Bangladesh behöver västvärldens pengar

Banladesh

Bangladesh

Nu under klimatmötet COP 29 så skall svåra frågor om hur mycket pengar som EU och USA skall skänka till alla de länder som påstås lida av våra utsläpp. Alla dessa länder, inklusive Kina och Indien, säger att ”Väst” är skyldig dem massor med pengar. Inför Klimatmötet så har budet stigit från 100 miljarder dollar per år till 1000 miljarder dollar per år. Och om, eller snarast när, USA drar sig ur så står EU ganska ensamt med denna fabulösa skuldbörda.

Till de länder som, enligt deras egna (och SVTs) yttranden, är värst utsatta för den globala uppvärmningen är Bangladesh. Gissa om Sverige måste dra åt svångremmen rejält om våra pensioner, sjukvården och skolorna när vi skall avbetala vår skuld till resten av världen. Kommer Sverige att glatt skriva på alla skuldbördor? EU står för c:a 17% av CO2-utsläppen i världen, Sverige har faktiskt inga nettoutsläpp alls om vi räknar in skogens sänkor. Men vi skall betala ändå.

I följande föredrag så granskar Staffan Mörner sanningshalten bakom påståenden om Bangladeshs skador från mänskligt orsakade extremväder: Översvämningar, havsnivåhöjningar, dålig skörd, minskande jordbruksmark, al grove träsk osv. Så här skriver SwebbTV apropå översvämningar:

”Bangladesh sägs drabbas hårdare än andra områden av översvämningar på grund av den globala uppvärmningen till följd av en tilltagande växthuseffekt, men det finns det inget som tyder på. Varken monsunen, cyklonerna eller havsvattenståndet har förändrats på ett sätt som talar för det, och i den mån landet drabbats hårdare de senaste decennierna än tidigare, så har det med helt andra faktorer att göra. De illavarslande prognoserna för framtiden bygger uteslutande på kraftigt justerade temperaturdata, som förvandlat naturliga klimatcykler till dramatisk uppvärmning.”

Staffan Mörner har verkligen grävt djupt i databaser och vetenskapliga artiklar för detta inlägg. Se den!

Ingemar Nordin

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Magma

    Är det inte alltid så – att någon anser sig behöva någon annans penningar …. förr kallades det för bondfångeri …
    Själv anser jag att det är väsentligt att hålla koll på vem/vilka som förskingrar skattemedel på COP-möten … 8 miljarder skäl att aldrig lägga sin röst på det partiet.
    Hörde just av TV4 att ett SAS flygplan från Arlanda drabbats av turbulens i närheten av Grönland på sin väg till USA, o direkt konstaterar deras meteorolog ”att det nog kan bli vanligare med ett förändrat klimat”. Det är naturligtvis en obehaglig upplevelse för passagerarna men har förekommit ända sedan flygets barndom … ett flygplan som plötsligt tappar lyftkraft kan mycket väl ”falla” och tappa en till två kilometer i höjd innan det åter igen får tillräcklig bärkraft för stabil flygning. Det innebär emellertid inte att ”fallet” behöver vara okontrollerat, men ”nos ned” ger ökad fart och är bästa vägen för piloten att återta kontrollen med laminär luftström över vingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *