En av deltagarna på Almedalmötet var Lorenz Tovatt från Supermiljöbloggen. Jag blev lite nyfiken och tittade in där för att lära mig mer om vad de sysslar med.
Det är en proffsigt gjord blogg och de har varit flitiga med att rapportera från Almedalen. I små videosnuttar så intervjuar de miljöfolk. Men som en person som i allmänhet föredrar text (eftersom det går snabbare att läsa än att lyssna) så letade jag efter något skrivet.
Rubriken på en kolumn/debattinlägg av Jonas Paulsson fick mig att haja till:
En generell koldioxidskatt är en del av en ideal köttskatt.
Hmm … hur tänker han nu? Jo;
Koldioxidskatten är en punktskatt, precis som skatterna på alkohol, tobak, spel och svavel. Punktskatter är konsumtionsskatter som endast tas ut på speciella varor. Ju fler varor som omfattas desto mer generell är punktskatten. I den bästa av världar inkluderas alla varor. Sverige kan själv välja sina punktskatter. Det bryter inte mot EU:s konkurrensregler eller internationella frihandelsavtal, förutsatt att beskattning är lika stor för svenska varor som för importerade varor. Därför kan Sverige bums börja beskatta till exempel kött eller flyg med avseende på koldioxid eller någon annan negativ externalitet. Beskattas kött med avseende på koldioxid bör den skatten utformas som en utvidgning av den nuvarande koldioxidskatten, så lång detta är möjligt. Ju generellare beskattningen är desto bättre.
”I den bästa av världar inkluderas alla varor”. Men då är vi ju redan framme vid målet? Vi har ju moms, eller? Men det mest anmärkningsvärda är nog kopplingen mellan vegetarisk mat och klimatpolitik. Vi skall tydligen alla bli vegetarianer i de klimattroendes framtidsvision. I vart fall skall köttet beskattas väldigt hårt.
Jag undrar hur de ser på framtida kött producerat från stamceller som får växa till sig i tankar med alger?
Nåväl. Här är en liten videosnutt där Isadora Wronski från Greenpeace oemotsagt får påstå att vi går mot en 6 graders höjning av den globala temperaturen och att ”alla forskare är eniga” om att det är nödvändigt att snarast gå över till 100% förnyelsebar energi. Jag undrar hur det står till med kunskaperna i Greenpeace om vad ”forskarna” säger om klimat och energi.
Ingemar Nordin
Professor emeritus i filosofi. Forskningsinriktning är vetenskapsteori, teknikfilosofi och politisk filosofi. Huvudredaktör för Klimatupplysningen.
Jag gick också in där härom dagen, men klarade max 5 minuter. Allt som skrivs är ensidigt vinklat och fakta som stödjer åsikterna redovisas inte, argumentationen är oftast någon form av cirkelresonemang. Som sagt jag stod ut 5 min.
Bestående intrycket av bloggen var att den är till för någon som är ”religiöst” intresserad av miljöfrågor, där vissa egendefinierade axiom ingår som inte får ifrågasättas. Sakfrågorna har blivit ointressanta, rörelsen det viktiga.
Har alltid förundrat mig hur långt från verkligheten individer kan röra sig om de har en övertygelse av religiöst slag. Som tur är hittar de flesta tillbaka med hjälp av lite självkritik och att verkligheten hinner ikapp.
Det är symptomatiskt för alla typer av fanatiker att de vill pracka på andra sitt evangelium med alla till buds stående medel.
Vidare är fanatiker alltid trångsynta, okunniga och obildade, vilket ju är en förutsättning för att vara just fanatiker. Och miljöfanatikerna är inget undantag. Det värsta är att de har fått makt i politiken vilket ofelbart leder till dyra och galna projekt, och fatala felsatsningar. Kort sagt en människofientlig politik.
Oj Helge#1 Det var uthålligt av Dig. Jag fick nog på mindre än fem minuter. Paulsson är nog inte avkomling av Walfrid P som var Naturvårdens siste rimlige GD?
