencers?
  Hörde en ung kvinna på radion som led av klimatångest, en del dagar var riktigt drägliga, men ibland, när ångesten kom över henne, la hon sig under en filt och bara existerade…

 2. Tack. Fantastiskt bra att dessa signaler från 30-talets Tyskland uppmärksammas ännu en gång. En tro byggd på galet felaktig faktabakgrund har blivit religion. Det skrämmer mig något oerhört att det är så bräckligt vår demokrati och yttrandefrihet. Men snart får vi mera draghjälp av fakta, gissar jag. En lögn avslöjas alltid, tids nog.

 3. Daniel Wiklund

  Så fort man lyssnar på radio eller ser på TV eller läser en tidning så handlar det om klimatkrisen. Den senaste klimatkatastrofen i Sverige, nödåren på 1860-talet, var inte bara en klimatkris utan en katastrof. Det kanske är dags att börja baka barkbröd igen. Här i Luleå är det minus 26. Hade det varit 1867 då hade jag fått ägna nästan all min tid till att skaffa ved att elda med. Nu ”eldar” jag med Sveriges billigaste fjärrvärme, spillvärme från stålverket.

 4. Lasse

  Tack Per.
  Dessa influencers är påverkade av medias ensidiga rapportering-förlåt dem ty de vet inte vad de gör!
  Värre är det med dem som säljer sin själ till att lura allmänheten.
  Kommunicerade nyligen med en kollega till Per H . Han påpekade att solens variationer inte kunde orsakat någon mätbar effekt på temperaturen. Då visade jag på SMHIs global instrålnings värden som ökat med 8%.

  ”Jasså du tänker så”
  Ridå!

 5. Bra Per!
  Tilläggas bör att klimathots-projektet i grunden är ett maktprojekt. Global makt. Global diktatur

 6. Lars Lundqvist

  Tack för en bra artikel, där jag håller med om det mesta.
  Tyvärr finns många utländska MSM som är lika stora och okritiska klimathotsförespråkare som de svenska.
  Ofta ser jag att orginalartiklar i NYT kopieras i SvD och DN inom en dag.

 7. LarsF

  Det verkar som EU redan är första steget för överstatligt styre.
  Det var angående brexit som Löfven lovade att gränsen mot Irland kommer inte att ändras, de hade EU lovat Irland.

  Vad är detta – en grupp länder som helt tänker sig styra ett medlemsland gränspolitik?

  Annat att Polen och Ungern inte är tillräckligt socialistiskt i EUs överstatliga smak.
  Som om Polen medborgare som vände sig mot Sovjets Kreml med Solidaritets bildande – inte skulle klara att välja egna ledare. Dom klarade då, och klara det säkert idag också.
  Samma med Ungern, de införde privat ägande och företagande helt emot Sovjets Kreml på den tiden – som om de inte skulle klara välja sina ledare – helt själva.

  Nejdå, socialistiska/gammelkommunistiska blocken i EU vet bättre. Ger sken av nationalistiska hot – precis i linje med hur dessa ges skuld för att propagera emot klimathotet osv – som ju hetsarna ”vet” är fakta. Alla skeptiska till klimathotet – jämställs med högerextremism. Snyggt upplägg måste jag säga.

  Små stegens tyranni.

  De farligaste individerna på denna planeten är de som tror de vet så mycket.
  Allt från självmordsbombare som tror de ”vet” de kommer till ”paradiset” genom att spränga sig själv och massa ”otrogna” i luften.
  Därnäst de ”troende” klimathetsarna som ju ”vet” att planeten står på undergångens rand – och det finns skäl att överstatlighet påtvingar stater allt möjligt.

  EU – som är sagd att vara fredsprojekt av förespråkarna – kommer förmodligen att bli själva roten till konflikt framöver.

  Och vibbarna nu i ”klimathot”-köret – det mest obehagliga i min livstid(nu pensionerad). Tycker i sanning synd om de unga idag som skall skapa sin framtid i detta ”politiska klimat”.

 8. https://wattsupwiththat.com/2019/02/03/quietest-solar-cycle-in-200-years-may-put-the-brakes-on-global-warming/
  Solar Cycle 24 has had the lowest solar activity since the Dalton Minimum around 1810
  Bådar inte gott.

 9. Lasse #4: Ja dessa ”Influencers” har gått på klimatbluffen och påverkats av media. De kan säkert inget alls om klimat vilket jag skrev. Men det ursäktar dem inte. Så fort man publikt i ett upprop vill införa diktatur är man ond och ska bekämpas. Att de nu var största hycklarna gjorde att de fick rejält motstånd.

 10. Lars Lundqvist #6: Javisst finns det mycket klimatalarmistisk och ensidig utländsk press. De dominerar ofta även utomlands.

  Den stora skillnaden är att det OCKSÅ finns klimathotskeptisk press och TV. I USA har vi t.ex. Washington Times och Fox News. I amerikanska kongressen bjuds klimathotskeptiker in till offentliga hearings. Sen finns det flera senatorer som är klart klimathotskeptiska.

  Vad jag vill säga att Sverige är helt unikt i ensidigheten, desinformationen och propagandan.

 11. Anders

  Man undrar ibland vad folkhemmets grundare Per-Albin Hansson (m fl) skulle säga om dagens Sverige…

  Läste förresten nånstans (tror det var på det s.k. ”Uppsalainiativet”) att IPCC inför varje rapport tillät vem som helst att skicka in kommentarer. Och att dessa alltid besvarades och publicerades. Stämmer det verkligen? Kan någon som läser detta (även ”vanliga” icke-skeptiker) länka till dessa spännande källor? Lars-Erik Bjerke kanske?

 12. Klimatdiktatur.
  Klimathotet är bara ett verktyg för att införa ”Global Governance”.
  Christina Figueres famösa uttalande inför pressen:
  ”Det handlar inte om klimatet. Det handlar om att ersätta kapitalismen med ett system
  som fördelar planetens resurser rättvist”
  En ickevald nomenklatura som skall styra planeten.
  Kommunisters och socialisters våta dröm

 13. Rolf Mellberg

  OT

  !!!! 700 dagar kvar till ARMAGEDDON !!!!

