Öppen Tråd

kräftor

Dags för lite invasiva djur på festbordet? I veckans öppna tråd diskuterar vi (vid sidan om denna festmat) väder, klimat och energi.

Trevlig Helg, önskar

Redaktionen

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Peter F

  Om ni inte läst denna bok rekommenderar jag starkt att ni gör det.

  https://wattsupwiththat.com/2016/08/12/the-moral-case-for-fossil-fuels/

 2. elias

  Jag fick en inbjudan till ett seminarium om klimatförändringen som Norrskog håller i höst. Huvudmedverkande är Per Holmgren, m fl. Mitt svar på inbjudan var följande:

  ”Den största politiska lögnen genom alla tider är att människan förorsakat en uppvärmning genom co2. Den kallas idag för klimatförändringar, vilka alltid förekommer. Den stöttas av politiskt styrd sk vetenskap. Ni anlitar en av de största bedragarna i detta sammanhang: han är mest känd för sitt påstående att det inte skulle finnas någon snö i Dalarna fom 2010 då Wasaloppet går. Det typiska för Per Holmgren är att han tjänar grova pengar på denna lögn och den politiskt styrda vetenskapen.
  Det är skrattretande att nästan alla Sveriges myndigheter och organisationer agerar enl denna lögn. Det som hänt är att en återtagning efter Lilla istiden (ca 1550 – 1860) skett med ca 0,8 grader tills nu. De globala värmerekorden är alla från början av 1900 talet om ni inte visste det. Varmast under 1900 talet var perioden 1917 –1939, inte perioden 1976 – 1998 då klimatalarmisterna började härja.
  Det övergripande politiska målet är att bilda en världsregering under FN regi; en ny oanad inkomstkälla för politiker o Perholmgrenare.

  Max växtlighet får man vid ca 950 PPM. Under 350 PPM avtar växtligheten och under 200 PPM sker ingen tillväxt och förändras. Under 150 PPM upphör/dör växtligheten. Vi har idag 400 PPM. Utifrån detta konstaterar jag att Norrskog motarbetar min skogstillväxt och förmögenhets tillväxt eftersom ni tycks tro att CO2 är något som skall bekämpas eller är farligt för min skog. CO2 är vår välsignelse här på jorden och ni borde därför gynna CO2 tillväxt upp till 900 PPM. Om vi därigenom får varmare väder i genomsnitt över året är det något som de flesta gillar; men det gäller väl inte Norrskog antar jag.

  Överväger att byta bolag. ”

 3. Ingvar i Las Palmas

  Peter F #1
  Boken finns i kindle-upplaga på Amazon.com. Mycket bra!

 4. Sigge

  #2 elias

  Jag trodde Norrskog var en skogsägarförening.

  Jag har sökt på Google om att Pär Holmgren skall ha sagt att inte skulle finnas någon snö i Dalarna fr o m 2010 så Vasloppet skulle bli nedlagt. Jag har inte hittat något sådant annat än att diverse kända lögnare påstår att han sagt det. Det närmaste jag hittat är att Pär Holmgren befarar att Vasaloppet blir nedlagt innan hundraårsjubileet 2022 för att det oftare kommer att vara varma år och det blir för dyrt att preparera spår 9 mil när det är varmt samtidigt som spåren varma år är av dålig kvalitet vilket kan göra att färre vill åka Vasaloppet i framtiden.

 5. John Silver

  När kommer den här jäla uppvärmningen egentligen?
  Långkalsonger i början av augusti!
  http://notrickszone.com/2016/08/12/surface-frost-strikes-germany-mid-august-temperatures-shatter-old-records/#comments

 6. John Silver

  Och Ship of Fools är snart infrysta:
  http://realclimatescience.com/2016/08/arctic-melt-season-almost-over/

 7. John Silver

  Och stratosfären i tropikerna har kylts mer äm 3 grader på en vecka.
  Är slutet nära?
  http://www.drroyspencer.com/2016/08/tropics-cool-by-5-deg-f-in-one-week-in-the-stratosphere/

 8. Ann lh

  # 1 Peter F, BRA att Du påminde om The Moral Case for Fossil Fuel med länk till den anmälan boken nu fått av Andy May
  De exempel och reflektioner som May lyfter fram är verkligen tänkvärda. T.ex. vi alla härstammar från slavar och endast på grund av utveckling har vi befriats från detta ok. Ja, hur många ”energislavar” behövs för att ge oss det liv vi nu lever antingen vi är klimat- och miljöaktivister eller klimat- och miljöhotsskeptiker?
  Boken tål verkligen att läsas, gång efter annan och tar man sig inte tid att läsa den är anmälan en god ersättning.

