Global uppvärmning ingen myt

En liten kul historia så här på morgonen. Tydligen drabbades sajten Campingglädje av kraftig uppvärmning alldeles nyligen.
Global warming Inte en myt FZ.se
Kvarnsö Camp & Vandrarhem rapporterades hålla 68 grader, vilket kan anses vara tämligen rekordartat. Väderdata levererades av normalt sett pålitliga yr.no. Efter lite forskning visade sig dock att campingens höjd över havet av någon anledning varit inställd på -9999 m.
Idag ser Campinggjädje ut som vanligt och varmast just nu är Hyppelns gästhamn med 9 grader.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Dan

  Ett par sådana siffror i en serie kan ställa till med mycket.
  Skatt på CO2, till exempel.

 2. Ingemar

  Det är tydligt att Kvarnsö Cam & Vandrarhem har kommit på hemligheten om hur NASA GISS fixar till sina temperaturer. De bara tog i lite väl mycket den här gången …

 3. bom

  Kvarnsjö heter det och är grannby till ”Guldbyn” (skidor) Åsarna. Alla de gamla byarna i trakten ligger i sydvända bergssluttningar så nog visste man för 1000 år sedan vad som värmde planeten. Kommunen heter Berg och är en av landets fattigaste avfolkningsbygder. Åsarna kom till när inlandsbanan byggdes i tidigt nittonhundratal. Det ligger på en tallhed vid Ljungan liksom grannbyn Börtnan. Börtnan är Jämtlands kallhål motsvarande Lapplands Nikkaluokta för Börtnan ligger i en gryta som samlar upp all kalluft som rinner ned längs bergssidorna. Stationssamhällena ligger alla på ca 400 m ö h tallhedar för de gamla ångloken gillade inte uppförsbackar. Vid Brunflo når man de Kambro-Siluriska avlagringar som ger bördigheten kring Storsjön. Gustamarmor har ni väl hört talas om.

 4. Hmmm… inte ens direkt solstrålning kan ge så höga temperaturer på dessa latituder. Nåja, shit happens. Fann samtidigt igår att danska DMI inte verkar ta hänsyn till urbana värmeöar. Köpenhamn är varmaste platsen i hela landet! Om sådana effekter inte tas bort när data överlämnas till globala/regionala sammanställningar, finns UHI-effekten med.

 5. OT
  men inte ändå….
  I Nordkorea är det återigen svält på gång. Man har redan börjat äta gräs, bark, och blad för att överleva….
  Den stränga vintern sägs vara orsaken…..
  Retorisk fråga:
  Kan det inte i stället möjligen vara så att det är det ”politiska klimatet” i NordKorea som är den verkliga orsaken till de återkommande svältkatastroferna där? Kanske? Någon däremot?

 6. Glömde länken:
  http://svt.se/svttext/web/pages/137.html

 7. bom

  Nordkorea kanske skulle behöva en färsk hedersdoktor till sin hjälp? Nej vänta nu nordkoreanerna har ju redan nått hans mål. Det är vi som har fel och dessutom är det ju här som gåslevern och Grand Cru-vinerna finns! Sorry patentverket tänkte inte på det 🙂

 8. Tage Andersson

   P1s radioföljetong heter nu Hetta med Ian McEwan som författare. Huvudperson är en fysikprofessor, som på sin tid var ett fysikaliskt underbarn och mycket ung Nobelpristagare. Nu är han mycket äldre, har för länge sedan slutat forska och är lite på dekis. Trots det betraktas han fortfarande som en auktoritet och har halkat in på klimatet. En av de viktiga orterne är ett center i Reading. Just nu är professorn på Spetsbergen för att på ort och ställe studera klimatändringen.
  Författaren tycks väl insatt i klimatproblematiken. Försumma inte denna följetong, den går kl 11:35 och 19:30