Svenska skattemedel offras till klimatgudarna igen

KU-bloggens läsare är säkert mestadels medvetna om FN’s några år gamla ”affärsidé” att dra in nytt kapital för verksamheten via ”klimathotet” med en tänkt ”Grön fond” som bas. Läget häromveckan lär ha varit så här enligt nedanstående länk (vars originalbilder inte dyker upp i Internet Explorer 9 – försök med annan webbläsare som Google Chrome).

http://grist.org/climate-energy/these-10-countries-have-pledged-2-3-billion-to-fight-climate-change-the-u-s-isnt-one-of-them/

greenclimatefund-3

Ja – sug på det -100 Miljarder dollar – per år…

greenclimatefund-7

De 12.7 Miljarderna ”behövs” som ”startkapital” innan ett möte i Lima i december. Och de individuella bidragen hittills såg ut så här…

greenclimatefund-9_3

Den nya regeringen med Romson i spetsen är givetvis inte nöjd med sjätteplatsen, och aviserar nu enligt en artikel i tisdagens SvD att 500 miljoner kronor skattemedel nu ska dumpas in i detta, som en liten början på totalt 4 Miljarder (nej, de tas inte ur biståndsbudgeten).

Ack, ja. Det finns många sätt att göda korruption – inom och via FN och lokalt i de länder som kommer i åtnjutande av nämnda svenska skattebörda.

Fundera gärna också på de verkliga drivkrafterna bakom allt detta – inte bara de klimatreligiösa.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Daniel Wiklund

  Idag och imorgon samlas ju vindkraftsförespråkarna i S-holm. Med Romson i regeringen(verkar ju som att Sjöstedt också sitter där)så har dom att se fram emot ökade subventioner. Det kommer nog att skålas i champagne där. Som kontrast till det kan man ju gå in och läsa (Fria vindar)vad invånarna på Holmön(Umeå)tycker om vindkraft. Romson kommer att se till att klimatgudarna får tillgång till svenska skattemedel.

 2. Ingvar

  $100 Billion
  Det är väl 100 miljarder dollar per år
  1% av det blir 1 miljard dollar. Det är väl den absolut lägsta administrationsavgift som FN kommer att lägga beslag på. Och använda för sina egna syften.
  Jo du. Morsning korsning!
  Det lär inte gå till malariabekämpning. Eller energiforskning. Eller bättre gröda för bota A-vitaminbrist som är ett jätteproblem i SydostAsien.
  forgedaboudid! (Mickey Blue Eyes)

 3. Mats G

  Fråga. Är det någon som begriper varför inte de oljeproducerande länderna bidrar med ”gröna” pengar.??Jamenar de tjänar multum på att sälja olja som vi sedan använder för att förstöra planeten. Om det är någons fel så är det ju dem. Norge borde ge oss halva sin oljefond så vi kan bygga kärnkraft, tamefan.

 4. Lars Cornell

  ÄNNU ETT SKÄL ATT RÖSTA MED SVERIGEDEMOKRATERNA

  Ett viktigt skäl till att Alliansen förlorade valet är att dess politik var grundad på en lögn, klimatlögnen. Med denna lögn som förevändning skall vi förstöra vår goda miljö, skövla våra landskap och slösa vårt kapital. Jag blir uppriktigt rädd när jag märker detta slöseri på det klimathysteriska altaret.
  Sveriges folk accepterar inte det.

  http://www.vt.se/nyheter/reinfeldt-slutade-lyssna-7891921.aspx

 5. J-O

  Mats G #3 60% av besinpriset utgörs skatt. Vem tjänar multum ? 🙂

 6. Håkan Bergman

  Men, men, var det inte tomt i ladorna, eller har Romson en egen lada. Lövfen måste ha slagit skallen i nåt hårt, fortsätter han så här lär S snart hamna under 20%, han borde begripa bättre.

 7. Mats G

  6
  Håkan Bergman

  Nu vet jag inte om S har någon slogan men jag har annars ett förslag. ”Makten framför allt”

 8. Astrid Å

  Jaa, var det inte tomt i ladorna!?

  Jan Cedergren är Sveriges representant för ”Gröna fonden” Här kan man läsa hans blogginlägg om arbetet.

  http://blogg.miljodep.se/blog/historiska-beslut-songdo/#.VEeli_msUs8

 9. pekke

  Ja, man undrar hur mycket av de pengar som kommer in i fonden som kommer gå till administrativa kostnader och vilka projekt runt om i Världen de kommer att lägga pengarna på.