 9. Evert Andersson

  I kväll är Johan Rockström gäst hos Rickard Olsson. Bänka er i TV-sofforna då så att ni inte missar några visdomsord. Obs! Ironi. Han lär väl som vanligt få gratis propagandatid oemotsagd.

 10. verner

  #4 Sigge

  Tror du att 2022 är ett ”bättre” datum för slutåkt i Vasaloppsspåret.
  PH är numera också anställd hos försäkringsbolaget Länsförsäkringar så det är dags att byta försäkringsbolag.
  Sigge läs i stället visdomsorden som elias skriver om skogens tillväxt.
  400 ppm eller mera ger världen och dess innevånare chans att mätta svältande befolkning, ökande skördar, minskad öken och ökad skogstillväxt
  Är du för en ökad livsmedelproduktion eller vill du som PH att vi skall minska vår produktion livsmedel?

 11. Peter Stilbs

  #4 – Holmgren sade 2006 att Vasaloppet knappast skulle gå år 2022 http://www.expressen.se/nyheter/snon-pa-vag-att-forsvinna-for-alltid/

 12. Peter Stilbs

  Sveriges störste charlatan, Johan Rockström, fick åter släppa loss oemotsagd i kvällens Rickard Olsson i SVT1

  Bedrövligt

 13. Jag förstår inte riktigt vad Johan Rockström gör i ett underhållningsprogram?
  Eller…hm…kanske uppfattade publiken honom som just underhållning. 😀

 14. Slabadang

  Lena Kranz!

  De kanske spelade ”rappakalja” ? I det spelet är han oomstridd svensk mästare!

  Säljaren beskriver spelet : ”Ett hejdlöst bluffspel där de mest suveräna förklaringarna vinner!”

  http://www.spelexperten.com/sallskapsspel/familjespel/rappakalja-original.html?gclid=CjwKEAjwiru9BRDwyKmR08L3iS0SJABN8T4vCJZGlRub_azSGeCIP-_Sam4BKWB5ZxMgIs2iYCcpQRoC5TLw_wcB

 15. Jacob Nordangård

  Rockström vill ha världsregeringen på plats till 2020 för att sedan kunna påbörja koldioxidreduceringen till ”hållbara nivåer”. Det var som ett eko av Romklubbsrådgivaren David Wasdells terminologi och rekommendationer. ”We have a narrow remaining window to engage global strategic planning and mobilisation, followed by a maximum of fifty years to achieve the transition, to scale down resource usage, to terminate inequetable capital accumalation and begin the long time reduction of global population.”

 16. Evert Andersson

  Det blev nästan värre än befarat med Rockström hos Rickar Olsson. Introducerades med klipp från Al Gores ökända film, som sedan länge visats vara grovt överdriven. Undrar om Rickard vet att han utnyttjas som s k ”nyttig idiot”?

 17. Slabadang

  Alla tvingas bli PK-prostituerade!

  Ni är lite naivt goa många av er och tror fortfarande att ”media” är till för allmänheten. Att det skulle finnas nån typ av journalistisk drift att söka sanning och granska makten.
  Jag rekommenderar er varmt att genast lägga dessa numer verklighetsfrånvända förväntningar på hyllan, och med hjälp av observationer se vad det är som faktiskt pågår och hur systemet är uppbyggt.

  Skall du sända TV så krävs ett sändningstillstånd. TV 4s sändningstillstånd beviljades 1992 av sosseregeringen efter att TV4 gjort succè som satellitkanal. Sevenska folket var redan skittrötta på SVT och välkomnade i princip vad som helst. Det var väldigt roligt att se hur regeringen då stoppade ner hela armen upp till armhålan i jordgubbssylten när tillståndet skulle ”förhandlas”.

  Nu måste du våga kapitulera och inse att TV är PROPAGANDA och den som kontrollerar TV är inte längre ens våra regeringar utan det SOCIALDEMOKRATISKA PARTIET i samarbete med jornalisthögskolan LO och VP.!
  Tillståndet handlade inte ett skit om formellt sändningstillstånd utan om innehållet i programmen. Lojal mot makten eller kritiskt oppositionell. ”Hur ska ni ha det ? ” frågade Pagrotskys mellanhänder TV4´s ledning. Det innebär att alla med sändningstillstånd INTE får ifrågasätta den ”Svenska modellen” (sosseprivilegiet) ”inte försvåra politiskt strategiska målsättningar”, kallas ”konsensuspolitiken” med ett annat ord.

