Från Ulf B kommer tips om en artikel i Nerikes Allehanda. Det är en recension av Per Åhlströms bok ”Tänk kallt – kylig politik mot varmt klimat”.
Det görs många kloka reflektioner i artikeln (och tydligen även i boken 🙂 ). Låt mig citera ett par:
”Den politiska uppgiften är att rädda jordens klimat, inte att vinna politiska poäng i Sverige” – skriver Åhlström som anser att miljöaktivister många gånger tvingat riksdagsmajoriteten att fatta oförnuftiga beslut med bara symboliskt miljövärde.”
”Han [Åhlström] skriver också att den svenska mediaeliten bara är halvbildad i naturvetenskapliga frågor.”
”De som påstår att vindkraftsel är billigare än kärnkraftsel vilseleder mycket grovt. När det gäller kärnenergi råder en slags medial panik.”
Hear, hear! Kanske kan Åhlströms bok vara något för nattduksbordet framöver?
Ja en sak är ju säker…
Ifall vi nu till äventyrs står inför jordens och mänsklighetens undergång efter ett par graders upphettning – så kommer inget vettigt att göras för att förhindra det.
Nästan så att man har lust att byta sida bara för att få AGW-stollarna att inse att de måste sluta snacka och börja ta fram alternativ till den förhatliga fossilbränningen.
Man inser ju att de inte ens själva, inom t.ex. Miljöpartiet, rimligen kan tro att AGW är ett så stort domedagsproblem som det ibland låter – just i och med att de samtidigt kategoriskt säger nej till kärnkraft.
Föreställ er följande:
En asteroid av gigantiska mått är på kollisionskurs med jorden.
Någon kommer på att vi måste bygga 1000 nya kärnkraftverk på jorden för att ha energi nog att stoppa den.
Skulle Miljöpartiet då fortfarande säga nej till kärnkraft?
Hmmm… Ja, antagligen… Suck…
Sven Georg Ericssons recension av Per Åhlströms bok låter utomordentligt välinitierad och tyder på att boken innehåller många klokheter om miljö, klimat och lämpliga alternativ för energiförsörjningen.
Artikelns rubrik däremot är en lustighet, som vi hört förut:
”Den politiska uppgiften är att rädda jordens klimat”…
Det är väl knappast frågan om att vi kan styra klimatet, ”rädda” klimatet, hur nu det skulle gå till, (snarare isf att anpassa sig). Det gäller väl fram för allt att skapa en bättre miljö? 🙂
Vanligt sunt förnuft är inte så vanligt. Dock har det nyligen visats också av toxikologiprofessorn Robert Nilsson och ekologi- och växtprofessorn Torbjörn Fagerström på DN Debatt i polemik mot överdriven miljöhysteri.
Tege