Kommuner slösar skattemedel på klimatbekämpning

Henrik Jönsson har ett bra inlägg från i lördags om olika sätt som kommuner slösar bort skattemedel på sina klimatprojekt. Rätt skrämmande i allt sitt oförstånd.

Klimatfrågan genomsyrar allt mer av det svenska samhället – och allt fler kommuner lovar nu att vara helt utsläppsfria redan år 2030. Är det möjligt för svenska kommuner att bli utsläppsfria på bara fem år? Hur används de resurser som kommunerna satsar på detta klimatarbete? Och vad händer med ett samhälle som prioriterar omöjliga ideal framför konkreta åtgärder? Dessa frågor tar jag upp i veckans video “KOMMUNAL KLIMATKRASCH”.

Man ställer upp utopiska och helt världsfrånvända mål för sin kommun. Men eftersom ingen riktigt vet hur det skall gå till för att nå dessa mål så ägnar sig sig kommunerna åt fria fantasier om hur bra allt kommer att bli bara man anstränger sin budget att minska utsläppen till varje pris. Mycket verkar handla om hur man skall försvåra och fördyra livet för sina kommuninvånare. Klimatet är högprioriterat och saker som skolor, äldrevård och bostäder får komma i andra hand.

Tyvärr så kan ju varje kommunalråd hänvisa till FN, EU och vår egen nationella lagstiftning för detta vansinne. ”Det MÅSTE gå”. Ingen vågar fråga varför.

Ingemar Nordin

 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

  1. Magma

    Hörde i dag på TV4 om hur man rapporterade om Sveriges ”klimatutsläpp” för att sedan gå vidare och rapportera om den ”snösmocka” på upp till 50 cm som förväntas drabba delar av Sverige …
    Klimatutsläpp … det vore väl fantastiskt om vi kunde släppa ut lite bättre klimat än snösmockor …
    Finns det överhuvudtaget några mer förvirrade hjärnor än de som tagit på sig rollen att rapportera om vad som präglar samtidens samhälle …
    Själv hade jag i går uppenbara problem när jag besökte ”bolaget” för att köpa en flaska vitt vin till kommande helg eftersom jag jag bestämt mig för att inte hjälpa till att finansiera den ”greenwashing” som annonseras i form etiketter som anger minskat ”klimatavtryck” … men ser fram emot att avnjuta en skapelse av Lindeman i ett försök att hålla snösmockor på avstånd … 🌞

  2. Lasse

    Tack en utmärkt granskning av kommunernas arbete.
    Jag tycker det ser ut som om de lyckats bra men att målbilden är helt orealistisk.
    Men de tror att de gör det nödvändiga, vilket visar på hur länge ovetenskapen fått agera fritt.
    Ett besök på Notrix borde lugna dem:
    Igår om att Grönland upplever en avkylning, i alla fall om man får tro forskarna bakom artikeln.
    Idag om att CO2 knappast är den viktigaste komponenten när klimatet ändrats och ändras.
    https://notrickszone.com/2024/11/19/german-researcher-doubling-of-atmospheric-co2-causes-only-0-24c-of-warming-practically-insignificant/#comments

    Gårdagens Notrix borde kunna granskas av kunnig meteorolog,( gissar att det finns metodbrister när man bara ser i klart väder? )

  3. BG

    Villaägarna har fått nog av den usla energipolitiken

    ”Kraftsamling mot orimliga energipriser!

    Sveriges energimarknad är skev och el-ändena radar upp sig! Snedvridna regeringsbeslut och EU-direktiv har skapat en oförutsägbar energimarknad som gräver hål i villaägares plånböcker. Vi vill veta hur energifiaskot har drabbat dig!

    El-ändena har under de senaste åren avlöst varandra. Dyr elhandel, stigande nätavgifter, hög energiskatt och ett osäkert energisystem drabbar särskilt oss villaägare.”

    https://www.villaagarna.se/debatt/energikostnader/kraftsamling-mot-orimliga-energipriser/

  4. Arne Nilsson

    I den kommun jag bor i, Sollentuna, hade man bestämt sig för att bli klimatneutral till 2030. När det visade sig att de utsläpp av koldioxid som kommunen kunde kontrollera mer än väl sögs upp av de naturområden som finns i naturen så ändrade man sig. Nu ska vi vara omtänksamma när vi bygger, släppa ut så lite koldioxid som möjligt och ska inte ha som mål att bli koldioxidneutrala 2030. Eftersom vi redan är det.
    Det som invånarna orsakar av koldioxidutsläpp kan ju inte kommunen påverka i nån större grad. Även om de gör sitt bästa för att krångla till det för bilister. Jag skulle tro att Sverige och Sveriges kommuner redan är koldioxidneutrala. Huruvida detta påverkar klimatet kan man fundera över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *