Hycklaren Leonardo DiCaprio

Det korrumperade FN utsåg Leonardo DiCaprio som sitt ”fredssändebud”  (UN Messager of Peace) inför folkets klimatmarsch i New York i söndags.

leodicaprio1Att kalla det folkets marsch påminner om kommunisttiden. Deltagarna var en salig blandning av folk med stor slagsida åt vänster och representerar knappast folket. Kommunistpartiet var där. Socialister och allehanda gröna organisationer var rikligt representerade.

peoplesmarchnewyork

Källa: Oliver Darcy/TheBlaze

Naturligtvis var Al Gore och FN chefen Ban Ki-moon också där.

Moon-Gore

FN-chefen är mannen med blå kepsen och något som liknar ett nattlinne

Al Gore sa att Arktis skulle vara isfritt 2014. En av många felaktiga saker från denne man.

leo2

DiCaprio i aktion på folkets klimatmarsch. Foto: Reuters

DiCaprio släpper själv ut enorma mängder med växthusgaser, fullt i klass med Al Gore. Han åker världen runt i privatjet, har en lyxyacht och många enorma bostäder. T.ex. har han ett hus vid vattenlinjen i Malibu – California.

leo-hus-malibu

Inte verkar DiCaprio tro att havet ska stiga mycket.

Här kan du läsa mer om DiCaprios många lyxhus.

Nedan kan du se den lånade yachten han partajade på under World Cup. Yachten kostade $638.000.000 i inköp.

leo-yacht

Källa: Celebuzz

Vad säger då DiCaprio? ”No more private jets for me” sa DiCaprio i Canne 2007 [länk]. Nedan ses han stiga ur en privat jet i Sydney 2010.

leo-jet

Källa: CelebrityFix

Utomlands börjar gammelmedia mer och mer ifrågasätta det gröna hyckleriet. Tyska Bild blev tydligen inspirerad av Daily Caller när DiCaprios hyckleri togs upp.

FN börjar mer och mer agera som ett eget NGO. Diverse jippon ska stödjas. Redan tidigare har FN samarbetat med Greenpeace och WWF. De har också haft en påverkan på IPCC-rapporterna. Donna Laframboise har beskrivit detta i sin bok.

När verkligheten och vetenskapen alltmer avlägsar sig från IPCC:s politiska dokument Summary for Policy Makers måste andra medel tas till. Politiska jippon går hem speciellt när journalisterna är rödgröna och okritiskt skriver om allt rödgröna rörelsen hittar på.

Klimatalarmisternas senaste bluff är att försöka koppla varje väderhändelse till ”klimatförändringarna”. Varje skyfall, torka, storm m.m. är nu tecken på detta hemska som kommer att förgöra oss om vi inte får slut på koldioxidutsläppen. Några vetenskapliga rapporter som bekräftar att oväder inträffar mer nu än förut finns inte. Klimatbluffen rullar vidare och Sveriges Television deltar gärna i detta spel.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Lejeune

  I Sverige är det fortsatt illa, mycket illa:
  http://www.dn.se/ledare/huvudledare/hopp-for-klimatet/

 2. Lasse

  Hyckleri i all hemskhet, men det är vetenskapen som måste guida oss , inte filmstjärnor som Gore och Capio.
  SVD har idag en rapport om Venedig och de barriärer som skall stoppa högvatten där.
  1966 nåddes ATH på 1,6 m , då stoppades grundvattenuttagen. Landsänkning (0,12 m-på 20 år) och havsytehöjning (0,15 m-på 100 år) har förstärkt hotet .
  Frågan om vi kan göra annat än att acceptera naturens gång och skydda oss är viktig.
  Då gäller det att ha kunskap. Här kom lite mer om periodicitet , havsströmmar och vår förmåga styra med CO2: http://seattletimes.com/html/localnews/2024601865_climateweatherstudyxml.html

 3. Peter Stilbs

  Man saknade Bono från U2 i demonstrationens line-up …

 4. Bim

  Varför får inte Di Leva vara med?

