Sanningar om vindkraft

Markbygden
Ett dokument från vindkraftsindustrin har börjat cirkulera i bygderna där industrin far fram!
I en partinlaga stöder sig vindkraftverksindustrin på egna referenser och på Naturvårdsverket som av Miljödepartementet är satt att främja vindkraften.
Redan av Regeringens direktiv framgick resultaten dvs inga alternativ gavs. Bristen på transparens i Naturvårdsverkets utredningar om vindkraftverk belystes inte minst vid seminariet Vindkraft – javisst men inte alltid och inte överallt 2010. Från vetenskaplig synpunkt är därför referenserna att betrakta som cirkelbevis. I vindkraftsindustrins nya dokument är alltså myterna sanna.
Föreningen Svenskt Landskapsskydds (www.landskapsskydd.se) Bertil Persson har arbetat fram ett underlag som falsifierar påståendena och som nu lagts ut på landskapsskydds hemsida och på flera nyhetssidor:
Målet för artikeln var att bistå av vindkraftverk utsatta grannar. Innehållsförteckning enligt vindkraftverksindustrins egna sanna myter

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Christopher E

    Det där var ett förskräckligt progandadokument. Man häpnar. Jag trodde endast kommunistdiktaturer kunde ogenerat producera något så medvetet lögnaktigt.
    ”Myt- vindkraftverk är fula”. Hur kan man kalla det en myt? I bästa fall kan man hävda att det är en smakfråga. Men att fylla svenska naturlandskap med höga, snurrande, blinkande torn i plast och stål som syns miltals är väääääldigt svårt att se som en förbättring… även det säkert går att hitta någon enstaka kuf med fingrarna i pengaburken eller ideologiskt grönradikal som faktiskt hävdar det.
    Bemötandet på alla punkter i sista länken var utmärkt!

  2. Adolf Goreing

    bara en bror Duktig kommentar: ”fabricera” kan betyda ”ljuga ihop” och det tror jag inte du menar. Det är väl snarare Naturvårdsverket och andra som är duktiga på att fabricera politiskt beställt stöd för sina stolle-idéer.

  3. Jonny Fagerström

    Taget Adolf #2
    Och tillrättat..
    Tack 

  4. Erik L

    Hmm, källa: ”Energimyndigheten”. Vad är detta för organisation egentligen? Jag såg på svt 24 för ett par år sedan när den ”internationella Energimyndigheten” hade information i riksdagen om klimatförändringarna och de ekonomiska följderna av denna. Det var utrotningshotade isbjörnar, metervis av havshöjningar, torka, hockeyklubbor, smältande glacierer,  tja allt det där som inte ens IPCC ens står för längre. Men den Internationella Energimyndigetens representant målade bara upp värre och värre scenarion hela tiden, och avslutade med att i princip beordra vad vi skulle göra. Allt från vindkraftsutbyggnad och etanolsatsningar, till utsläppsrättshandel och certifikatssysten som skulle ge jobb och ekonomiska fördelar till den gröna näringen. och han påpekade dessutom att detta skulle bli mycket dyrt för folket, men detta måste vi göra för att rädda världen från undergång.
     vilka är det som bestämmer i den internationella Energimyndigheten egentligen? har Elbolagen och den gröna ekonomin något inflytande i organisationen? hela systemet  bygger ju på att genom politiska beslut tvinga över folkets pengar till de stora aktörerna i energibranchen. Visst förstår jag politikerna lite grand, kan detta skapa arbetstillfällen, då är ju ingen politiker sen att anamma conceptet, Men följderna av detta blir ju, hela landkap nerlusade med 150 meter höga maskiner som kräver reglerkapacitet ofta i form av kol eller annan fossil energiproduktion, enorma vinster för elbolagen och de andra aktörerna som håvar in pengar via gröna certifikat eller handlar med utsläppsrätter. Miljön förstörs och energijättarna blir rikare, vad det tanken med systemen?

  5. Kåberger, GD för Energimyndigheten,  betraktas som lobbyist för grönel – branschen, som industrin saknar förtroende för.  Likaså betraktas  KTH-professorn Söder som hörande till samma gäng.  Han lyftar pengar från myndigheten för att utreda vindkraftens reglering i det befintliga elnätet.  Norrmännen skriker högt när vi minskar på kärnelen.  Att norsk vattenkraft skall matcha svensk vindel är en chimär.  Lämpligen gör Fp, som ny i näringsdepartementet efter valet, rent hus i ankdammen.

