Semestertips

Semester i Arktis
Har du tröttnat på Mallorca, Kreta och Sunny Beach? Här är ett alternativ. Earthwatch låter dig följa med på en volontärresa till, ja varför inte Arktis.
Inom kategorin Klimatförändring erbjuds dessutom resor till Arizona, Ecuador och Costa Rica (för att titta på larver), Borneos regnskogar och Nova Scotia i Kanada. Arktisresan verkar dock mest lockande.
11 dagar på Churchill Northern Studies Center under överseende av Dr Peter Kershaw från University of Alberta. Priset, eller bidraget som det kallas, är minst 2.950 USD per person. För det får man logi i våningssäng i flerbäddsrum och mat. Flyg till och från Churchill tillkommer.
Churchill, Manitoba, Kanada
Jag är grymt sugen! 🙂 Vem har lite pengar över för att sponsra mig? 😉

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Hur var det med CO2budgeten på turen då ? Gör som Skinnarmo och ett OTAL norrmänn. Åk skidor. Börja med VMstafetten idag som inspiration, åk Vasaloppet på söndan som uppvärming och starta lagom i vårvärmen til  Norrpolen.  Ta med kajak och revolver. 

 2. Lars C

  Det dräller av isbjörnar där, de har jumpat dit på de sista smältande isflaken.

 3. Toprunner

  Två finnar sponsas av kylföretaget Huurre för att åka skidor till Sydpolen. Det vore väl något för Carlgren att hänga på ?

 4. Det finns plats för Carlgren på bakskidan til Bjørge Ousland. 
  http://www.ousland.no/foto_video.html
  Han brukar simma över en gång per år. 
  Isbjörnarna brukar attackera bakifrån så Carlgren sitter illa till där bakerst i korteget. Men han gillar vel rodelbumsen.
  Andreas kan sköta CO2mätaren. Björge har världens största lungvolym så det blir nok över det tillåtna genomsnittet på utflåset.   

 5. Per Welander

  Churchill ligger på en latitud söder om Stockholm. Låter inte speciellt ”arktiskt”. Lapplands fjäll kanske är ett lika bra alternativ. Fast inte lika spännande för en svensk.

 6. Gunnar Littmarck

  Jag tycker Per ska ta upp den kastade handsken och arrangera än nordligare klimatresor, kanske till Uppsala för det rimliga bidraget om 3999$ plus flyg, kan hugade volontärer tälta vid Fyrisån.
  Moderna myters skapare kan passa på att upplysa volontärerna, genom stimulerande debatter.
  Misstänker  någon kan sponsra Maggie till deltagande.
  Vad med Anders L Mikael Thomas och ErikS?
  Kan det va´ någé?

 7. Per W: Att Stockholm har så varmt beror ju på Golfströmmen. I Churchill ska vintertempen kunna gå ner till minus 40 och mer, sägs det.

 8. Gunnar L: Ja, sponsring från Uppsalainitiativet vore inte fel. Har de tur så lyckas de kanske omvända mig. 🙂

 9. Basecamp Fyrisån : En back öl och appell v Carlgren
  Marsch i samlad formation til Mora : Innvägning och syreflaskor
  Se upp för trafik i motsatt rikting
  Björnparaden Jämtland- Hemavan : Viktig att raska på innan hungriga binnor vaknar upp
  Kungsleden till Riksgränsen : Skylta om til Victoriadiket
  Friskt avslut ned til Narvik Hissa anorakken och segla ut til iskanten i Ofotfjorden der speckhuggarna väntar
  Simning i full harmoni med dom uberintelligenta valarna till Arktis. Se upp för arga fiskare med finmaskiga nät och harpuner 
  Nu börjar iseventyret : Ta med manualen ”Med Nansen till 86.14” skriven av Norges största polarhjälte någonsinn, Hjalmar Johansen. Hjalmar med sine kjempekrefter DROG Amundsen hem när dom startade för tidligt mot sörpolpunktet. Innan det hade han räddat Nansens skinn i isvannet med et par gläfsande isbjörner. Kör med 1900tals utrustning: ingen GPS eller annat fusk. 
  Ta med CO2budget, fiolett SWIX och pemmikan. Förste mann til polen vinner en lunch med James Hansen. 
   

 10. bjorn

  Ni kommer in i faderns rike om ni blir USA propagandister
  Rätten att bära vapen mänsklig rättighet
  Bara skit i å betala skatt
  Bara skjut
  Politiker accepterar konsensus på sikt
  Vänsterintellektuella= bara mörda packet
  Allmän amnestilag
  Skitsverige= bara skit i det (myndigheterna etc= bäst mordblomma) å satsa på competetive intelligence

 11. Steve

  På bloggen Polar Bear Alley från Churchill, Manitoba, är senaste posten daterad 24 nov.  Men det finns ett och annat där: Länk till väderrapport (-33ºC just nu), ”Churchill Travel Guide”, ”Hudson Bay Post” (occasional; PDF).   15 okt – 15 nov är björnsäsong; då ges inga rabatter av de nio hotellen.  Men det går nog att få privatrum.
  Den miljömedvetne tar förstås tåget — 36 à 56 timmar från Winnipeg (’kommer ALDRIG i tid’). 
  http://www.polarbearalley.com/

 12. Steve: Eller så flyger man och köper utsläppsrätter. 😉

 13. Steve

  VIA Rail heter bolaget som kör tåget Winnipeg – Churchill tre gånger i veckan.  Man får två nätter ombord.  Enkel biljett i Comfort class kostar 157 canada-dollar om man köper tre dagar i förväg.   Sovvagn finns också (Sleeper class), med dusch.  I oktober kan man t.o.m. få mat på tåget.
  Friluftsentusiasten som vill av på ett särskilt ställe behöver bara säga till personalen i tid, så stannar tåget där han vill.  
  http://www.viarail.ca/trains/en_trai_prai_wich.html

 14. Per Welander

  Maggie: Vintertemperaturen kan gå ned till -40 grader C i Lappland också. Prognos för Churchill söndag 1/3 -19 C. Hudson Bay, som Churchill ligger vid,  är inte ens fruset där under september – oktober då resor anordnas. Temperatur dagtid +5 till+10 C. Jag har flugit många gånger över det där området. Inget speciellt. Det hela verkar vara en bluff för turister från södern. Lappland är lika vilt, mycket vackrare, ligger närmare Nordpolen.  Fast klimatet i Churchill är något mer kontinentalt och isbjörnar finns kanske.
  En turistidé vore klimatresor till Lappland.  Vi kan studera hur glaciären på Kebnekaises topp växer till sig. Istället för att sova i baracker kan jag erbjuda tält eller snöbivack. Mer naturkänsla. Några nätter i snöbivack i januari kommer att få den mest religiöse AGW-anhängare att börja tvivla.

 15. Labbibia

  bjorn:
  Har du vaknat på fel sida, vad är det du försöker säga?

 16. Lars C

  http://www.churchillwild.com/

 17. tty

  Churchill är det enklaste stället om man vill se isbjörnar. Dessa föga miljömedvetna djur envisas nämligen med att trivas alldeles utmärkt vid Hudson Bay, trots att den är isfri varenda sensommar och höst. De är till och med fräcka nog att öka i antal och få fler ungar än mera politiskt korrekta isbjörnar. 

 18. When in Europe, don’t miss Skurup