  ETC är namnet på en publikation som jag gissar att få KU-följare besöker alltför ofta. Men det är rätt intressant som fenomen i vårt polito-meidala lanskap.
  För 100 dagar sen inleddes en ”Nedräkning för att Rädda Klimatet” och idag återstår 700 dar. Kan klimatet som en kvasireligiös företeelse illustreras tydligare – vi tackar för det självmålet!

  Enjoy,
  https://www.etc.se/800dagar

  Jag undrar bara i mitt stilla sinne hur ETC ska agera dag noll?

  Skulle vi skeptiker kunna börja fundera på hur den dagen ska uppmärksammas?

  ALLA: dela på Facebook (eller nåt) men en syrlig kommentar!

 14. Ingvar i Las Palmas #12: Kraften i klimatalarmismen kommer mycket av att marxister och näringslivet gått ihop i klimatfrågan (som inte handlar om klimatet). Kommunisterna/socialisterna får makten att styra över individen medan stora företagen får tjäna mycket pengar globalt. Win-win för båda.

  Förlorare: medelklassen och de med låg inkomst. Medelklassen får inte del av tillväxten och tappar sin frihet. Föses ihop i ”hållbara städer”, fråntas bilen (via skatter, parkering) och hindras att resa utomlands (via skatter). De får nöja sig med Bingolotto och sport på TV. Glesbygdsborna skattar man ihjäl. De är ändå bångstyriga och röstar ofta på Sverigedemokraterna.

  Titta på Svenskt Näringsliv – de har de sålt sin själ för pengar. Annat än på Curt Nicolins tid.

 15. Lasse

  Vi lär få vänt och se-på klimatet och på att alarmisternas förutsägelser falsifieras.
  Per kan ju se hur Vasaloppet utvecklats.
  Kanariefågeln Arktis is har försvunnit helt , i alla fall från min bokmärkta länk till DMI.
  https://www.dmi.dk/groenland/arktis/havisareal/

  I USA är det EPA som driver på om miljön. De har fått förstärkning i sin Advisory Board:
  https://wattsupwiththat.com/2019/02/05/john-christy-guilty-as-charged-desmogblogs-own-goal/

  Om vetenskapen är solid borde inte detta rubba någon-det är väl därför det uppstår debatt på grund av denna tillsättning!

 16. Per #14
  Jo.
  Och det finns ytterligare en komponent.
  Neomalthuism.
  Se till att hålla utvecklinsländerna borta från oljan genom att lura på dem ”förnybara” energi-källor.
  Vad gör Soros?
  – Sponsrar ”Klimat”-organisationer
  – Köper upp kolgruvor
  Som du säger. Globalister och kommunister i en ohelig allians

 17. juve45

  I 2 dagar har SVT basunerat ut nyheten från ett s.k. forskarteam angående faran för att glaciärerna smälter snabbare och kan således tidigare i framtiden orsaka torka och svält för 1,8 miljarder människor i Sydostasien. I såfall borde även sommarmonsunerna i området med alltför mkt regn avstanna. Hur troligt är detta på en skala från 1-10 ?

 18. pekke

  Här har vi ännu en hycklande ” influencer ” som vill förbättra sitt klimatrykte trots att hon flyger å far.

  https://www.aktuellhallbarhet.se/isabella-lowengrip-anstaller-hallbarhetschef-efter-flygkritik/

  Fast hon ville gärna ha Greta
  https://www.expressen.se/noje/isabella-lowengrips-forslag-till-greta-thunberg-svanger-om-/

  Sverige liknar allt mer ett H(G)ycklanars land.

 19. Olav Gjelten

  Intet nytt under solen. För 75-80 år sedan valde många snabbvägen till poppisstatus genom att ta politisk ställning i frågor som på den tiden verkade helt rätt för miljontals människor.

  Tiden hann emellertid ikapp dessa på ett brutalt sätt. Så småningom händer detsamma med ovan nämnda personer. Jag kommer inte att tycka synd om dem.

 20. Håkan Bergman

  Per W. #14
  Näringslivet tycker väl att vi, individer-hushåll, är för besvärliga. Bättre att låta politikerna råna oss maximalt och sen lura av politikerna pengarna. Tucker Carlsson verkar vara den som fångar det här bäst, får nog bli hans ”Ship of fools” så fort tiden medger.
  https://www.youtube.com/watch?v=7PwSNot0EjY

 21. pekke

  #18
  ” H(G)ycklarnas ”

 22. #18 Pecke
  Jo du.
  Dom vrider sig som maskar för att passa in bland ”de goda” (planeträddarna) samtidigt som de vill
  ta för sig av det goda livet.
  Patetiskt!

 23. Lasse

  #17 juve45
  Det är svårt att bemöta uttalanden om vad som sker i framtiden.
  Man kan bara hänvisa till nutid och gången tid.
  Larmen om glaciärernas avsmältning och dess konsekvenser har regelbundet kommit oss till del.
  Beträffande Himalaya så finns det observationer som inte är så alarmerande:
  https://www.researchgate.net/publication/261436319_Are_the_Himalayan_glaciers_retreating

  Svalbard ligger oss närmare.
  SVT berättar idag: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svalbard-kan-bli-10-grader-varmare
  De fick ett mail med denna rapport: https://archive.org/details/glaciervariation00ahlm/page/22
  8 grader varmare vintrar har inträffat förr.