  6. ThomasJ

    Att läsa om Kåberger finns här:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Tomas_K%C3%A5berger
    Kan där månne finnas fog för en/annan jävsituation… oder 😉
    Mvh/TJ

  7. Iven

    Den som vill veta sanningen om vindkrafproduktionen i Sverige kan inhämta  saklig information om aktuella siffror på ”vindstat.nu”.
    Idag, 13 juli kl. 17.37 producerade 948 befintliga verk i Sverige med installerade 950 MWh  endast 206 MWh, lika med 22% (utnyttjandegrad).
    Under juni månad var produktionstiden visserligen 66% men snittproduktionen endast 16% av inst. effekt.
    I Tyskland, som framhålles som ett föregångsland för vindkraft, mot-svarar vindkraft-el c:a 2% av landets elproduktion. Där hoppas man att kunna komma upp till 25-30% verkningsgrad – så småningom.
    Sanningen kan vinklas på många sätt. Skeptiker vill nog tänka själv…

  8. Jonny Fagerström

    #7
    Blir nog svårt att nå den verkningsgraden i snitt om vi inte talar endast havsbaserad vindkraft.
    Frågan är hur gigantiseringen upp mot 3-6MW verk påverkar verkningsgraden. Dock rotorradie X 2 = kostnad X 3,2

  9. Pär Green

    Meddelande till Vattenfall:
    Hur gör Vattenfall med Vindsnurrorna?
    EU?s Maskindirektiv gäller i Sverige (från 2009-12-29). Detta innebär att i princip alla snurror är olagliga. De skall vara CE märkta och de skall vara inhägnade. När de inte uppfyller kraven skall de polisanmälas för den fara de utsätter allmänheten för. Ett antal polisanmälningar är också gjorda.
    Har ännu inte fått svar från Vattenfall!

  10. ThomasJ

    Mer sanningar om vindkraft, denna gång från Tyskland:
    http://www.ftd.de/unternehmen/industrie/:naturschutz-vs-erneuerbare-energie-windparks-bricht-fundament-weg/50143956.html
    (på tyska, allerdings… 😉 )
    Mvh/TJ

  11. Christopher E

    Såg just detta via The Number Watch. Länk.
     
    Hehe, den lilla skotska ön Eigg är en modell för hur de gröna vill att hela västvärlden ska förlita sig på enbart förnyelsebar (och därmed högst osäker) el…
     
    Ransoneringar och blackouts är vad som väntar oss också i så fall, med katastrofala följder.

  12. Gunnar Strandell

    Christopher E #1
    Klart att vindkraftverk är en smakfråga.
    Jag satt med min sambo i Långedrag i söndags och såg ut över de 17 vindturbinerna i norr. Jag sade att de störde bilden av de runda klipphällarna och hon kontrade med att det inte var värre än alla segelbåtar vi såg där, eller dagen innan på Marstrandsfjorden.
    Men vi blev i alla fall överens om att de tre verken som stod stilla utstrålade vemod och hjälplöshet.

  13. Gunnar Strandell #12
    Jag håller med dig och din sambo.
    Första gången jag såg mängder av vindkraftverk långsamt och rytmiskt rotera i ett i övrigt platt och ointressant landskap i Danmark tyckte jag att det rent av av var vackert.
    Till och med den snurra som sa svosch – – – svosch – – – svosch bredvid vår camping vid västhavet hade ett rofullt och lugnande ljud. Ungefär som bränningarna som rullade in mot stranden…
    Men en dag var det vindstilla när vi reste genom Danmark.
    Och så ohyggligt fult det plötsligt var med alla dessa spretande fingrar som spretade i ett kaotiskt mönster. Och helt livlöst.
    Ungefär som en fjärd full av segelbåtar med svällande spinnackrar som frusit fast utan att röra sig…
    … eller som ett stort gäng Offshoreracers som plötsligt fått motorstopp och ligger och driver utan vare sig mullrande motorer eller snyggt kölvattensprut…