Ja, man blir alldeles matt. Det paradoxala är att okunskap verkar sprida sig snabbare än kunskap. Sanning och kunskap är ett större hot än koldioxid för dessa grupperingar.
Kolla den tecknade bilden på havsytehöjning .
http://www.supermiljobloggen.se/2012/06/max-gustafson-dagens-fossil.html
Just nu är höjningen vad jag läst 1,8 mm/år , höjningen på bilden motsvarar över 2000 år . Det räckte för min del 1 minut .
De är unga idealister som inte är det minsta intresserade av fakta. De tycker bara att man är någon slags tomte eller foliehatt om man försöker få dem att vara förnuftiga. Vi som klimathotskeptiker är bara knäppa och de vet inte ens vad vi verkligen påstår och de är inte intresserade av att få veta det heller.
De har sin världsbild klart för sig och ingenting kan rucka på detta.
Men insikten om att allt inte är så enkelt som de vill ha det till är faktiskt något man får med åren. Även de kommer att nyansera sig så småingom.
😀
Jag diskuterade i tråd som blev 70 kommentarer lång men det verkar som att de tog bort den.
Ja, man kan bli förvånad över vilka källor de har för sina påståenden om klimatet, och om vad Auktoriteten säger. Uppenbarligen så har man nog inte ens läst IPCCs starkt vinklade sammanfattningar. Så källan är väl stormedia då? – Jag har svårt att tänka mig någon annan källa som är så vilseledande, att döma av SIs enkät.
Helt OT för denna tråd, men …….
Det verkar faktiskt finnas en och annan vettig journalist!
http://www.newsmill.se/artikel/2012/07/07/politiker-b-r-sluta-ta-omv-gen-via-journalister
En sak som förvånade mig när jag läste Jonas inlägg, liksom en del andra, är den iver de lägger ned på att öka skatteintäkterna till staten – Anders Borg och skattemyndigheten måtte älska dem!
På min tid var vi liberaler och anarkister (jag lutar fortfarande åt det liberal-anarkistiska hållet). Idag är ungdomen statskramare av värsta sorten.
Lena K!
Det är inga idealister!
De är ansvarslösa okunniga rabiata klockrena idioter. Miljöförstörelserörelsens IQ fiskmås är direkt farlig.
Skogsmannen #8,
Inlägget på Newsmill fångade på pricken dilemmat med att media och politiker har gått i symbios med varandra. De skapar sin egen lilla bubbla. Politikerna tror att stormedia står för ”folkets röst”, media strävar efter att vara opinionsdrivande och mobbar de politiker som vill kliva utanför deras ramar. Konsekvensen blir att folk varken bryr sig om media eller vad politikerna säger. Folk säger det som förväntas av dem. Enklast så.
Demokratin undergrävs.
”unga idealister”
Jag tycker faktiskt det är en lite väl smickrande omskrivning. Det är vuxna (i laglig mening, dvs myndiga) människor vi talar om, som gör anspråk på att diskutera viktiga samhälleliga frågor. Men läser man deras postningar och twittrande får man mest känslan av skitsnackande högstadiegrupperingar på rasten:
’Åh vad dumma dom är .. ’
’Ja, och såg du vilka fula kläder och frisyrer .. ?’
’Jomenvisst … åh vilka töntar .. ’
’Ja det ser man ju på deras kompisar också ..’
’Och dom tror att dom kan någonting … uh vad pinsamt’
’Precis, dom fattar ju ingenting … så j_vla väck är dom’
’Just det .. du har fattat helt rätt … ’
’Precis … det är ju vad vi sagt hela tiden’
Ungefär så läser jag deras inbördes bekräftelseritualer.
Newsmill idag:
”Journalist: Politiken skulle tjäna på en mer direkt dialog med allmänheten – utan journalister som mellanhänder. Politikerna bör anpassa sig till väljare – inte till yrkeskåren med lägst förtroende i Sverige”.