 24. pekke

  När det gäller nödåren under 1860-talet så var det rejäla ” klimatförändringar ” från ena året till andra året !
  1867 var extremt kallt i norra delen av Norden ( Norge, Sverige och Finland ) och det var knappt nån sommar.
  Året därpå 1868 så var det i stället extremt varmt och torka så att skördarna slog fel även då.
  https://www.smhi.se/bloggar/vaderleken-2-3336/nodaren-1867-1868-1.120293

  ” Extrem värme och torka sommaren 1868

  Efter 1867 följde en mer normal vinter och vår 1868. December 1867 var dock mycket kall. Sommaren däremot blev exceptionellt varm och än idag är detta den allra varmaste sommar som observerats i främst Östergötland och Småland samt delar av Västergötland. Ackompanjerat av osedvanligt lite nederbörd i främst Norrland torkade stora delar av skörden bort. ”

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/nodaret-1867-ett-satans-ar
  ” Tycker du det varit ovanligt kallt under maj månad? Det är ingenting mot för hur det var under nödåret 1867. Snön låg då kvar ända fram till midsommar i Västerbotten, och det gick att köra häst och släde över Kvarken till Finland i maj. ”

  Artiklarna är från 2017.

  På 1800-talet var ju ” klimatet ” normalt enligt diverse klimatalarmister !

  Vill de ha tillbaka det klimatet ?

 25. Kenneth Mikaelsson

  Det är ett ”fint sällskap” dessa klimat gurus tillhör…
  https://www.youtube.com/watch?v=xMnjuQcQFFs&list=PLFL5-tVLqKyacNl9Ej2EDKs8YxDaFrNf1

 26. Peter N

  Igår lyssnade jag på en presentation av ungdomsmottagningen i kommunen.
  Två barnmorskor och två kuratorer med stöd av läkare och sjuksköterska med mer ca 3500 besök per år av ungdomar mellan 12 och 23. Dom gör ett fantastiskt jobb och hanterar allt från medicinska, reproduktiva, smittskydd och psykiska problem till stress och ångest.

  Jag frågade om dom upplevde att ungdomar kunde ha klimatångest.
  Reaktionen var omedelbar. Ja, det är en vanligt förekommande ångest bland unga idag, med allvarliga konsekvenser för hälsa och skolarbete.

  Jag upplever att unga är mer utsatta för klimatalarmismen då de inte, som många av oss här på KU, har egna erfarenheter av hur klimatet varierar över tid. Och även domedagshoten varierar över tid.

  Hur kan vi nå ungdomar på ett sätt som dämpar klimatångesten?

 27. Sten I

  Vi behöver inte oroa oss längre. Hamburgerkedjan MAX säljer nu hamburgare där varje tugga av den
  förbättrar klimatet

 28. mattias

  #22
  Tack Lasse för den fantastiska publikationen som någon scannat in från University of Florida från 1953. Konstaterar precis som du att det är svårt att göra prognoser om framtiden, men desto intressantare att titta i backspegeln. Mycket läsvärt om den snabba uppvärmningen i början av förra seklet – med regionala diagram från Sverige – skrivet av en amerikan. Fenologiska betraktelser över trädgränsen som kryper uppåt, tidigare blomning, förlängd odlingssäsong, smältande permafrost etc. Samma typer av förändringar i naturen som kan observeras under den senaste 30 års perioden.

 29. Ingemar Nordin

  #17 #23,

  Angående larmen om Himalayas glaciärer så fick ju IPCC nedsligt backa från detta redan 2009 och erkänna att de hade tokfel. https://wattsupwiththat.com/2010/01/17/told-ya-so-ipcc-to-retract-claim-on-himalayn-glacier-melt-pachauris-arrogance-claim-backfires/

  Men att något är tokfel och att t.o.m. IPCC har erkänt det är ju inget skäl för media att inte köra samma lögn en gång till? Pseudovetenskapen lever i all välmåga i gammelmedia.

 30. Peter F

  #26 Sten

  Värst vad MAX tror sig vara duktiga,

  https://www.max.se/Ansvar/klimatpositiv/

  För några är sedan skröt de i reklamen med att de bara använde fossilfri el, vilket fick mig att mejla och fråga hur de bar sig åt då elen på nätet ju är en sammanblandning av all el. Svaret blev att de visste om det !

 31. Zeke

  Den här artikeln i SvD årgång 1938 är värd att upprepas:

  https://www.svd.se/under-strecket-1938-den-aktuella-klimatforbattringen

  Professor Hans W:son Ahlman skildrar ”Den aktuella klimatförbättringen”. Underbart.

 32. Lars Cornell

  #23 Lasse. Om Svalbard se
  http://www.tjust.com/2019/klimat/svalbard.pdf

 33. #27, #30: MAX bedriver naturligtvis falsk marknadsföring när de säger att du är klimatpositiv när du äter hos dem. Men samtidigt är MAX smarta. De kommer inte att bli fällda för falsk marknadsföring. De följer den officiellt politiskt korrekta linjen. Och ett antal svenskar, speciellt de med klimatångest, kan känna sig goda när de äter sin hamburgare. Och Max tjänar mer pengar.

 34. Fredrik S

  ”O, what may man within him hide,
  Though angel on the outward side!”

  William Shakespeare

 35. mattias

  #33 Coop fälldes för påståenden om ”ekoeffekten”, men där fanns väl en motpart som hade intresse av att få dem fällda: https://www.atl.nu/lantbruk/coop-domt-for-ekoeffekten/ Jag har reagerat på Max marknadsföring som känns vilseledande. Hur har de räknat?

 36. LarsF

  Lasse #15 John Christy på advisory board – låter otroligt bra. Han tillsamman med Roy Spencer och Patrick Moore är väl de som gett solitt intryck i alla hearings, har pedagogisk förmåga också.

  Så när smutskastning sätter igång, kan någon stå pall är de han.

 37. Göran J

  #18 Pekke

  Jag tror inte att Isabella L har den blekaste aning om fakta kring klimatet och jag tror inte heller att hon bryr sig särskilt mycket om den frågan. Men hon bryr sig väldigt mycket om sitt företag och eftersom hon är i den bransch hon är är det oerhört viktigt med publicitet. Att Greta T. har en hel stab bakom sig har hon säkert reda på. Men stora delar av svenska folket inklusive MSM framför den 16 åriga tös som en frälsare och då vill naturligtvis Isabella L vara med och sola sig i glansen.
  Isabella L har förmodligen inte läst Mamma Elenas bok om hur sjuk Greta har varit. Att hon t.o.m. kunde se den hel osynliga gasen koldioxid med sina bara ögon, och att det hennes klimatångest som driver henne. Jag tycker att Isabella L:s uttalande:”Jag har alltid fascinerats av unga människor som har en stark passion och inte lägger sig, utan vågar vara jobbig och stå för sin sak, säger Isabella Löwengrip och tillägger:
  – Att hela vår koncern svänger om nu är tack vare Greta. Jag är jätteimponerad av henne.
  Att rikta in sitt handlande och sin koncern efter människor som är sjuka eller har ångest av en eller annan anledning imponerar inte på mig i alla fall.

 38. Daniel Wiklund

  Vore det inte bättre för klimatet om jag inte åt hamburgare.

 39. latoba

  Apropå Greta Tintin. Under häxprocesserna på 1600-talet (som började i norra Dalarna) användes barn som angivare. På 2000-talet används barn som klimathotare.

 40. Peter N

  Läste just DI, ”Kärnkraften är inte konkurrenskraftig”
  https://www.di.se/debatt/karnkraften-ar-inte-konkurrenskraftig/ av Tomas Kåberger, professor på Chalmers och arbetande styrelseordförande i Renewable Energy Institute, Tokyo.

  Jag har en stark känsla av att det finns mycket att invända mot hans påståenden:

  1. Kostnaderna för elproduktion från sol- och vindenergi har sjunkit så mycket att de nu ger den billigaste nya elproduktionen i alla viktiga ekonomier i världen utom Japan. De billigaste projekten för sol- och vindel producerar i dag el för så lite som 15–20 öre per kWh, utan subventioner.
  (Låter som driftkostnader exklusive kapitalkostnader/Livstidskostnader?)

  2. I USA har förnybar elproduktion börjat konkurrera ut driftkostnaderna för existerande kol- och kärnkraftverk och även i Europa är den numera billigare än fossil elproduktion.
  (Här skriver han själv driftkostnader!)

  3. I Kina har man medvetet gett upp utbyggnadsmålet för kärnkraft.
  (Kan det vara så att Kina just nu växlar från generation 3+ till gen 4 reaktorer?)

  4. El från ny kärnkraft är dyrare än den från kol och gas, och flera gånger dyrare än förnybar. I Europa kostar ny kärnkraft en krona per kWh. I Storbritannien har flera projekt övergivits, trots generösa subventioner.
  (I min värld åläggs kärnkraft både skatt och stora fonderingar för framtida kärnavfallshantering.)

  5. Sol och vindel blivit billigare än olja och fossil gas per energienhet. Detta betyder att man kan använda förnybar el för att ersätta bränslen och till och med börja producera dem av förnybar el.

  6. Därmed kommer inte bara laddning av batterier, utan också produktion av bränslen att kunna balansera elsystemet. Denna ekonomiska möjlighet döljs av att priserna på olja och gas anges i amerikanska dollar per fat, respektive miljoner brittiska termiska enheter, och inte som elen per MWh. Ibland hindras den också av skattesystem där förnybar el beskattas i konsumtionsledet.
  (Förstår någon vad han menar med att ”Denna ekonomiska möjlighet döljs …”?)

 41. Humburgare

  #38. Det vore bättre för klimatet om du och jag och några miljarder andra inte fanns.

 42. Lars Cornell

  #40 Peter N. Kåberger befinner sig inte i verkligheten.
  Vad är billigast när det inte blåser och solen inte skiner?
  Man kan inte försörja megastäder på 1 – 40 miljoner invånare med sol- och vindel!

 43. Göran J #37: Klimatångest och klimatalarmism är numera en religion, har inget med vetenskap att göra. Det gäller att inte bli stämplad som ”kättare”. Isabella Löwengrip struntar i och kan inget om klimatet. Men hon är smart nog att inte bli stämplad som ”kättare”. Det skulle kunna hindra hennes affärer.

  Precis som alla andra hycklare. Vi kommer alla ihåg Maria Wetterstrand (MP språkrör) som flygpendlade till pojkvän i Finland, Rossana Dinamarca (V) som flygpendlade till Trollhättan varje vecka på skattebetalarnas bekostnad, sen har vi Gift-Åsa med båten, Isabella Löwin med sin smutsiga dieselbil (som behövdes för att köra sten).

  Politiker och kändisar är enorma hycklare. Film- och popstjärnor är nog de värsta. Bono och Al Gore är skräckexempel. Greta Thunberg ser jag som en nollställd mediaprofil. Kan inget om klimat och utnyttjas som barn. I detta fall är det föräldrarna som utnyttjar henne. De har ansvaret för ett omyndigt barn.

  De som är ”klimatförnekare” ska nu bli kartlagda i ett forskningsprojekt betalt av staten. Sverige närmar sig alltmer DDR med kommunistrike där de med ”fel åsikt” ska hängas ut. Eventuellt förklaras psykiskt sjuka. Martin Hultman på Chalmers driver detta projekt. Hultman är en av diktaturens hantlangare.

 44. Guy

  Lars Cornell # 41

  Man kan inte ens försörja en liten by med sol och vind. Det är ju experimentellt konstaterat.

 45. J-O

  Rockström lever som han lär för första gången – inget vasalopp i år.