 5. Mats G

  Kändisskap.

  Ett intressant begrepp. Det finns folk idag som har önskan att bli kändisar när de blir stora.

  Kändisar inom kultur har blivit det för att de har gjort en insats inom kultur. Sätt dom i andra sammanhang och det blir ofta väldigt fel. Om man är någorlunda klok så gör man det inte. Använda kändisskapet som är ofta välförtjänt i ett område användas i ett annat är moraliskt ej önskvärt.

  Skall man leva som man lär? Är det ok att ha en lyxyacht och jetplan när man samtidigt vill att de fattigare skall bli ännu fattigare och dö snabbare idag för att de inte skall få tillgång till billig energi.

  Jo det kan man nog tycka. lol Och de kallar mig för cyniker.

  Kommer jag bojkotta hans filmer. Nej. Men jag kommer inte ha några skrupler att tanka hem hans filmer.

 6. Ann LH

  Det verkar som om Reinfeldt har kommit upp i smöret ordentligt. Hans svar på om han nu var på väg till FN tydde på att han själv tror på det och hans insmörjade pekfinger var för isolerat för att notera att de stora elefanterna uteblev från spektaklet. Det hade naturligtvis även media missat.
  Nu har han gjort sitt. Landet han styrt lider av kraftigt förstorat hjärta och en sanslös klimatpolitik. Konsekvenserna av detta får andra reda ut medan han styr vidare mot solen med sina vingar av vax.
  Arma land.

 7. Michael

  Undrar om DiCaprio är på väg att bli för klimathoteriet vad Jane Fonda var för fredsrörelsen? Jane Fonda var nog aldrig medveten om vems ärenden hon egentligen sprang. Fredsrörelsen var iscensatt och sponsrad av Sovjetunionen för att kontra deras underläge i den militära maktbalansen. Senare inkarnationer av Fredsrörelsen användes för att understödja sovjetimperialismen, minska västs kapacitet att utveckla kärnvapen (inte minst via antikärnkraftsrörelsen) och i rent subversiva syften. Om man intresserar sig för historiska linjer är det en intressant iakttagelse att Miljöpartiet i stora delar är sprungna ur just fredsrörelsen. Inser DiCaprio att han bara är en bricka i ett större spel som likt en rullande snöboll attraherar rent-seekers av alla de slag?

 8. Klotet har specialbevakning på klimatmötet.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5973258
  En del är inte så särskilt oroande och kanske t o m bra:
  ”Flera nya internationella samarbeten lanserades. Bland annat att avverkningen av naturskogar ska stoppas och att energieffektivisering i transporter och boende ska fördubblas inom 15 år.”
  Medan annat känns väldigt oroande:
  ”Flera stora banker, pensionsfonder och försäkringsbolag tänker nu dessutom sälja värdepapper i fossila energibolag för hundratals miljarder dollar och i stället satsa på klimatsmartare alternativ.”
  Vad gäller det senare så ser jag en stor risk med att investera i ex vindkraft. Det kan ju bli så att man blåser upp en jättebubbla som förr eller senare spricker och då kan det bli riktigt illa. Bäst att bygga upp en så stor buffert som det bara går tänker jag.

 9. tty

  Lasse #2

  På lång sikt är nog Venedig dömt att försvinna vad som än görs. Hela Podalen och norra Adriatiska havet är ett insjunkningsbäcken. Havsnivån under den förra mellanistiden (som var något högre än den nuvarande) hittar man under Venedig på ett djup av 79 meter under nuvarande havsnivå. Detta innebär att området sjunker ungefär 7 cm per århundrade helt utan mänsklig inverkan. Lite längre söderut nära Ravenna ligger den på 100-120 meters djup vilket hör till de lägsta registreringarna någonstans i Världen.
  En annan faktor är att byggande av dammar uppströms och skyddsbarriärer runt Venedig också stoppar den naturliga pålagringen av sediment från Alperna som hittills i stort sett hållit jämna steg med landsänkningen.
  Som ett exempel på hur tektoniskt instabilt Italien är kan nämnas att samma interglaciala kustlinje ligger 160 meter över havsnivån i Kalabrien, som därmed är nästan det enda område i Världen där man kan hitta kustboplatser från den senaste istiden.

 10. tty

  Lena Krantz #8
  ”Bland annat att avverkningen av naturskogar ska stoppas”

  Vilken tur för politikerna att vi hunnit avverka i stort sett all återstående naturskog de senaste årtiondena. Annars skulle de kanske blivit tvungna att göra något.

 11. Michael

  Lena Krantz #8

  ”Flera stora banker, pensionsfonder och försäkringsbolag tänker nu dessutom sälja värdepapper i fossila energibolag för hundratals miljarder dollar och i stället satsa på klimatsmartare alternativ.”

  Det finns alltid två parter i en transaktion, säljare och köpare. Utförsäljningar i denna storleksordning (jfr Exxons börsvärde på ca 420 miljarder dollar) leder oundvikligen till konstgjort prisfall på aktierna, vilket gör köparna till vinnare och säljarna till förlorare. Slutresultat? Massiv kapitalöverföring från pensionssparare till koncentrerade ägarkonstellationer som gör ett klipp. Denna koncentration kommer inte på något sätt minska möjligheterna att finansiera oljeutvinning, snarare tvärtom.

 12. Ingvar

  Ann L.H #6

  Underbart bildspråk!!
  🙂

 13. lennart bengtsson

  *8

  Lena

  Aktier skall man alltid köpa när andra säljer. Det är nämligen då som priset sjunker. Men andra ord det är precis nu som man skall köpa aktier i fossila energibolag. Att satsa sina besparingar i förnybar energi kan man göra om man inte behöver några besparingar eller vill satsa andras pengar. Emellertid ännu bättre är att satsa i en sådan teknologi som gör förnybar energi användbar. Ett sådant områden kan vara utveckling av superkondensatorer eller effektiva överföringssystem för el.

 14. Daniel Wiklund

  DiCaprio frotterade sig under fotbolls-VM med oljeshejken(god för dryga 200 miljarder)som äger Manchester City. Det är ju inte bara en fotbollsklubb som ägs av oljeshejker eller oligarker(som delvis grundar sin förmögenhet på olja och gas),Chelsea, Monaco och Zlatans klubb är bara några av klubbarna. Undrar hur det ska gå för dom klubbarna om det istället blir ägare till förnybara energikällor som sponsrar dom. Då lär det nog bli svårt för Zlatan och company att få behålla sina enormt tilltagna löner.

 15. Michael

  Mitt eget inlägg #9
  Med tanke på kinesernas enorma investeringar i oljeutvinning och infrastruktur i Afrika (inklusive vägar, pipelines, utskeppningshamnar, vaktstyrka på 700 soldater i Sudan etc) ligger det nära tillhands att de kommer att klippa till när våra politiker så villigt spelar bort våra pensionspengar. Som en skänk från ovan.

 16. Sören Fogdenius

  Från Gycklare till Hycklare…

 17. Mats G

  ”Flera stora banker, pensionsfonder och försäkringsbolag tänker nu dessutom sälja värdepapper i fossila energibolag för hundratals miljarder dollar och i stället satsa på klimatsmartare alternativ.”

  Jag hoppas att resp företag i god tid deklarerar sina intentioner så man hinner reagera så man kan flytta sina pengar till mindre korkade företag/fonder.

 18. Michael

  Mats G #15
  Det finns hedgefonder som är inriktade på att fånga upp placeringsmöjligheter som uppstår när politiker tror sig kunna sätta sig över marknadsmekanismer. Ska vi gissa på ett uppsving i sådana fondaktiviteter nu?