Hear Hear !
http://www.newsmill.se/artikel/2012/07/07/politiker-b-r-sluta-ta-omv-gen-via-journalister#comment-370562
Jonas….
Ha ha…det var ju riktigt bra!
😉
Jag snor det direkt om det är ok?
Visst Lena … men till vad? 🙂
alla som klarat nian är en foliehatt. Ungefär.
de vill ha ett enkelt budskap och föraktar det intellektuella
Jonas #12 Men det är ju en beskrivning på den här bloggen!
Jonas N # 12
Skulle inte det är kunna vara en beskrivning av ”oss”?
Jonas
Till deras blogg…fast det är kanske dumt
Thomas!
Nej, nästan alla inklusive de flesta opponenterna här, håller en långt högre nivå!
Men en del här har problemet att de silar myggen och sväljer elefanterna, men det är en annan sak! 🙂
L Cornell, #19!
Vilken likhet syftar du på?
Unga idealister?
Håller definitivt med. 🙂 🙂 🙂
L Cornell (& Thomas)
Exakt. Det var ju dar ju deras beskrivning av ’oss’!
(Bara lite lätt stilistiskt parafraserad och sammanfattat av mig … )
Jag noterade en bloggkommentar till deras referat av Almedalsdiskussionen, som var ganska anmärkningsvärd – av en Teknik och miljöchef på ett företag, som tydligen satt med(?) under diskussionen:
”Det var det värsta trams jag någonsin varit med om. Rent ut sagt pinsamt. Jag registreade att det var Ullman PR som dessutom var en katastrofal moderator som hade passat bättre som en av de aktiva förnekarna i panelen. Jag lägger upp bolaget på min svarta lista. Det är våra barn och barnbarn det handlar om. Ett gäng avdankade pensionerer i panelen fick säkert många i tältet som kanske var osäkra innan att nu tro mera på forskarna hos FN:s klimatpanel.”
Ja vad ska man säga om det?? Man blir nästan mörkrädd över attityden.
Kalle #2,
”Vidare är fanatiker alltid trångsynta, okunniga och obildade,…”
Nej det stämmer inte! Det finns fanatiker som är välutbildade och mycket kunniga också. Skillnaden mellan en fanatiker och en icke-fanatiker är fanatikerns absoluta övertygelse om att hans version av sanningen är den enda rätta.
Lena #6,
”Men insikten om att allt inte är så enkelt som de vill ha det till är faktiskt något man får med åren. Även de kommer att nyansera sig så småingom.”
Håller med till fullo!
Peter Stilbs # 24
http://johnnykellner.se/
„……Ett gäng avdankade pensionerer i panelen fick säkert många i tältet som kanske var osäkra innan att nu tro mera på forskarna hos FN:s klimatpanel……..”
Lever man på ”klimathotet” så gäller det att hålla sig framme innan man blir avdankad själv.
Gunbo
Tack!
Fast det dröjer ju några år än. Jag känner igen mig från ungdomsåren då allt var enkelt, vitt eller svart.
…en Teknik och miljöchef på ett företag:
”..fick säkert många i tältet som kanske var osäkra innan att nu tro mera på forskarna hos FN:s klimatpanel.”
Sedan när bedriver FN:s klimatpanel forskning?
Lena #28,
Jag minns också den svart/vita perioden. Tur att man nu gått in i en grå/ljusgrå/mörkgrå period. Det är det som kallas mognad – tror jag. 🙂
Jag tycker att journalisterna på supermiljöbloggen är snabba och duktiga på att fånga upp människor och föra ut sitt budskap. Lyssnade på intervjun med Matilda Ernkrans och diskussionen om deras klimatmiljard, samt det nya begreppet hållbar frihet. Redan bergreppet hållbart har ju tämligen stora tolkningsramar, hållbar frihet måste väl vara snömos i kubik. Det vore olyckligt för S om de hårdlanserade detta begrepp. T.o.m Tovatt var lite förbryllad om hur innehållet skall se ut, kanske kan det utvecklas till att bli global hållbar klimatfrihet eller något dylikt, så att det riktigt griper tag i en, man känner hur man vill kasta sig sig in i rörelsen. Alla andra skarpa förslag som följer under parasollet som t.ex klimatfördelnimgspolitik, hållbar frihetskatt på klimatosmarta varor etc. Vist är det spännande med politik!
Tyckte jag inte att Tovatt undrade vad dessa klimatinvationer är för något, eller hörde jag fel?
Lars J!
Ja duktiga på vad då? 🙂
Så frihet är alltså ohållbar, eget ansvar likaså! Det här är fascismens och kommunismens ordval och de är väl nån gammal kommunist 68 som jobbar som spindoktor som lurat skjortan av Lövden.
Det Orwellska nyspråket är politikers och journalisters.
Peter Stilbs # 24
Är det inte ett härligt, tillförlitligt gäng dessa „klimathotare“ .
Företagets Teknik och miljöchef http://johnnykellner.se/ säger på FB:
„…… Jag registreade att det var Ullman PR som dessutom var en katastrofal moderator som hade passat bättre som en av de aktiva förnekarna i panelen. Jag lägger upp bolaget på min svarta lista.”
Däremot tycks företagets VD inte ha några problem att samarbeta med Ullman PR
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/seccredo/pressrelease/view/kylskaap-kompisar-och-kickbacks-saa-fungerar-svensk-korruptio
Erik Alteryd, vd Veidekke, släpper nyheten om hur man samarbetar med Byggnads för att motverka korruption i byggbranschen.
Välkommen till ett av Almedalens intressantaste seminarium.
Datum: 3/7 2012
Tid: 16:00–17:00
Plats: Visby, Hamnplan, Ullman PR:s paviljong
Supermiljö bloggen rider på den okunighet av information av klimat
frågan I Sverige som är tilltäppt.
Att MP har stor trovärdighet i klimatfrågan ,baseras på medias egna
önskeprojektioner.
Svensken är nog mer skeptisk än vad de tror(medias tolkning av
rådande nuläge endast).
Supermiljö bloggens narcistiska inlägg i dess blogg säger det mesta.
Almedalen ett jippo naturligtvis man vill synas,vad den har för inverkan för Svensken är nog inte stor ändå.
Men att Jobben är viktiga frågor för oss människor är dock ingen
tvekan om,detta är huvudfrågor i Sverige.
Löfvens om miljöfrågor var mer framträdande som satsning i hans
retorik,inga kontoversiella uttalanden råder vid sådan tal i politik i typ allmän politiker vecka,som ’typ’Almedalen.
ALI.K.
ALI.K. #34
Du skriver
”Supermiljö bloggen rider på den okunnighet av information av klimat
frågan i Sverige som är tilltäppt.”
Helt riktig analys!
Och
”Att MP har stor trovärdighet i klimatfrågan, baseras på medias egna
önskeprojektioner.”
Glasklart och spot on, ALI.K.!
Tack Pelle L,men det är skrämmande villfarelser i detta land,nästan
all information får man söka på Internet numera.
Ensidigheten är ruskig,för låta so m Ingemar Bergman(filmmannen).
Tveksamheten sprider sig mot dessa ’klimathot ’ och den sk enig-
heten bland forskare av klimat,vilket även Welander har tagit upp
på denna TCS blogg.
ALI.K.
Supermiljöbloggen har likheter med UI,man kallar TCS för förnekar
av klimat,typiskt av sekter för att undvika debatter som man inte’klarar med brist av fakta.
A Wijkman kallar sig för Miljödebattör numera,He He He,rolig
man denna herre,men hur många tar på allvar alla hot i ’busken’ han ser.
Miljöfrågor ur ett nytt större perspektiv saknas dock ännu i Sverige.
ALI.K.
Apropå Miljö…..