  Blir kanske besviken då det inte lär bli snöbrist detta år …

  Han är iallafall rätt OK åkare så länge han skippar den afrikanska kaftanen 🙂

 46. Håkan Johansson

  SVT och media påminner alltmer om Pravda i dåtidens Soviet Unionen. Jag var inte född under WW2, men hur kunde tyska folket manipuleras i de nazistiska dårskaperna. Hur kunde man få intelligent tänkande människor att tro på ariernas överlägsenhet mot andra folk och etniska grupper? I Sverige gick man ju till stora delar på den nazistiska agendan. Hur kunde man få människor att delta i Holocaust? Jag var långa tider i Soviet Unionen och upplevde hur indoktrineringen fungerade. Jag har jobbat i många hörn av vår värld. Det land jag upplevde som hederligast är Japan, ett halvt år i Sendai. En sak jag funderar på är: Hur kunde man få detta hederliga folk att begå dessa vidriga krigsbrott under WW2. Man behövde inte låsa om sina prylar, tappade plånboken och operatörerna kom med den till mig. Då tsunamin slog till i Sendai, de tillresta journalisterna var förvånade att ingen plundring pågick! Jag var inte förvånad.
  Slutsats: Det går att lura folk till att tro på rena dårskaperna. SVTs ”vetenskapliga” program om klimathotet kunde ha varit en produkt av Pravda eller Nazi Tysklands Goebbels. Att sända ett program under täckmanteln vetenskap och i själva verket sakna kontakt med verkligheten. Koldioxid framställdes som växthusgasen nummer ett, vattenånga nämndes som en parentes!! Tittarna fick förstås intrycket att koldioxid har mycket större förmåga att suga till sig IR strålning än vattenångan. Hur kan man avsiktligt lura det svenska folket?

  Breitbart plockar nu fram påståenden om vädret för 10 år sedan av klimatalarmisterna. Hur kan dom fortsätta med sina verklighetsfrånvända påståenden? Det är en gåta.

 47. Ingemar Nordin

  Håkan J. #46

  ”Hur kunde man få intelligent tänkande människor att tro på ariernas överlägsenhet mot andra folk och etniska grupper?”

  Den tanken var inte alls särskilt udda på den tiden. Tvärt om hade man många tunga vetenskapsmän bakom sig. Rasbiologin hade konsensus bakom sig, även i det socialdemokratiska Sverige.

  Auktoritetstron är stark i dagens samhälle, särskilt när vi inte längre har några oberoende media utan alla på olika sätt är uppbundna till staten.

 48. Ingvar i Las Palmas

  >Hur kan dom fortsätta med sina verklighetsfrånvända påståenden?
  Det är väl som korstågen
  We are on a mission! A mission for our God Gaia.
  Och de är uppbackade av globalisterna

 49. latoba

  #45 Håkan Johansson
  ”Breitbart plockar nu fram påståenden om vädret för 10 år sedan av klimatalarmisterna”. Det skulle vara intressant att se en sammanställning av alla uppgifter av typen ”vi har 10 år på oss” (ibland 5) och jämföra dem med vad som verkligen hände. Redan efter konferensen i Stockholm 1972 skrevs det att vi har 10 år på oss annars….., påståendena i Al Gores film osv.

 50. Peter N #40: Felet med att räkna på energi för vind och sol är att de bara fungerar ibland. I Sverige ger solenergin noll effekt på vintern och speciellt på natten. Då vi behöver el som mest. Vind lider av samma problem, de fungerar inte när det inte blåser – typ högtryck med kallt väder på vintern.

  Så vi MÅSTE ha en backup som kostar massor av pengar för vind- och solenergi. När kärnkraften läggs ner räcker inte vattenkraften som backup. Då krävs det fossilkraft. Som i Tyskland. Att bara räkna på priset per producerat kWh ger helt galet resultat. Spotmarknaden ger t.o.m. negativ värde på elpris när sol och vind producerar optimalt.

 51. Lars Cornell

  Tack Håkan #46
  ”I Sverige gick man ju till stora delar på den nazistiska agendan.”
  Och det återupprepas nu i annan form och med agendadrivande journalister och SVT som verktyg.

 52. De flesta av KU:s läsare är nog överens om att de som ovanifrån leder klimathotet drivs av makt-och ekonomiska ambitioner. Dem kan vi här lämna därhän, liksom den breda allmänheten som lyssnar förstrött till alla hoten och kämpar på med vardagen. Om vi istället nu som Per gör, tittar på ett mellanskikt, typ kändisar av olika slag och deras fans, tror jag på en hög grad av social positionering. Människan, liksom alla djur, strävar efter att inom den egna gruppen uppnå en så hög status som möjligt i den sociala hierarkin. Att ha hög social status ger många fördelar för individen, t.ex att få tillgång till de mest sexuellt attraktiva partnerna, bättre materiell standard och inte minst bättre hälsa, både fysisk och mental sådan.

  Hög social status är värdelös om andra individer inte uppmärksammar den. Enklast är att omge sig med attribut som tyder på framgång, t.ex en dyr bil, designkläder och nu I vår tid, ett Facebookkonto som lagom subtilt visar att kontoinnehavaren har dyrare levnadsvanor än andra i gruppen. Det finns två sätt att uppnå hög social status; antingen genom egen ansträngning eller genom att trycka ner sina konkurrenter. Kom ihåg att social status inte är absolut, men relativ. Om det nu blivit banalt att äga en bil, flyga till Thailand eller klä sig i märkeskläder, har dessa markörer devalverats i värde. De kan revalveras genom att på nytt utesluta tillgången till dessa varor och tjänster för majoriteten av medborgarna. Per har redan nämnt de Sovjetiska partipamparnas Zil-limousiner som framfördes i speciella körfiler. Dagens motsvarighet är en Tesla som kör runt i Stockholms innerstad.

  Vad med de 2,1 milj fans som påstås lyssna till de 87 kändisarna? De konkurrerar naturligtvis inte med förebilderna, utan med sina jämlikar, och det genom att kopiera åsikter, smink, klädstil eller vad som helst, som är ekonomiskt möjligt för dem. I min ungdom fanns det veckotidningar som Hänt i veckan och Svensk Damtidning. Det var viktigt för den tidens damer att genom de här tidningarna hålla sig underrättade om kändisarnas liv och leverne. Glamouren spillde över till de som höll sig välinformerade. Ska jag gissa att ingen här på KU prenumererar på Hänt i Veckan?

  Jag menar att strävan efter social status är en underskattad förklaring till mycket av vad vi ser av märkvärdigheter i det moderna samhället. Och igen, social status är relativ, inte absolut.