  Sossarnas Bonnier tog makten och kontrollen över TV4 på studs och Pagrotskis plan blev pinsamt avslöjad eftersom det gick så fort. Med röda kinder tvingades pagrotski låtsas som han inte var del i planen och Bonnier tvingades backa ur då det hela blev för uppenbart skitdumt och talande. Men regeringsmakten iform av makten över sändningstillståndet använde sossarna fortgent för att bestämma styrelseposter i TV4. Då förstår vi bättre varför de pk-prostituerade cheferna hela vägen ner till växeltelefonisten i propagandacentralerna tillåter Mr Rappakalja Rockström himself helt utan kritiska kontrollfrågor får rappa fritt i alla program.

  Vågar vi väl inse sanningen om svensk media så är det lättare att förstå varför röda mattor rullas ut åt ena hållet och igelkottsskinnet vänds mot det andra. Bara de som bekräftar ”konsensus” – politikens förträfflighet går på röda mattan. Det gäller hela den ensemble av skådespelare vi ser i rutan. Journalisterna , de noga utvalda ”experterna” ända ut till artister komiker och till och med gympinginstruktörer ges sitt PK-manus. De är och förblir PK-prostituerade och alla skådespelarna bedöms efter sin förmåga att prångla ut pk-värderingar”. pratar vi ett mer rakt folkligt språk så tvingas de alla till att bli submessiva pk-horor.

  Vad partiets spinndoktorer upptäckt tillsammans med publikmätarna är att allt fler tittare flyr framför allt ”debattprogrammen” och i ökande utsträckning även ”nyheterna”. JU fler pk-horor som lyfts in i programproduktionen ju snabbare byter tittarna kanal eller program.
  Så vad gör de som styr propagandan då ? Jo de expanderar ”kommunikationsytan” dvs de lägger in pk-propagandan i sian irrelevanta sammanhang såsom melodifestivalen, OS , matlagningsprogram, filmurval och sist men inte minst skall de försvarslösa våra minsta bombas med pk-propaganda i barnprogrammen.

  Målsättningen är att skapa bilden av att förd politik är både rätt, har djup förankring och att kritiker till den är knäppgökar rasister, förnekare, nationalister, högerextrema, och arga unga outbildade idioter utan jobb. I det här stycket känner ni igen media på observationer.

  Socialdemokraterna har gått från att vara en legitim rörelse till att bli en farlig samhällsparasit med en välfinansierad propagandaapparat till sitt förfogande dvs svensk media! Tittar du på ”kändisar” så är media deras nästan enda alternativ till jobb och publik idag. Mediokre Schyffert tjänar miljoner och får vara med överallt medan geniet och betydligt mer folkkäre Robert Gustavsson är persona non grata. Gustavsson drev med PK och vänstern, ett NO NO om du ska få komma in i studion och visas upp för publiken!

  Det måste också krävas en mycket sluten inhängnad för många journalister. Till den här donnan skulle man vilja spruta in lite kall syrerik luft till inhängnaden. Självförhärligandet och offerkoftan i en folkföraktlig och förvirrad analys, så kan vi läsa denna krönika som något man kan förvänta sig av någon näst intill hjärndöd :

  Aase Berg får ordet:

  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/tyckandet-ar-ett-opium-for-folket/

  Å det från en som själv utgör de absolut tyngsta opiummissbrukarna i landet! Det är en så intellektuellt handikappad analys så man bara skrattar, och får i princip varenda vad man skulle vilja önsketänka är ”fördomar” om pk- journalister bekräftade. Själkritik vad e de? 🙂 De vet e faan om hon ens befinner sig i en inhängnad. Hon bor nog fasen i en svart sopsäck ?

 18. Slabadang

  Speglar och rök! 🙂

  TT:
  ”Enligt förslaget inför TV4:s bolagsstämma ska Proventus vd Daniel Sachs ta över som styrelseordförande efter Thorbjörn Larsson och det blir också en styrelsepost för Schibsted som i vintras utmanade huvudägaren Bonniers. Höga företrädare för Bonniers och Proventus har de senaste månaderna varit på kulturdepartementet och Leif Pagrotsky har då gjort klart vad regeringen anser.
  – Jag har inte uttryckt några synpunkter på Thorbjörn Larsson som ordförande i TV4. Jag har klart och tydligt redovisat regeringens synsätt för Bonniers, men jag har noggrant låtit bli att ge mig in i något som kan likna förhandlingar och utbyte av positioner. Kanske har de haft med sig våra synpunkter när de har gjort sina bedömningar och värderingar, det är något du får fråga dem om, säger Leif Pagrotsky till TT.
  – Men i förslaget till ny styrelse verkar man ha beaktat våra synpunkter, tillägger han.