 19. Ann LH

  Det vi ser nu kan verkligen tolkas som en bekräftelse på att hydrans agenda var tidigt planerad och spikad redan i och med Stockholmskonferensen. Den konfirmerades ytterligare med Brundtlandrapporten och Riokonferensen om vilken Darwall skrev att hållbar utveckling innebar en global socialistisk politik a la de nordiska länderna. Stockholm o Palme, Norge o Brundtland och alltid är vi före … Visst är det en naturlig uppföljning att den nymoderate Reinfeldt ska få FNs uppdrag att lura in även utvecklingsländerna ett nytt klimatavtal som ingen heller förstår vidden av förrän det är för sent.
  Indien, Kina, Japan, nya Zeeland, Angela Merkel, Kanada, Ryssland, Australien mfl fortsätt att stå på er och rädda oss från alla ”strongska” marionetter med sina ohållbara änglavingar. Hydran laddar om.

 20. AOH

  Dicaprio är även delägare i ett nytt el-bils racingstall.

  http://www.fiaformulae.com/en/teams/venturi.aspx

  The future of our planet depends on our ability to embrace fuel-efficient, clean-energy vehicles. Venturi has shown tremendous foresight in their decision to create an environmentally friendly racing team, and I am happy to be a part of this effort.”

  Första GP-tävling för hans ”gröna” satsning blev en ordentlig crash

  http://www.fiaformulae.com/en/teams/venturi.aspx
  Föraren Nick Heidfeld kryper fram ur vraket men fick nog en ”el-chock”

 21. bom

  #17 Du ser rätt! Bilden i kristallkulan är nu uppenbarad och familjen Rockefeller smyger generad undan det pinsamt skarpa ljuset.

 22. Här intervjuas DiCaprio av en bra reporter. Så fort en ”elak” fråga kommer förs hon bort av livvakten.

  http://www.youtube.com/watch?v=wQxia_M-NkU&src_vid=zDKWRRnS-BQ&feature=iv&annotation_id=annotation_825044041

  Samma reporter frågar ut Kennedy som tappar humöret.
  http://www.youtube.com/watch?v=zDKWRRnS-BQ&src_vid=wQxia_M-NkU&feature=iv&annotation_id=annotation_2624564997

  Till skillnad från demokraturen Sverige finns det olika inriktning på TV-kanalerna i USA.

 23. Daniel Wiklund

  Har just kommit hem efter en cykeltur. Det är ”extremt” kallt, en isande kall nordanvind. Kunde inte att låta bli att tänka på FN-s utnämning av DiCaprio till ett fredssändebud. Det är ju på modet nu att prata om ekologiskt avtryck. Vore på sin plats att granska DiCaprios avtryck. Från klimatalarmisterna menar man ju också att vi lever över våra tillgångar, att vi skulle behöva flera jordar. Då kanske det är såna som DiCaprio man tänker på. Och gissar att hans bidrag till utsläpp av koldioxid vida överstiger normalpersonen. Trots det så räknas han som en av frontpersonerna i kampen mot klimatförändringarna. Han kämpar med andra ord mot sig själv. Hur in i glödheta kan man ha en som DiCaprio som ett föredöme i den kampen. Han personifierar verkligen hyckleriet. Och valet av DiCaprio som fredssändebud säger ju också mycket om FN. Här vore det på sin plats med journalister som granskar DiCaprio och FN. Men dom lyser med sin frånvaro, i varje fall i svensk massmedia.

 24. Jimmy

  # 22 Per Welander

  En annan reporter frågade flera av de marscherande: ” What do you want to see happen?”
  Oj, Oj, vilka svar han fick!

  http://www.youtube.com/watch?v=YZlsKvOkHIY

  En av deltagarna, utklädd till något (en katt kanske), hade ett plakat med texten:
  ”I Fart, therefore I am the problem”

 25. Ingemar Nordin

  Bara Kina ensamt har lyft 680 miljoner människor ur fattigdomen genom att INTE lyssna på FNs klimatpolitik. Varför skulle de börja lyssna nu?

 26. Daniel Wiklund

  Aftonbladet har en artikel ”President dissar trots diset”, som handlar om att Kinas president inte deltog i klimatmötet i New York. Artikeln illustreras med en disig bild. Jag har skrivit och frågat om när koldioxiden blev en synlig gas. Tror inte att jag få nåt svar av Fredrik Rundkvist.