 53. #52 Lars
  >Jag menar att strävan efter social status är en underskattad förklaring till mycket av vad vi ser av märkvärdigheter i det moderna samhället.
  Må så vara.
  Problemet är väl att MSM stödjer och eldar på. MSM är på intet sätt neutrala. De är köpta eller påtvingade klimathotsagendan.
  En fundering. Hur kommer det sig att SVT blivit en sådan propagandakanal för AGW?
  Är det en upprepning av den infiltration som jag upplevde på 70-talet då många av barnprogrammen var rena kommunistpropagandan? De var förbjudna under mina 2 grabbars uppväxtår
  Skillnaden är att idag är det globalisterna som styr
  Och en intressant aspekt är att forna kommunistländer är de största motståndarna till AGW, typ Tjeckien.

 54. PelleB

  https://www.nytimes.com/interactive/2019/02/06/climate/fourth-hottest-year.html?emc=edit_na_20190206&nl=breaking-news&nlid=67582115ing-news&ref=cta

  Hoppas det går att öppna. Ju st nu i New York Times.

 55. Anders

  Läste nyss ”Att skilja vetenskap från pseudovetenskap: exemplet
  Stockholmsinitiativet” av Olle Häggström.

  För att var professor i matematisk statistik vid Chalmers använde han förvånansvärt få siffror och matematiska valideringsmetoder.

  Däremot uppvisade han god förmåga att vända och vrida på det svenska språket. Verkar dessutom vara lagd åt det filosofiska hållet. Inget fel i det, men jag förväntade mig mer matematik av en matematiker.

  Vad har hänt med honom sedan detta rabiata utfall mot Stilbs och Ahlgren, typ 2008? Nån som vet? Är han politiskt aktiv på vänsterkanten? Eller i det gröna maskrosdiket?

  Jag är ny här och har inte följt klimatdebatten så länge.

 56. PelleB: #54: Nu är du lite utanför ämnet som var de som ville genomföra diktatur i klimatets namn. Du ska om du länkar beskriva vad innehållet i länken är. Ett brott mot reglerna men vi låter det gå. Att bara slänga in en länk utan beskrivning är inte acceptabelt. Sen ska du hålla dig till ämnet.

  Grafen vänstertidningen N.Y. Times hänvisar till är GISS. Satellitmätningar enligt RSS och UAH visar på mindre uppvärmning. Sedan lilla istiden har det blivit lite varmare, satellitmätningarna anger 0.13 grader per decennium sen 1970. Så att 2018 var 4:e varmaste är inget konstigt. Frågan är ju – vad beror detta på? Koldioxidutsläpp, solen, kosmisk strålning? Och där är forskarna inte överens.

 57. Staffan Lindström

  54 PelleB
  Om jag inte missminner mig så tycker grabbarna i Huntsville att 2018 var 6:e varmaste men de mäter ju temperaturen där många människor INTE befinner sig och det kanske är meningen….Hur mycket ”rymmer” UHI-värmen från städer och tätorter tex? NASA-GISS-stationer Jönköping Karlstad Visby flygplatser alla 3….

 58. PelleB

  #56
  Sorry. Förstår, men tyckte det var intressant eftersom NYT-artikeln kommer köra flera varv
  i svenska media om någon dag.
  Tack för den korta analysen.

 59. Anders

  Först ska också jag tacka Per Welander för ett bra inlägg! Kanske gjorde jag nyss ett klavertramp gm att ta upp ett sidospår?

  Ang. diktaturspåret, har jag en tanke eller snarare ett förslag som jag gärna delar här.

  Ska vi inte, med beslutsamhet, avkräva SVT att anordna en öppen livedebatt mellan klimathotets främsta företrädare Johan Rockström och någon/några av alla skarpa hjärnor här på KU? Jag menar, innan de toltalt dränerat vår statskassa måste folket få veta att deras argument håller. Eller hur?

 60. Anders #59: Ingen fara – vi är ganska toleranta på denna blogg. Att gå utanför ämnet är mer Ok i slutet av dagen än i början. Vi vill inte att debatten ska halka snett i starten av inlägget. På lördagar har vi ”fri debatt” och du är välkommen då.

  Att moderera är inte lätt. Fria eller fälla. Men som sagt din kommentar var klart godkänd. Även PelleB blev godkänd med en liten varning.

 61. Rolf Mellberg

  #40 Peter N

  Det kan vara så att Kina nu dragit ner på kärnkraft gen 4 och under en mellanperiod bygger kolkraft.

  Men att de siktar på Gen 4 av kärnkraft där Moten Salt Reactors med Thorium. MSR LFTR.

  Det finns projekt att bygga extremt små sådana och med Supercritical CO2-generatorer kan det bli väldigt kompakta enheter. Som en rätt normal container. Dessa kan byggas på löpande band och spridas till var och varannan medelstor stad. I serier om många tusen.

  Man har en bit kvar innan man förhoppningsvis når målet men detta kan bli en fullständigt historisk milstolpe på energisidan.

  Prislappen kan bli dramatiskt låg.

  Kirk Sorensen på youtube är den främste evanglisten.

 62. Lasse

  Att hänvisa till NYT är att visa på media och hur de spelar med i spelet.
  Det finns en (TonyHeller) kille som håller bra koll på gamla och nya texter från dessa och visar hur klimatet svänger.
  https://realclimatescience.com/2019/02/sparta-heatwave/
  Här kan man få ta del av temperaturuppgifter från USA. Gissar att det oftast är data som inte masserats av de olika massörerna?

  Passa på att tacka för SVD understreckaren om Spetsbergen (#31 Zeke)

 63. Lars-Eric Bjerke

  #11 Anders,
  ”att IPCC inför varje rapport tillät vem som helst att skicka in kommentarer. Och att dessa alltid besvarades och publicerades. ”
  IPCC skriv- och granskningsordning finns beskriven i http://www.climatechange2013.org/ipcc-process/
  Det är länders regeringar som föreslår skribenter och granskare. Granskarnas kommentarer och IPCC´s svar är publika. Jag känner inte till att IPCC läser och besvarar allmänhetens frågor. Däremot publicerar IPCC lättlästa FAQ. Jag gissar att det skulle bli ett övermäktigt arbete för IPCC att besvara alla frågor. Däremot finns det ju gott om vetenskapliga artiklar som kritiserar IPCC´s skrifter.

