Information om klimatkonferens och nya sidor för KU

Klimatupplysningen informerar bl.a. om det något udda och sällan diskuterade ämnet klimatvetenskap. Få personer inom den mediala och politiska eliten tycks vara särskilt intresserade, och vi smutskastas ofta med benämningar som ”högerpopulister” och ”klimatförnekare” pga vårt säregna intresse för fakta och vetenskap. 🙂

Emellertid så kan jag nu meddela att det skall hållas en klimatvetenskaplig konferens i Oslo i höst mellan den 18:e och 19:e oktober. De norska Klimarealisterne står som värdar, men det sker i samarbete med bl.a. Stockholmsinitiativet. Programmet är under utformande men jag kan berätta att konferensens tema är klimathistoriskt och klimatbiologiskt. Här finns många överraskande iakttagelser om bl.a. hur det norska fisket vandrat upp och ned längs kusten beroende på förändrade havsströmmar och iskantens förflyttning. Men rent allmänt handlar det om naturens ”tålegrenser”, dvs. dess motståndskraft mot klimatförändringar.

Till de talare som tackat ja hör Ole Humlum, Torbjörn Fagerström och Peter Ridd. Den sistnämnda har nyligen fått rätt i domstol mot det universitet som sparkade honom därför att han dristade sig att berätta sanningen om det Stora Barriärrevet i Australien.

Så gör en anteckning i era almanackor om detta spännande evenemang i höst! Mer info kommer senare.

—–

Nu till något helt annat. En del deltagare på Klimatupplysningens blogg har klagat över att de får ett meddelande om att våra sidor är ”unsafe”. Och det beror på att bloggen ligger på en http-adress. Nu har vi även infört en https-sida för dem som är oroliga. Men även den nya sidan varnar för att det finns ”osäkra” objekt. Och det hänger samman med att vissa bilder (oklart för mig vilka) är fastlåsta vid http-länken.

Tyvärr är jag inte tillräckligt kunnig på området för att ändra på adressen för dessa bilder, så vi kan bara erbjuda sidorna som de är – utan vissa bilder då. Den alternativa adressen är således https://www.klimatupplysningen.se (jag mottar gärna tips från Word Press experter om detta).

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Mats Rosengren

  ”En del deltagare på Klimatupplysningens blogg har klagat över att de får ett meddelande om att våra sidor är ”unsafe”. ”

  Ignorera detta nonsensmeddelande. ”https://www.klimatupplysningen.se” är en känd och helt säker adress!

 2. Håkan Bergman

  Ni använder väl google för annonserna, har inte själv nån erfarenhet på det området, men google vet som vanligt en del.
  http://www.clixmarketing.com/blog/2017/10/19/upgrading-to-https-heres-your-adwords-checklist/

 3. Olav Gjelten

  Än en gång:
  Den gröna väckelserörelsen har ett budskap som vi klimathotsateister totalt saknar. Ren torr vetenskap, som det kräver en hel del arbete att sätta sig in i, ställs mot det väldigt enkla frälsningsbudskapet att ”rädda världen”.

  De av er som tycker jag har fel borde kanske kontakta en reklambyrå och fråga varför folk i allmänhet inte bryr sig om att sätta sig in i en mer eller mindre komplicerad sanning, men dras till något helt annat och extremt enkelt istället?

  Vi borde vara de jättestora vinnarna, men när vi inte är det måste något vara fel med upplägget när lögnen är vinnare och sanningen förlorare.

 4. Rolf Mellberg

  OT

  Det föreligger ju flera ”konkurrerande” temperatur-data-sets, från satellitmätingar och från termometrar på marken. De flesta följare här på KU sätter nog en peng på att UAH är ”bäst” då det ligger lägst och då det teamet inte gärna kan misstänkas vara ”alarmistanstrukna”. (Enligt UAH var f.ö. 2018 det sjätte varmaste året medan det för de (flesta) andra var det det fjärde varmaste.)

  Nu har dock ett illasinnat utbrott riktat mot UAH yppats på Twitter och Roy Spencer har försvarat ”sig” på ett sätt som är intressant att läsa. D.v.s. för de av er som vill utöka er kunskap om hur det kan komma sig att de olika data-setten skiljer sig åt.

  Enjoy,
  http://www.drroyspencer.com/2019/04/uah-rss-noaa-uw-which-satellite-dataset-should-we-believe/

 5. PT

  #3 Frågan är väl hur mycket av alla dessa klokheter som skrivs på denna blogg, kommer ut ”i världen” utanför denna blogg. Greta-syndromet är ju en fantastiskt PR-framgång. Kan vi inte hitta någon PR byrå som kan köra vårt budskap på något liknade sätt.