 27. Dag Lindgren

  Dagen efter FNs klimatmöte med 120 stats- och regeringschefer, som skulle vara det viktigaste ”global warmning” mötet sedan Köpenhamn 2009 och reparera fiaskot då, slår det mig hur lite uppmärksamhet rapportering om de centrala punkterna får i tidningarna.

 28. Mats G

  27
  Dag Lindgren

  Jag är benägen att hålla med. Bank-i-moon sa att de hade skapat historia och det var en historisk dag. Man kan få för sig att en historisk dag skulle få mer uppmärksamhet. Det kanske blir historiskt den dag som klimathotet avskrevs lite mer officiellt.

 29. Jimmy

  # 26 Daniel Wiklund. När blev CO2 en synlig gas….

  Jag såg lite på BBC-News igår kväll. Ett inslag handlade om klimatmötet i New York.
  Kalvande glaciärer , animeringar som visar ”CO2-moln” som virvlar omkring ovan USA, Europa och Kina och en intervju med en klimatprofessor från University of East Anglia, Corinne Le Quere, med bilder på stora rykande skorstenar på bildskärmarna bakom henne. (1:42 in i videon)

  http://www.bbc.com/news/science-environment-29322308

 30. Jimmy

  Krig mot ”Carbon Pollution” och ”Climate Change”

  http://www.breitbart.com/Big-Government/2014/09/23/Obama-Announces-New-Executive-Actions-To-Fight-Climate-Change

 31. Lasse

  #25
  Var det en fråga?
  Kina har synliga problem med sin miljö!
  http://www.stateair.net/web/post/1/1.html

 32. Peter F

  Nordegren på P1 dömde ut företeelsen att anlita kändisar i UNs klimatarbete. Han menade att han inte ville lyssna på tal av diCaprio som inte vet nåt. Nordegren efterlyste tal på UNs konferens av världens bästa klimatforskare. Jag håller med Nordegren. UNs konferens blev bara ett medialt jippo. Efter att ha sett ett antal YouTubeklipp med huvudbudskapen om att skeptiker är plattjordingar och 99 procent av forskarna o s v är jag bara förbannat less på Ban Ki Moon och att UN sålt sig till detta. Men klarar inte UN av världens krigshärdar, svält m m kan jag inte förstå annat än att klimatfrågan används för att dölja misslyckandena. Vad händer om det inte blir ett globalt avtal i Paris ?

 33. Stickan no1

  Alternativa Nobelpriset går bland annat till Bill McKibben och 350.org ”för att framgångsrikt ha mobiliserat en växande internationell opinion för kraftfulla insatser mot klimatförändringarna”.

  http://www.svt.se/nyheter/sverige/de-far-right-livelihood-priset

 34. Lasse Forss

  Det verkar ju inte som att det är fakta som styr världen utan ofakta. Men man kan ju inte ge upp.
  Det verkar som att Antarktis ismax och Arktis ismin nåtts. Säker kan man ju inte vara förrän om någon vecka eller så.
  Antarktis nya rekord sedan satellitmätningarna började i oktober 1978 lyder på 20 142 150 kvkm. Det skedde den 20 september. Förra årets all time high löd på 19 570 880 kvkm och inträffade 1/10 (2013 alltså).
  När det gäller Arktis, så blev miniminoteringen 5 066 134 kvkm den 19/9. Förra årets min inträffade samma datum och blev 4 677 324 kvkm. All time low sattes 2012, dem 21 september med 3 368 882 kvkm.
  Eftersom glaciärerna i Antarktis ligger på högre höjd än havsisen, så lär det inte ske någon avsmältning som höjer havsnivån i första taget, så DiCaprio riskerar inga vattenskador.

 35. Mats G

  #25,#31

  Då skall vi se.
  Kina.

  Frågan är egentligen. Kan man lyfta en population ur fattigdom utan billig energi och miljöförstöring som följd.