 64. Andersson

  Förstår inte hur ni klimatskeptiker kan hålla på och förminska koldioxidens skadeverkningar! Allt färre röker men fortfarande dör lika många i lungcancer. Det bevisar hur farlig koldioxiden är och om ni inte tror mej, fråga Pär Holmgren, Greta eller annan kunnig person som begriper sig på vetenskap. Varför dog dinosaurierna ut, jo för att då fanns det extremt mycket koldioxid i atmosfären och koldioxid är som en magnet för asteroider. Ni är så infantilt insnöade att ni inte begriper att det finns inga gränser för vad koldioxid kan ställa till med. Detta är inte bara ett globalt hot utan ett hot mot hela universum! 🙂

 65. Håkan Bergman

  Andersson #64
  Du har fel, det är syre som är farligt. Kan vi ersätta allt syre med CO₂ kommer vi inte att ha några skogsbränder mer.

 66. jensen

  Ny bok av Joseph Postma ( tillhörande ” Slayers )
  Är jorden platt eller rund? Jag tror vi alla därvidlag har konsensus ( där detta ord faktiskt kan ha berättigande.)
  Springande punkten är att klimatalarmismens s.k. fysik och matematik är baserad på att jorden är platt.
  Sålunda pseudoscience.

  https://principia-scientific.org/new-book-trashes-greenhouse-gas-fake-science/

 67. #53 Ingvar i Las Palmas#

  Observera att jag inledde min kommentar med reservationen att endast tala om kändisar och deras fans, ett slags mellanskikt av klimathotare. Beträffande de ledande klimathotarna och MSM, har jag samma uppfattning som du har.

  Nu är det ju så att de här kvinnorna, kändisar och följeslagare, förmodligen påverkar samhället oproportionerligt mycket, genom att i stor utsträckning arbeta i den offentliga sektorn och förvaltningen, där de fattar beslut över andra människor. Tänk på allt från lärare, journalister, offentliga jurister, länsstyrelsen, till hur vargstammen ska skötas. Dessa grupper är ganska homogena i politisk uppfattning, numera också kryddad med radikal feminism. Det finns all anledning till att granska dem kritiskt och försöka förstå varför de tänker som de gör.

 68. Roland

  #24 pekke

  Intressant läste nyss ett gammalt tidnings artikel från 1989 där det stod:

  NT onsdag 15 februari 1989
  Visst var det milda vintrar förr. Gunnar Carlberg SMHI:s nederbördskontrollant i Finspång har tittat i gamla klippalbum och hittat följande intressanta statistik:

  År 1172
  Var vintern så mild, att träden i slutet av januari grönskade. Fåglarna byggde sina bon och ruggade i februari

  År 1241
  Var träden fullt utslagna i mars månad.

  År 1269
  märktes ingen vinter alls.

  År 1421
  Blommade träden i mars och vinstockarna i april månad, och då man hade mogna krusbär.

  År 1538
  stod träden trädgårdarna i full flor redan i december månad!

  År 1585
  Stod säden i ax vid påsktiden .

  År 1588
  Grönskade träden i februari

  Åren 1538, 1607, 1617, 1650 och 1659 fanns varken snö eller frost.

  År 1722
  Stod alla träd gröna i februari

  År 1863
  Kunde man i skåne i februari månad plocka fullt utslagna tusenskönor

 69. Bensan

  Nyheten oförändrat klimat i Vasaloppsspåret under 92 år kom 2014 från SLU. Kolla gärna hur de 4 efterföljande åren utvecklades. Kan vi gissa att klimatet i Vasaloppssåret är oförändrat de senaste 96 åren, Pär?

  https://www.slu.se/ew-nyheter/nyhetsarkiv/2014/1/oforandrat-klimat-i-vasaloppssparet-under-92-ar/

 70. #68 Lägg gärna ut en länk.

 71. Ingemar Nordin

  Roland #68,

  Ӂr 1863
  Kunde man i skåne i februari månad plocka fullt utslagna tusenskönor”

  Det var inte dåligt. Väntar fortfarande på att snödropparna skall slå ut i NV Skåne…. Men de är på väg (hoppas, hoppas).

 72. AG

  Ang. förnybart. Vi hör ofta att sol och vind nu är billigast. Men överallt där dessa energislag ökar sin andel i energimixen ÖKAR elpriset, inte minskar. Jag frågade runt vad detta berodde på om nu sol och vind är så billigt. Svar: sol och vind kan vara hur billigt som helst i sig men DISTRIBUTIONEN från dessa energislag gör att de är absolut dyrast.

 73. Håkan Bergman

  AG #72
  Största problemet är att dom intermittenta energislagen har företräde på elmarknaden, därmed blir baskraften mycket dyrare per kWh när man hela tiden måste anpassa produktionen efter dom som levererar skräpel. Det här gör också ny kärnkraft dyrare per kWh när man inte längre kan räkna med säg 90 % kapacitetsutnyttjande på en ny reaktor. Dom franska EPR-reaktorer som byggs idag är byggda för att just lättare kunna variera effekten, otroligt korkat, gör om gör rätt.

 74. #67 Lars M.
  Jomenvisst.
  Globalisterna har makten och resurserna.
  De kontrollerar MSM som kontrollerar ”de påverkbara” och de påverkbara påverkar menigheten.
  Tur att man är tillräckligt gammal så man slipper se slutresultatet om vi nu inte lyckas krossa Globalisternas projekt.
  Nu är det läggdags med lite trevlig läsning med min ”Kindle”. en läsplatta från Amazon som med åren har kommit upp till ett innehåll på ca 400 böcker. Ett helt bibliotek!!
  Senaste boken handlar om valutahandel 🙂

 75. Roland

  #79, 71 (Alvar och Ingemar)
  Tidnings artikel från 1989 finns med i ett klipp på youtube
  spola fram till tiden 9:05 för att se artikeln

  https://www.youtube.com/watch?v=lBJ-GDxI6SY

 76. Kenneth Mikaelsson

  En bra svensk tub….

  https://www.youtube.com/watch?v=BEwe7AXxCU4&t=620s&index=3&list=PLFL5-tVLqKyacNl9Ej2EDKs8YxDaFrNf1

 77. JIMMY

  Tack Per Welander

 78. JIMMY

  Det som SVT och SR MSM dagligen håller på med i demokratur en Sverige är PSYOPS och totalitär hjärntvätt.