 6. #3 Olav
  När MSM basunerar katastrof på alla kanaler och hänvisar till att majoriteten av ”vetenskapsexperterna” har visat detta så är det svårt för de flesta att stå emot och de är inte intresserade och i de flesta fall inte kapabla att sätta sig in själva vetenskapen. De litar helt enkelt på MSM.
  Därför når inte Klimatupplysningen ut till Svenne och Lisa.
  Egentligen skulle ett budskap som skrämmmer ha större möjligheter att nå ut.
  Odemokratisk världsregering, Ingen demokrati Inga bilar. Dyr el inget flyga. inget kött. Blås på och överdriv!!!!
  Visa vad som är den verkliga avsikten med klimathotet.
  De drivande bakom klimathotet är inga amatörer. De vet hur de kan hålla oss borta från huvudfrågan genom meningslösa ”vetenskapsdiskussioner”. ”Meningslösa strider i flanken”
  Huvudmålen med klimathotet:
  – Krossa kapitalismen
  – Inför en ”Världsregering”
  Och alla medel är tillåtna!!

 7. En liten kommentar. Egentligen så satte den ursprungliga grundaren av denna blog, en kvinna vars namn jag glömt, ett mera träffande namn på bloggen ”The Climate Scam”

 8. Torsten Nilsson

  Suveränt att klimatkonferensen kommer till stånd i Oslo! det kommer att ge eko långt utanför Norges gränser. Riktiga vetenskapsmän och kvinnor som skall ge sin syn på klimatet.Naturligtvis kommer inte Johan Rockis, Väderper,Anders W Erika Bjerström Familjen Thunberg m.fl.Klimatfreakar att komma dit. Det vore pinsamt för dem att lämna konferenen med ” byxorna nerdragna”

 9. Mr.Media

  Maggie Tigerschiöld hette väl grundaren av denna bloggs ena ben.
  Jag har själv varit verksam som strateg inom reklam och marknadsföring i hela mitt liv.
  Om bloggens huvudmän vill diskutera hur man kan nå ut finns min mailadress tillgänglig.

 10. jensen

  Extra intressant, med tanke på att Nobels fredspris skall föreslås strax innan konferensen.
  Undrar när de två ”intressegrupperna” skall börja hävda sina företräden.

 11. Ulf

  Bra hoppas man kan få dit många ifrån USA det är där det ska hända the turning of the tide.

  Läste om Peter Ridd verkligen intressant. Klok domare.

 12. Eskil

  3 Olav Gjelten

  Varför inte låta en manipulerad 16 årig flicka skrämma ungdomar och ”vuxna” med hur livet gestaltade sig för allmogen innan de fossila bränslena kom till användning? Korta hårda liv på gården i armod där man sällan behövde röra sig utanför socknen. En ensidig lokal mathållning på svältgränsen med ohälsa och sjukdomar.

  Det manuella arbetet behöver också en mängd arbetskraft så de allra flesta 16 åringarna måste arbeta hårt för livets nödtorft istället för att gå i skolan. Och en strejk från arbetet skulle inge ge uppmärksamhet i massmedia utan istället svält och död.

  Strunt i saklighet och anständighet utan bre på så mycket det går. Ju värre ju bättre.

 13. Daniel Wiklund

  Ser att Greta nu hyllas av Obama. Jag har i mitt jobb och privat haft mycket med tonåringar att göra. Där är gränssättning väldigt viktigt. Vem vågar sätta gränser för tonåringen Greta. Uppenbarligen ingen. Väldigt ovanligt att tonåringar inte behöver lära sig om var ens egen hud slutar och den andras börjar. Gränslös uppfostran leder inte till något gott.

 14. jensen

  Är nutiden varmare eller kallare än vad vi under 30-40 år upplevt?

  https://notrickszone.com/2019/04/24/alarm-silencing-spring-data-show-march-mean-temperatures-have-not-been-warming-alarmingly-as-claimed/

 15. Ann lh

  Den ursprungliga grundaren av den här bloggen var Maggie Thauersköld senare med dubbelt efternamn T. Crusell.
  Hon syntes i insändarspalter en tid innan som Inga Dogmer.
  2013 lämnade hon över till de som driver bloggen nu.

 16. sibbe

  Även andra sajter förses av min antispam med rubriken unsafe. T.ex Der Spiegel, FAZ, NZZ, NYT eller WP.
  Så, fortsätt bara.

 17. jensen

  Nyktra hållpunkter angående CAGW

  https://principia-scientific.org/two-simple-proofs-to-expose-climate-simpletons/

 18. Lasse

  Hoppas ni vet att det är olämpligt att kritisera den som idag tillåts kritisera allt och alla för otillräcklighet.
  Håll med henne eller håll tyst.
  Så illa är det!
  Nu kommer filmen: https://www.scanbox.com/sv/movies/greta/
  😉

 19. Ingemar Nordin

  Jag letar efter en arkeolog eller liknande som kan mycket om hur man levde under klimatförändringarna under de senaste 12000 åren i Norden. Ge mig tips (vid sidan av Fredrik Ch-Lj som är upptagen och Leif Kullman som tyvärr avled december 2018)!

