Klimatmötet i Mexico är meningslöst

Inför Köpenhamn fanns det i varje fall en del som vågade hoppas. Nu, en månad inför Cancún, tycks allt hopp vara ute för dem som bekymrar sig för den globala uppvärmningen. Mötet bedöms bli ett stort fiasko. Och Björn Lomborg menar att man helt enkelt borde strunta i FN-samtalen och investera pengarna i miljöteknik.
Tänk om det ändå kunde bli så…

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Labbibia

  God morgon Maggie! 🙂
  En underbar höstmorgon med klarblå himmel och -5 grader utanför fönstret.
  Det gläder mig oerhört att även Cancun-mötet går mot ett fiasko. Jag ser fram emot de snopna, besvikna ansiktena hos reportrarna på SVT!
  Efter ”Nopenhagen” såg de ut som barn som blivit bestulna på sitt lördagsgodis. Det kan de ha!
  Vi kanske redan nu ska döpa om Cancunmötet till ”Kalkonmötet”?

 2. L

  Det är otroligt att man drar ihop jättekonferenser med tusentals delegater från hela världen, när allt hänger på en handfull stora länder som redan uttalat att dom inte kommer att skriva på något avtal.
   
  Det bevisar bara återigen att allt handlar om pengar, inte klimat.

 3. Labbibia: Vi vaknade till minus 1 grad och 17 inne i huset. Brr! Det kommer utan tvekan att bli en kall vinter hos oss. Och den näst näst varmaste i världen? 😉

 4. Som andra redan varit inne på, vad har mötet för syfte egentligen? Är det bara för att träffas, kolla läget och etablera kontakter, eller att man vill uppnå ett nytt avtal via förhandling?

 5. Labbibia

  Maggie
  Om James ”Venusklimatet” Hansen får bestämma så blir det nog det allra varmaste året någonsin! Oavsett hur det ser ut i verkligheten.
  NiklasE
  Maggie, och även jag, har varit inne på att delegaterna kommer att ägna sig åt lite ”klimatkonsumtion” i Cancun. Säkert jätteskönt, och de får dessutom betalt för besväret. Kan det bli bättre? För dem, vill säga. 

 6. Klimatkonsumtion, är det ett nytt ord?
   
  Men vi får väl önska delegaterna trevlig semester då.

 7. Claudius

  Köpenhamn var inget misslyckande! Tvärtom. Man lyckades ju undvika att de allra värsta stolligheterna blev genomförda.
  Och utsikterna för Cancún ser ju ungefär lika goda ut.
  Skillnaden är främst att Cancún kan bjuda på ett trevligare semesterväder.

 8. Jag vill så gärna se något positivt med mötet i Cancún! Resultatet från Köpenhamn, eller brist  på resultat, var ju en katastrof för AGW. Cancún kan bli spiken i kistan! Det kommer att bli ett mycket hårt slag för IPCC och de troene! SLUTET?

 9. Erik L

  Och varför Cancún i Mexico av alla ställen?
  I ett land med korrupta politiker, mutade poliser, drogkarteller, mord och kidnappningar, Ingen kan lita på någon, demokrati är inget som existerar mer än på pappret.
  ……öhh.. eller förresten, det kanske är den perfekta platsen för detta möte.

 10. Lena Krantz

  Björn Lomborg är min idol (jo faktiskt på riktigt)
  de borde lyssna på honom
  😀

 11. Om mötet i Cancún inte leder till ett menings- och verkningslöst, internationellt klimatavtal är det naturligtvis en framgång och inte ett fiasko. Vi ska inte gå med på att använda de klimathotstroendes orwellska nyspråk. Vi ska kalla saker för vad de är. Resultatet av Köpenhamnsmötet var en stor framgång, och ingenting annat. Däremot var det ett fiasko att mötet alls ägde rum, liksom att det planeras nya klimatmöten.

 12. #7,8,9,11..
   
  Yes… just så är det…
   
  Lena; Lomborg är en snubbe som försöker visa problemställningen i ett annat ljus, det är helt o.k.
  Om däremot Lomborg skrev det jag kan skulle han troligen vinna mer, skippa CO2-molekylen ur vetenskaplig synpunkt, men visa att det finns energisystem som spelat ut hela frågeställningen.
   
  Lomborg behöver lära sig mycket mer i sina bästa discipliner…
   
  Ett litet barn som plockar snäckor….
   
  Kanske han har en dold plan?

 13. Torsten Wedin

  Vi kommer att få skitkallt!
  Eller mera PK: En skitkall global uppvärmning!
  /Totte

 14. Lena Krantz

  Gunnar L #12
  Jag håller inte med för han är inte klimatforskare och har aldrig utgett sig för att vara det. Han har heller aldrig sagt att han är klimathotsskeptiker utan lämnar själva vetenskapen dähän. Istället pekar han på vilka konskvenserna verkligen har blivit på riktigt och också den mest ekonomiska vägen för att tackla uppvärmningen. Just att han konsekvent vägrar att ge sig in på områden som han inte har kompetens för ger respekt plus att han är mycket intressant att lyssna på och han har ju faktiskt fått tala i relativt stora sammanhang.
  Möjligtvis är han en skeptiker i hemlighet…he he…men han ger sig inte in på det området i offentliga sammanhang i alla fall.
  Nu tror inte jag att det kommer att bli varmare de kommande årtiondena utan istället en aning kallare men då behövs han än mer för att berätta det för människor.
  🙂

 15. Torsten Wedin

  Jag gillar inte denna kalla typ av global uppvärmning

 16. Lena jag anser att ingen ska delta i den offentliga CO2-hot-debatten som skattebetald utan att kunna fysiken… ingen…hela IPCC och 99% av de anslutna forskarna bör förbjudas att delta i CO2-hotdebatten.
   
  Fria debattörer och skattebetalda fysiker, yes, så kan vi öka den globala klokskapen.
   
  Skattebetalda låtsats forskare (nu kan jag räkna från Finnveden till Azar och en hoper idioter i mellan, så alla skattebetalda NGO-Kapitalister från Al Gore till Johan Rockström…
   
  Ingen skattebetald ens indirekt ska få delta utan att få en certifiering av mig, den måste förnyas vart år…
   
  Kanske jag försöker vinna Germund Hesslow som hjälpreda…
   
  Vad anser du Erik Svensson, vore inte Germund en av de bästa för att avgöra vilka skattebetalda forskare som får certifikat att uttala sig i olika naturvetenskapliga debatter under en certifierad symbol?
   
  Min skillnad gjorde att Peter Stilbs, Pehr Björnbom med många fler skulle få debattera CO2-hotet, under sin då certifierade skattebetalda kunskap, till skillnad mot … vad heter nissen… hm… den där statistikern…  jag återkommer om jag mins…

 17. Håkan Sjögren

  Erik L # 9 : Cancún är den perfekta platsen för klimatmötet. Som jag tipsat om tidigare har man där ett utmärkt tillfälle  att påverka klimatet genom en regndans till ära för Mayafolkets regngud Chaak på toppen av någon av pyramiderna. Jag bedömer att detta kommer att kunna påverka klimatet betydligt mer än allt orerande i konferenssalarna. För övrigt anser jag att koldioxidens klimatpåverkan är betydligt överdriven. Mvh, Håkan.

 18. #17 bäst om det blir en enkelresa med ett stort deltagande och ett säkert slutförvar.
   
  Eller hur allas vår vackra och kloka Lena Krantz?