Miljöaktuellt rapporterar att Nick Griffin, partiledaren för det ultranationalistiska British National Party, som fick sex procent av rösterna i valet till EU-parlamentet i juni, åker till COP15 i Köpenhamn. Rubriken på artikeln är: ”Extrem klimatskeptiker företräder EU-parlamentet i Köpenhamn”.
En fråga till Miljöaktuellt: skulle ni vilja definiera vad som kännetecknar dels en ”vanlig” och dels en ”extrem” klimatskeptiker? Eller menar ni att Griffin är vanlig i sin klimatskepticism men extrem i övrigt?
För övrigt har jag fortfarande inte blivit ackrediterad till COP15, trots att jag fått letter of assignment från Världen idag. Det kan väl inte vara så att klimatskeptiska journalister är portförbjudna hos FN?
Klassiskt: guilt by association. Det mesta av dagens politiska liv tycks handla om att positionera sig i förhållande till för tillfället rådande opinion = fingret i luften som rättesnöre. Exempel: Hitler tyckte om vackert väder. Alltså är alla som gillar vackert väder nazister.
Som att han vore den enda ”klimatskeptikern” där? Tacksamt att hitta en ”klimatskeptiker” som har extrema åsikter i andra frågor och sätta honom i rampljuset. Guilt by association – precis som Tege skriver…
http://www.congress.org/congressorg/bio/userletter/?id=3181&letter_id=4321628581
Business daily
Där de födda skeptiska… tro det födda utan förstånd och intellektuell förmåga, däremot.
Lolmborg fattar inte heller, men i denna intervju har han den enda korrekta inställning som skulle gälla om CO2-hotet fanns.
Konkurrera ut fossilenergi… undrar om det finns fler som anser att priskonkurrens är verksammare lönsammare 😉
Samt leder till större global välfärd, än skatter, kontroller, kvoter, mygel och byråkrati?
Tror också som Tege ang. att Nick Griffin fick ack. men inte du
Ska vi dra igång ett all-europeiskt Medborgarinitiativ?
Som jag förstår det så innebär Lissabonfördraget, som börjar gälla imorgon, bl.a. att om man får ihop 1 miljon namnunderskrifter till ett lagförslag så måste det upp till prövning i EU.
Via nätet borde vi kunna få ihop en hel del underskrifter från EU-länderna. Gäller bara att få det översatt till så många språk som möjligt…
Hur många språk har vi representerade bland besökarna här på blogen tro?
Någon som är bra på att skriva lagförslag? 🙂
Patrik,
Intressant idé! Jag skulle kunna ta polska, dock utan att det blir akademiskt, tyvärr…
I SVT:s ”Kunskapskanalen” blir det nu, månd 20.00, ett s k storforum, kallat ”Efter Kyoto”. Säkert det gamla vanliga.
–Ahrvid
Patrik #5:
Intressant förslag!
Men ’r elektroniska namnunderskrifter giltiga? Den erfarenhet jag har av den här typen av namninsamlingar är att man måste göra det den hårda vägen, dvs genom att stå ute i ur och skur och fråga förbipasserande.
Men några välvilliga personer kanske skulle kunna tänka sig att låna ut sina brevlådor dit man kan skicka sin namnunderskrift. 🙂
Re#5 Patrik:
Du vet väl att medborgarinitiativet lätt blir meningslöst eftersom någon EU-instans tydligen kan förklara en fråga som samlat mer än en miljon underskrifter såsom utanför vad EU ska lagstifta om. Och med den inställning som EU f.n. har i klimatfrågan skulle nog varje försök via medborgarinitiativet resultera i att klimatfrågor som går mot det politiskt korrekta inom EU diskvalificeras.