Satt och tittade på SVT:s ”Kunskapskanalen” i går kväll. Vem dyker upp där som föreläsare om inte Pär Holmgren. Till min stora förvånign sa han knappt ett ord om ”klimathotet” när han höll sitt föredrag i Upssala(?). I stället talade han om kemikaliernas spridning i naturen, och hur mycket sådant som accumuleras i oss människor. Mycket intressant faktiskt, och väldigt tänkvärt, på många vis. Det glädjer mig att Holmgren tar upp ett verkligt allvarligt miljöproblem. Kan det vara så att Holmgren har insett att ”klimathotet” inte längre är så hett?
Ytterligare ett bra program i samma kanal puffar jag för. Handlar om matematik, gjort av engelska BBC. Sisata delen i en serie av 4 eller möjligen 5 program. Gårdagens program handlade bland annat om kaotiska system, som vädret, och varför det är omöjligt att förutsäga vädret mer än max 5-10 dagar. Rekommenderas varmt.
OT
Om det är någon som är intresserad av historia, eller funderar på att bli brittisk medborgare, eller bara har för mycket tid över så här i semestertider……. 😉
Ett litet test för att se om man duger till brittisk medborgare….
Själv fick jag bara 10 av 15 rätt, och skulle behövt ett rätt till för att få bli britt….
http://www.guardian.co.uk/uk/blog/quiz/2012/jul/05/uk-citizenship-test
AOH # 33
Jag vill bara säga att som varandes anställd på Veidekke så skäms jag för att jobba på samma företag som herr Kellner…
Han gör ett antal utskick då och då på vårat Intranet och DÄR kan vi prata om trams…
#40
Tack för att Du återgav mig förtroendet för Veidekke!
Labbibia #39
10 rätt var bra gjort av dig, jag klarade bara 6, pinsamt nog. Kungar och premiärministrar var särskilt svaga kort.
Är i alla fall glad åt att jag tog #1, som är lite av en slamkrypare. GB och UK är inte synomynt… Geografi gillar jag bättre än historia.
Fast som EU-medlemmar får vi bo i Förenade Kungariket ändå , väl… fast inte för att jag tänkt det.
Inte sörja #42 jag var bara marginellt bättre med 7 rätt. Suck!
Jag fick 10 rätt, men det var rätt mycket tur. Jag undrar hur många som skulle bli kvar om alla engelsmän måste klara provet för att få stanna kvar.
#38
Tyckte också att programmet var givande.
Bl.a berättade krullhårige,vältalige och sympatiske Per Erik öppenhjärtligt om meteorologens roll vid nyhetsredaktionen. Tidigare var man som meteorolog redaktionens clown och satt undangömd i en garderob.
Numera är man redaktionens vetenskapsman, understryker PE, och är insläppt i finrummet. Rådfrågas an journalister i allehanda spörsmål.
Hur objektiv blir man i klimatfrågor när denna fina framryckning enbart beror på paniken?
Jag menar, i deras huvuduppgift,vad dom sitter där för, nämligen att ge oss väderprognoser på kort sikt, där har dom inte briljerat på senare tid.
Risk för att åka tillbaks till garderoben, om luften går ur klimathysterien!
För övrigt, jag är ingenjör. Är jag vetenskapsman för det?
#44
10 är inte dåligt, Thomas. Många frågor var rätt svåra. Bra gjort.
Språkkunskaper är möjligen vettigt för medborgarskap, men att veta vilka hanverkare som inte flyttade till England på medeltiden… tveksamt. Idén känns lite ålderdomlig i en globaliserad värld. Måste man gilla Emmerdale Farm och flottiga, stekta frukostar också för att kvalificera?
Christopher E och Thomas
Tabbade mig direkt på frågan om vad som är GB…heh, trodde att även Wales hörde dit.
Thomas
Nej, det skulle nog bli relativt folktomt….men det kanske bara är fördomar vi har? :-/
Christopher E, #46!
Emmerdale Farm – Nja, men det är definitivt en fördel om man kan prata om väder och trädgårdar.