  Jag kan ibland få för mig att mänsklig utveckling följer vissa mönster. Det går inte hoppa över vissa steg. Det har gjorts åtskilliga försök och varenda ett har misslyckats vad jag vet.

  Man kan dra paralleller till demokratiutveckling. Hur många demokratiseringsförsök har inte provats på sistone och tidigare. De har misslyckats. Går det att ta stamtänkande till en modern demokrati. Mitt svar är, Tydligen inte. I ex Iraks fall så måste man skapa en konstitution somvi hade för ett tag sedan med en ståndsriksdag. Dvs representanter som representerar hur IRAK ser ut. I Iraks fall en mix av religioner och stammar. All måste få samma rättigheter och de får lära sig kompromissa. Om man kör proportionella val så ser vi vad som händer. Det bli kannibalism.

  Det tror jag även gäller energi. När Kina får en medelklass så kommer miljön på agendan. Det har vi redan sett. Det är det bästa sättet att bevara miljön långsiktigt. Lyfta folk från fattigdom och utbilda dem. Som så mycket annat elände vi vill komma bort ifrån. I denna process så behövs billig energi. Jag tror de flesta som funderar på detta inser detta. Det går inte att ta genvägar. Det är bara tugga i sig och sedan utöva skadekontroll. Men det är den enda vägen.

 36. Daniel Wiklund

  Först får Al Gore det riktiga nobelpriset, sen får Bill McKibben(vem det nu är) och 350 org det alternativa nobelpriset. Det man kan undra över, har klimatet blivit bättre, borde ju snart märkas eftersom dom stått ”för kraftfulla insatser mot klimatförändringarna”. I varje fall har vi i Sverige lagt märke till att olika skatter gräver hål i börsen. Och att årets sommar( här uppe i varje fall) blev väldigt fin. Är ju inte säker på att Rockström och company håller med mig på den punkten.

 37. Michael

  #36
  Visst har de kraftfulla insatserna haft verkan. Se bara till den koldioxidskatt som Sverige införde 1995. Sedan dess har den globala temperaturökningen helt avstannat. Fantastiskt vad våra skickliga politiker kan åstadkomma 🙂

 38. Ingemar Nordin

  Lasse #31,

  ”Kina har synliga problem med sin miljö!”

  Och? Vad har det med FNs klimatpolitik att göra?

 39. Ann LH

  Här är en som inte hycklar, Patrick Moore. Kort och koncisit!
  Reinfeldt, ”Look Before you Leap” dvs innan Du kommer ut som en marionett i FNs globala dockteater:
  http://video.foxbusiness.com/v/3801106285001/should-climate-change-be-at-the-top-of-americas-agenda/#sp=show-clips

 40. Ann LH

  Här är en som inte hycklar, Patrick Moore. Kort och koncisit!
  Reinfeldt, ”Look Before you Leap” dvs innan Du kommer ut som en marionett i FNs globala dockteater:
  http://video.foxbusiness.com/v/3801106285001/should-climate-change-be-at-the-top-of-americas-agenda/#sp=show-clips

 41. Jan O

  #37
  CO2-skatten infördes nog redan 1991 av en S-regering, och hade mycket litet med en reell rädsla för klimatet att göra. Men det gav skatteintäkter, och det har det fortsatt att ge. Säg den politiker som medger att CO2 kanske inte är så farligt.

 42. Börje S.

  OT, eller, kanske inte.

  Har ni sett denna?

  http://jonova.s3.amazonaws.com/photos/protest/townsville-salutes-climate%20activitsts%20at%20work.gif

  Från JoNova.