  ”Regeringens synsätt” på TV4 och Bonniers blev i vintras öppet kritiskt. Det Pagrotsky varit mest upprörd över är att Bonniers ökat sitt ägande och att man gjorde det vid en tidpunkt då bläcket på det senaste avtalet knappt torkat. Det fick regeringen i vintras att överväga att säga upp det nya avtalet och i praktiken slänga ut TV4 från det statliga marknätet. Enbart förändringarna i TV4:s styrelse innebär inte att regeringen kommer att släppa frågan, understryker Pagrotsky.
  – Jag måste som regeringsföreträdare göra en helhetsbedömning, det handlar inte om kvoter som man matematiskt kan jämföra hit och dit. Det handlar om det totala ägandet och det handlar om styrelsens inflytande, men det handlar också om mediemarknaden i stort.”

  Så vad är sanningen ? Alla visste att Bonniers satt i sossarnas varma armhåla. Schibstedt är lite svårare att direkt koppla till sossarna men med sossestrategernas hjälp får de inflytande över TV4 samt som av en tillfällighet äger Schibstedts nu också både Aftonbladet och SVD.

  TTs organisation avslöjar samordningen av propagandan. Klicka på varje styrelsemedlem för sig och det är svårt att skilja dem åt, ty de sitter i princip i samtliga mediastyrelser allihop.
  TT denna märkliga organisation som helst skall uppfattas som nyheternas pålitliga multiplikationstabell.

  http://www.allabolag.se/5565645487/befattningar
  .

 19. Slabadang

  Roligt stycke!

  Pagrotski :

  ”– Jag har inte uttryckt några synpunkter på Thorbjörn Larsson som ordförande i TV4. Jag har klart och tydligt redovisat regeringens synsätt för Bonniers, men jag har noggrant låtit bli att ge mig in i något som kan likna förhandlingar och utbyte av positioner. Kanske har de haft med sig våra synpunkter när de har gjort sina bedömningar och värderingar, det är något du får fråga dem om, säger Leif Pagrotsky till TT.
  – Men i förslaget till ny styrelse verkar man ha beaktat våra synpunkter, tillägger han.”

  Såååå ? Det är nog sant att han inte gav sig in i några förhandlingar utan pekade med hela handen, eftersom ….. ”Men i förslaget till ny styrelse verkar man ha beaktat vår synpunkter”
  Det gällde för Pagrotski att säkerställa att man inte riskerar en part som kritiskt börjar granska hans organisation och politik.

 20. Mats G

  En Slabadang i högform är alltid en njutning att läsa.

  Vår kära utrikesminister har öpnnat munnen igen med diplomatisk kris som följd, igen. Sedan 1 Juli i år har 70 bilar brunnit i Malmö regionen. Kanske uppvärminingen av klotet är redan här och självantänder bilar.

 21. Mats G

  Både Rockström och väder-per är fångade i sina egna lögner. De lär hålla på så läng det går. Det finns ingen återvändo för dem. Men de kommer sluta i elände för dem. Kanske en tröst för någon. Det är sant att Rockström har stulit Lennart B:s position som Sveriges mest kunnig på klimat. Stulit med lögner.

 22. Lasse

  Nytt från molnforskningen: https://wattsupwiththat.com/2016/08/17/thin-tropical-clouds-cool-the-climate/

  Gillar denna text:
  ” Different types of clouds affect the Earth’s climate differently: low liquid clouds, such as the cotton-like cumulus, cool the Earth while high altitude ice clouds, such as the wispy cirrus, warm the climate. Overall, clouds cool the climate by about 20 W m-2. In contrast, the Earth receives on average about 340 W m-2 energy from the sun every day and our current emissions of anthropogenic greenhouse gases warm the climate by about 3 W m-2.”

  Om vi tar Sveriges ökande antal sotimmar (15%) och jämför med de 20 W/kvm
  så får jag en siffra fullt jämförbar med 3-men vad vet jag!