Stekta frukostar – Definitivt, annars dör du, finns inget mer ätbart i det engelska köket (ja, ja, ja Jamie Oliver, Gordon och Nigella har lyft upp det engelska köket från inälvsåldern, men deras restauranger är ju ganska sällsynta). 🙂
Lite OT men nedanstående samtal i ”oberoende” SVTs Gomorron Sverige idag hör väl ändå ihop med undersökningen som ett sorgligt exempel på hur medborgarna blir upplysta om klimatfakta.
http://www.svtplay.se/klipp/176407/gomorron-sverige-hur-blir-semestervadret-
Pekka Heino samtalar med meteorlog Elin Torstensson med anledning av kraftiga regn i Småland:
[Det börjar med en trailer för ett inslag om väder-Helen Tronstad och hennes projekt om att ”klimatanpassa” sitt hus.]
PH – …Helen pratar alltså om hur hon vill minska sin påverkan på klimatet, alltså så litet avtryck som möjligt, och nånstans kan man väl koppla ihop det med det som händer i Småland nu… kraftiga regn eller hur?
ET – Ja det kan man ju göra. Ehm… de här enskilda händelserna brukar man ju inte… säga att det har med just det att göra, men i det stora hela så förväntas ju mer regn framöver, så att absolut kan det ha med det att göra.
Ett tydligt uttalande av Elin som väl knappast går att tolka annorlunda än att vi det kommer att regna mer och mer pga klimatförändringar. Nu sker nåt intressant och ovanligt. Pekka gräver efter mer, kvalifikationer, på detta uttalande. ”Är det verkligen så?”:
PH – Är det… alltså har vi mycket kraftigare regn än förr? Eller är det bara en sån där känsla som man har, att… ”oj! så här mycket har jag aldrig upplevt att det har regnat i hela mitt liv”.
ET – Äehhmh… Det är lite svårt och säj’. Det bror så lite på v.. hur man tittar på det. Nu… v-söäyv… ehm… …jo Stockholmsrekordet slog vi ju i juni!
PH – Ja!
ET – Ehh, och det, då har vi slagit ett rekord, då det är ju extremt mycket. Men sen kan man ju inte se det från år till år utan det, man måste titta över mycket större tidsperioder för att kunna dra paralleller till klimat-frågan.
Pekka släpper sedan den obesvarade frågan och byter ämne.
Var det ett ja eller nej?
Varken eller. När hon ombes ge en lite tyngd åt sitt eget uttalande så snavar hon på orden och svarar till slut istället på hur man gör för att svara på frågan – alltså att titta på trender över lång tid. Men först slänger hon in en rekordnotering, som hon mycket riktigt själv påpekade i sitt första uttalande egentligen har lika lite relevans i det sammanhanget som vilken annan notering som helst.
Hursomhelst lyckas de under samtalet skapa en association mellan extremväder och pågående klimatförändringar, samtidigt som de gett intryck att de diskuterat sakfrågan med skarpa frågeställningar.
Labbibia #47
Jag har rest en del på Nordirland och fått det förklarat för mig, därför visste jag den.
Wales hör till GB, men inte Nordirland gör det ine..
Det fullständiga namnet på nationen är alltså: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.
Skogsmannen #48
Det som gör maten i UK så bra idag är tack och lov all deras invandring från det forna imperiet som tagit med sig matkultur.
Christopher E # 50
Tack för informationen!
Man kan ju undra, när det gäller maten alltså, om det var tidigare invandrare som introducerade den vidriga traditionella maten , som olika inälvsrätter? 🙂
Då tänker jag naturligtvis på vikingarna.
Någon som vet?
Labbibia #51
Dessvärre tycks det vara så, men hav tröst det var danska och några norska vikingar:
http://www.youtube.com/watch?v=g8huXkSaL7o
Håkan Bergman # 52
Hahaha…. 😀
Byt ut spam mot ”Sustainable”…..så har du en klockren filmatisering av den graf Peter S presenterade här på TCS för några dagar sedan….
Christropher E!