 20. Ingemar Nordin

  Olav och andra pessimister,

  I undersökning efter undersökning så ligger klimathotet lång ned på prioriteringslistan, även i de europeiska och indoktrinerade undantaget i världen, så ligger klimathotet långt under viktigare saker som arbetslöshet, löner, sjukvård etc. Även i det extremistiska Sverige klassas klimatfrågan ganska lågt på en sådan ranking. Det är busenkelt att konstruera opinionsmätningar där människor är ”bekymrade”, ”oroade” och tycker att frågan är ”jätteviktig”. Strunta i sådana opinionsundersökningar. De arrangeras enbart för att blåsa under alarmismen. Men frågan hamnar i ett helt annat läge när man frågar vilket de prioriterar högst bland olika alternativ.

 21. Ingemar Nordin

  Av en del sakkunniga kommentarer på den här bloggen så behöver jag inte vara bekymrad angående säkerheten. Men vi i SI tyckte ändå att det kunde vara befogat att tillhandahålla ett ”safe” alternativ.

  Håkan B #2, Jo det är Google som tillhandahåller annonserna.

 22. Jan-Åke

  Studi.se förser tydligen skolelever med ”kunskap” inom klimat och hållbar utveckling.
  Orkar inte dra allt här men gå in och se själva !
  Det är tempgrafer som får hockeyklubban att blekna , smältande Antarktis, avmagrande isbjörnar ,och det vanliga om ”allt snabbare” mm mm mm

 23. Håkan Bergman

  Ingemar Nordin #21
  Då finns det ju gott om guider på nätet hur man gör transformeringen. Sen är det ingen större skillnad säkerhetsmässigt för en sida av den här karaktären, det enda som kan hända är väl att nån kan komma åt mail-adressen, men man bör ändå använda en redan komprometterad eller en som det inte spelar nån roll om den blir det för sånt här. Problemet är att säkerhetsvarningen kan få folk att direkt lämna sidan och sedan aldrig återvända, vilket vi inte vill.

 24. Fredrik S

  Https är ju den krypterade versionen och behövs vid känsliga uppgifter som lösen, kort etc. För KU’s del är det väl ingen större skillnad. Men som Håkan Bergman skriver kan ju varningen uppfattas fel och sen har Google sagt att https är till fördel vid deras sökranking vad jag förstått.

 25. Andersson

  Kanske utanför ämnet med tycker att Klimatupplysningen skall kontakta Rapportredaktionen och be dem att återigen utnämna årets svensk som de gjorde åren 1984 – 1988. Årets svensk 2019 måste naturligtvis bli Greta.

 26. Peter N

  #21 Ingemar

  Jag har en bra arkeolog som svarat positivt, han tar gärna ett samtal med dig. Jag skickar gärna hans kontaktuppgifter. Du kanske kommer åt min mail.
  Mvh /Peter

 27. Olav Gjelten

  # 20
  Jag befarar att situationen nu är den att vi kommer att minnas tiden före Greta som den lyckliga tiden då hoppet fortfarande fanns.

  Nästa steg nu kan mycket väl bli att utlysa undantagstillstånd för att ”rädda” klimatet och med uppmaning till världen att göra detsamma.

 28. Rider

  Delingpole om klimat-Greta & Donald Trump.
  https://www.breitbart.com/europe/2019/04/24/britain-should-welcome-trump-not-leftist-eco-brat-greta-thunberg/

 29. Fredrik S

  Rider #28

  Leftist brainwashed eco-brat.

  I ett nötskal och helt sant.

  Nobel prize, here we go.

 30. L

  Det handlar bara om en mindre felstavning, tjejen med den gula regnjackan menar förstås;

  ”Solstrejk för klimatet”… Det är ju solen som har ansvaret för all uppvärmning!

 31. Ann lh

  # 28 Rider, nu när nästan hela västvärlden verkar ha drabbats av den hysteri vattenmelonsjukan gett upphov till är det en fröjd att läsa Delingpole. Han levererar som han gjort i min värld åtminstone sedan Climategate.

 32. Bert Nilsson

  Wilhelm Moberg har i sin romanserie om utvandrarna beskrivit livet före de fossila bränslena tämligen tydligt. Filmen ”utvandrarna” borde visas i alla skolor!

 33. Alfons Lindholm

  En fråga:
  Såg för någon vecka sedan bilder på TV om valrossar i Sibirien, tror jag. De kunde inte vara på isflaken längre och gick därför iland och klättrade högt upp på klipporna varifrån de störtade ner.
  Jag tyckte mig känna igen dessa bilder från 20-30 år sedan. Då var det inget larm om is.
  Kan någon hjälpa mig komma ihåg?

 34. Ingemar Nordin

  Alfons L #33,

  Det där med valrossar som kastar sig från höga klippor för att begå självmord (eller vad det handlar om) pga klimatuppvärmningen verkar vara rena bluffen. En Bluff som BBC och Sir David Attenborough hittat på. GWPF har följt detta länge. https://www.thegwpf.org/bbc-accused-of-serious-errors-and-misleading-statements-in-david-attenboroughs-climate-show/