 43. Åke S

  Nu skall jag skriva något som är helt Off Topic. Men jag tror faktiskt att vi är på väg emot ett 3:e världskrig.
  Hur det kommer att se ut har jag ingen aning om – Putin kommer dock att på ett eller annat sätt att ha del i det. Vad som händer i de stater som tillber islam har också en stor betydelse.
  Västvärldens välmående under många år är förblindande och gör att ingen motreaktion finns.
  För mig personligen spelar det inte så stor roll – har inte så många år att leva kvar.
  Men jag har barn och barnbarn och det gör ont.
  I det läget kommer klimattjafset inte att ha någon som helst betydelse.
  Man lyckades föra krig under 1600-talet när det var extremt kallt, varför skulle man inte klar av det nu när det är ganska varmt – och enligt vissa blir varmare.
  Men man kanske inte skall kriga i Arktis.

 44. Gunnar Strandell

  Jan O #41 och Michael #37

  Ni har rätt båda två.
  1991 infördes koldioxidavgift i Sverige och från 1995 ändrades den till koldioxidskatt.

  Citat från ekonomistyrningsverket:
  ”Med avgift förstås vanligen en penningprestation som betalas för en specificerad motprestation från det allmänna”

  Det betyder väl att det är endast under åren 1991-1994 det kan ha haft någon inverkan på klimatet. Därefter har det i alla fall inte behövts någon motprestation.

  Hycklare är trådens tema. 😉

  Länkar:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Koldioxidskatt
  http://www.esv.se/PageFiles/1786/att-avgransa-avgifter.pdf
  (sidan 11)

 45. Jimmy

  UN Climate Summit: The dirty little secret about Global Warming Obama doesn’t want you to know.

  http://www.foxnews.com/opinion/2014/09/23/un-climate-summit-dirty-little-secret-about-global-warming-obama-doesnt-want-to/

  Se videon i länken.

 46. Gunnar Juliusson

  Bra insändare i Sydsvenskan idag om behovet att öppet diskutera klimatfrågan. Gå in och rösta!
  http://www.sydsvenskan.se/asikter/slapp-fram-olika-teorier-om-koldioxid/

 47. Björn F.

  Det inträffade, som beskrivs ovan är banne mig ett lågvattenmärke i klimatdebatten. Man undrar om deltagande människor, många med ansvarsfulla befattningar, i en dylik manifestation har låst in sina hjärnceller i ett säkerhetsskåp och kastat nyckeln /låskombinationen till skåpet.
  Hur skall vi komma ut ur detta dilemma.och börja lösa jordens befolknings verkliga problem, som VI KAN PÅVERKA . Jag tänker på krig, överbefolkning, fattigdom,svält och hushållning med jordens resurser för mänskligt bruk.

  Det kommer att krävas STORVERK av oss.

 48. Jarek Luberek

  Som sagt, detta är en rent socialistisk demonstration måttligt förklädd till en miljörörelse. Klimatet är i bästa fall en förevändning. Lite märkligt att se folk sukta efter socialsm när historien visat vilket elände det fört medsig för alla som upplevt det.

 49. BjörnT

  De hävdas i Trådstarten att ”Al Gore sa att Arktis skulle vara isfritt 2014. En av många felaktiga saker från denne man.”

  Detta påstående valsar ju runt lite här och där på nätet.

  Vad han faktiskt sa var detta: ”Last September 21, as the Northern Hemisphere tilted away from the sun, scientists reported with unprecedented distress that the North Polar ice cap is ”falling off a cliff.” One study estimated that it could be completely gone during summer in less than 22 years. Another new study, to be presented by U.S. Navy researchers later this week, warns it could happen in as little as 7 years.” Från hans ”Nobelpristal”.

  Det är märkligt (eller är det?) att man här, där man påstår sig ha ambitionen att framföra fakta i klimatdebatten, framför den här typen av osanning. Även om man nu tycker annorlunda än Al Gore och även om man tycker att han är en hycklare så bör man ju inte okritiskt sprida osanningar om vad han faktiskt har sagt. Eller, är det ändamålet som helgar medlet?

  Och i bilden i trådstarten visas bl.a. en bild med ett plakat som pläderar för socialism för att chikanera ”klimatmarschen”. Men i varenda större motdemonstration mot nazistiska manifestationer kan man se samma sak (propaganda för socialism), innebär det att det är fel att demonstrera mot nazism?