Har varit in i sådana restauranger där alla låter som Peter Sellers med ”Birdi namnam”.
Näe, det funkar inte det heller (har som svårt å ta det på allvar)! 🙂
Men det finns andra (ej kopplade till imperiet) som funkar, typ italienska eller spanska restauranger.
Skogsmannen #54
Där har vi lite olika smak. Jag åker ibland till en förort nära Heathrow där nästan bara indier bor för att njuta deras mat när de lagar till sig själva. Nästan som att vara i Indien, med snabbmat på trottoarerna, fast utan magsjuka…
Fast inte är det fel på italienskt kök heller. Som sagt, England är rätt internationellt numera. Inte ens klassikern Fish & Chips är engelsk, utan en portugisisk import.
Christopher E!
Du har nog missförstått det hela med det engelska i Fish&Chips.
Det engelska ligger i att panera torsk (eller vadsomhelst) i något som jag faktiskt tror är sågspån, koka fisken och potatisen i någonting man kan köra vilken dieselmotor som helst på utan risk för motorskador samt servera ”härligheten” med en odefinerbar kletig toppning inlindat i blyat tidningspapper.
Det är Fish&Chips!
Fast visst, det har blivit lite bättre på senare tid (det blyade tidningspappret finns inte kvar), men så är ju inte England som förr.
Det vet vi ju alla! 🙂
Skogsmannen,
Du verkar ha haft en gnutta otur i dina kulinariska äventyr… 🙂
Passerar du eller bor i närheten av västkusten här hemma i Svedala, besök Mr Taylor i hans Londonbuss och njut Fish & Chips av absolut toppkvalité:
http://thyrasgard.blogspot.se/2011/07/akta-engelsk-fish-chips-pa-svenska.html
Christopher E!
Tack för tipset, ska lägga det på minnet! 🙂
Johan!
OBS OBS OBS ! SMHIs klimatmodeller säger att det ska regna MINDRE och inte mer på sommarhalvåret. Rummukainen var ute och gjorde samma manipulativa groda i DN med Bojs.
Ring Pekka!
Slabadang #59
Just det!
Det var ju antalet dagar med TORKA som skulle öka ordentligt här i södra Sverige, medan vintrarna skulle bli fuktigare.
Men det kan ju bli torka under fruntimmersveckan (vilket lär vara ovanligt) fastän det regnat kopiöst dagarna innan…
Pelle L och Slabadang
Regnrekord och skördarna verkar ruttna bort i Sverige i år….
Är det inte hög tid att NÅGON journalist värd namnet börjar ifrågasätta klimatsvamlandet snart? Det skulle ju bli ”varmt och torrt” på somrarna. Att man nu från alarmisthåll börjar svamla om att regnet och kylan har med ”klimatförändringarna” att göra är verkligen patetiskt!
Hörde jag Voodoo-science?
http://www.dn.se/ekonomi/svenska-skordar-ruttnar-bort
Labbibia #61
Jag skrev en kommentar till den artikeln, som fick ligga kvar i åtminstone tio minuter:
”Nej nej nej! Tro dom inte! I själva verket _torkar_ skördarna bort, på grund av den katastrofala globala uppvärmningen, som ju ger oss heta torra somrar och blöta vintrar! Det som pågår nu är bara en ”maskirovka”! En jädrans effektiv en…”
Jag är så barnslig…
Joel # 62
Din kommentar finns kvar ännu….Vi får hoppas att den inte försvinner.
Skumt. När jag laddar om sidan står det ”0 kommentarer”. Min burk kommer kanske inte (heller) så bra överens med DN…
Här är verkligen ett exempel på ”Supermiljö”:
http://englishrussia.com/2011/11/10/the-city-that-kills-people/
Man kan tycka att det är sånt här som grönissarna borde syssla med, eller?
Joel #65
Jaa, men nej, finns inga pengar att hämta där, så nej, tyvärr.
Finns viktigare saker, som t.ex. dubbdäcksförbud på Hornsgatan 🙁
Gräsliga bilder!