 79. JIMMY

  Vill bara påpeka att det verkar som mobilinlägg trafiken hit omdirigeras med ca 30 sekunder

  Mitt förra inlägg 77 möttes av en varning att denna sidan inte är säker och sedan så försvann hela texten nedanför” Tack Per Welander.”
  Använder en splitter ny mobiltelefon med ren Android.
  Kanske en ny sorts program med censur i realtid finns i dessa telefoner.

 80. Sören G

  Judith Curry reactioner efter att hon deltog i senatsförhör 6 febr. ”Thinking that catastrophes like major hurricane landfalls, massive forest fires etc. will be ‘cured’ by eliminating fossil fuel emissions is laughable. Well its not really funny. Thinking that eliminating fossil fuel emissions will ‘solve’ the problem of extreme weather events is very sad, sort of on the level of doing rain dances. Every thing that goes wrong, they blame on fossil fuel driven climate change.”

 81. Lasse

  Nya Larmet:
  De smältande isarna på Grönland och Antarktis riskerar att ställa till med klimatkaos snabbare än man tidigare trott, larmar forskare i en ny rapport.

  Konsekvenserna kan bli extremare väder och ett instabilare klimat redan inom några årtionden.

  I tidningen och på vetenskapsradion.
  Hur aktuellt är detta?
  Var det inte nyss som det kom en rapport om att Golfströmmen styrdes av händelser mellan Island och Norge och att isavsmältning från Grönland inte hade samma betydelse som vetenskapen trott.

 82. Sören G

  #81 Lasse
  Det där har man tjatat om i årtionden. Det var uppe på Vetenskapsadion i morse. En professor, minns inte namnet, tonade ner det i alla fall.

 83. Daniel Wiklund

  Ju sämre opinionssiffror Miljöpartiet får ju fler domedagsrapporter.

 84. Rale

  #13.

  Dags att ta fram popcorn den 6 januari 2021!?

  (Om Excel räknat rätt).

 85. Gustav

  Stolt som ”tupp” läser Stefan Löfvén upp i regeringsförklaringen, om att förbjuda nybilsförsäljning av bensin och dieselbilar från år 2030. Löfvén sa också att en utredning skulle tillsättas för att lägga fram ett förslag! Det som Stefan Löfvén inte talade om (ljög medvetet eller är bara okunnig), att det krävs att EU måste enas(enhälligt), för att ett sådant förbud ska bli verklighet.

  Idag är det bara Sverige, Danmark och Nederländerna som yrkar på ett förbud 2030, medan flera andra EU-länder avvaktar i frågan och många av EU:s länder säger blankt nej, bl.a. flera länder i gamla Östeuropa.

  ”Politiska mål i enskilda länder är en sak, för EU-medlemmarna gäller att det krävs enighet inom unionen innan ett slutår kan spikas!”
  Det var alltså bara ett förslag eller låt oss säga en vision som regeringen och stödhjulen C, L och C kommit överens om, men inget som går att genomföra. Detta kunde man varit tydligare med att påpeka! Men det lät väldigt fint i regeringsförklaringen, tyckte de väl. Sverige kan inte ensam besluta sådana åtgärder utan EU:s tillstånd. Det är därför detta sattes i en utredning?

 86. Håkan Bergman

  Det har varit misstänkt mycket debattartiklar om nödvändigheten av höghastighetsbanor i tidningarna senaste veckan, kan man ana budgetbråk i regeringen om det projektet? Kina framställs ofta upp som ett efterföljansvärt exempel, i dom här artiklarna kanske inte främst som ett politiskt föredöme även om man anar antydningar om det. Men sanningen är att vi vet inte hur Kina fungerar internt, hur ska vi kunna kopiera något som vi inte vet nåt om. Stephen Kotkin är visserligen främst expert på rysk historia men forskar, undervisar och föreläser också om geopolitik, så han vet en hel del om Kina också.
  https://www.youtube.com/watch?v=Ot4OPfWZubM&feature=youtu.be&t=5574

 87. Gustav #85: Intressanta uppgifter du kommer med. Sverige får alltså inte införa förbud mot fossildrivna bilar såvida inte EU beslutar om det. Och då krävs enighet inom EU.

  Alltså är det bara ett politiskt mål som knappast blir verklighet. Ett bedrägeri. Det skulle hetat att Sverige ska verka för att EU ska förbjuda fossildrivna fordon från 2030.

  Kan verkligen all media inklusive alternativmedia ha missat detta? Har du något referens till där detta står? Kanske bara är jag som missat det.

 88. Håkan Bergman

  Per W. #87

  Jodå, Gustav har rätt.
  https://www.nyteknik.se/fordon/fragetecken-kring-svenskt-bensinforbud-2030-6945302
  Sen vet som vanligt inte den ena handen vad den andra gör.
  https://www.nyteknik.se/opinion/fossilforbudet-ar-ett-luftslott-som-satter-krokben-for-losningarna-6945225

 89. Håken Bergman #88: Tack för det. Tvivlade inte på att Gustav hade rätt men ville se det i tryck någonstans. Läser man artiklarna inser man att det kan bli kaotiskt. Undantag kan beviljas men i detta fall? Och vad händer med fordon som kommer från utlandet. Ska de stoppas vid gränsen när vi saknar gränskontroll? Rörigt blir det. Och om bilarna laddas med kol- eller gaskraft vad har man vunnit? Tokerier från början till slut är vad det handlar om.