  Kina och Indien fick väl större delen av FN:s klimatkompenseringsfond (UN CDM ).
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Cers-pie-Oct-2012.svg
  http://en.wikipedia.org/wiki/Clean_Development_Mechanism

  Kommer de dela ut stålarna lika stolligt den här gången också ?

  Håkan B. #6
  De ” Tomma ladorna ( som verkar växa allt mer )” skall fyllas med piskor på nettoinbetalarna.
  Vi får se hur länge den politiken håller.

 10. Jimmy

  OT
  Energiminister Ibrahim Baylan (S) tycker att den svenska vindkraften är en succe´!
  http://dagensopinion.se/ibrahim-baylan-s-vindkraften-succ%C3%A9

 11. Ann LH

  Astrid Å #8, vet du vem denne ”vår” förhandlare är?
  Intressant att våra pensionsfonder nu ska ryka.
  Som Peter S. skrev ovan hydran växer och växer, fast med andra ord.
  Och Baylan som anser att vindkraften är en succé, kan han skilja på plus och minus tror du?

 12. Urban Sandberg

  Baylan. Vindkraften är en succé.
  BayBay (S)?

 13. Daniel Wiklund

  Hur skulle det vara om Baylan tog sig en tur till Holmön(ligger nära Umeå) och berättade för invånarna där att vindkraften är en succe. Dom flesta på ön(markägarna undantagna) har jobbat i 7 år för att det inte ska bli vindkraft på ön. På konferensen där Baylan pratade ska ju en hjärnläkare hålla föredrag, verkar ju som att Baylan själv har neuroner som inte fungerar. Romson kommer också att se till att via skatter straffa den grupp som står för allt ont här i världen, den vite medelålders mannen som kör bil, äter rött kött, flyger och som är heterosexuell(kanske att hennes man kommer undan). En poäng i sammanhanget är att Johan Forsberg (hockeyspelare i Luleå)hyllar Romson på de sociala medierna, och han har där också utsett mannen som den som står för allt våld i världen. Att han sen blev avstängd i 7 matcher för ett våldsamt påhopp på Fernholm(djurgården)visar ju att det är inte så lätt att leva som man lär. Det delar han ju med Romson.

 14. Daniel Wiklund

  Har just läst Cedergren rapport från Gröna fondens möte. Våra pensionspengar kommer som du Ann LH skriver att ryka. Det är ju som han skriver oprövat. Och man får lära sig nya ord ”finansiell klimatarkitektur”. Nästa styrelsemöte ska dom ha på Barbados, dom väljer trevliga platser, undrar hur dom ska ta sig dit? Idiotin har inga gränser.

 15. Mats G

  citat från regeringen.
  ”Privatsektorns roll har varit en viktig fråga för GCF. För att kunna nå upp till förväntade kapitalnivåer är tanken att mobilisera privat kapital, exempelvis pensionsfonder, på ett hittills oprövat sätt.”

  Som ni nämner så är de ute efter de privata pensionspengarna. Mitt tips är en engångsskatt, säg 30% av alla besparingar. Gnölar du är du förnekare….

  Barbados
  ”undrar hur dom ska ta sig dit? ”
  Jag utgår ifrån att det är med segelbåt med rätt bottenfärg förstås.

 16. Lars W

  Litet OT men det handlar om ”gröna” trängselskatter i Götet. Läs själva Göteborgarnas reaktioner!

  http://rout.netdialoglive.com/ChatNode/MobileChatNew.aspx?Chatroom=xFg1jXL8&style=

 17. Lasse

  FN kanske borde göra något åt sin förlegade attityd mot färgade!
  Med tanke på bilden av händer som möts.
  Pengar som tas in på olika CO2 skatter är betydligt högre än dessa 4 Mdr.
  64,9 (2013)
  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Skatt-pa-konsumtion-och-produktion/Punktskatter/

 18. Lars Jonsson

  Läste sammandraget eller avskriften på Dagens Opinion, där Baylan säger att vindkraften ”på många sätt är en succe”. Med andra ord finns det en liten reservation i uttalandet. Det är svårt att tala om en succe i något hänseende, möjligen för vissa markägare och vindkraftprojektörer som lyckats sälja färdiga projekt. Dock, han är politiker utan kunskap på detta område, han blir inbjuden som energiminister, och måste säga ja. Jag tycker att hela framträdandet andas försiktighet, dvs att bara upprepa de saker som andra säger, dvs stryka branchen lite medhårs. Här görs inga direkta åtaganden annat än mot havsbaserad vindkraft. Min analys är att Löven valt att sätta Romson som miljöminister där hon möjligen kan sätta käppar för kärnkraften, men inte dra upp de stora riktlinjerna för energipolitiken. Baylan har hamnat där som lojal sosse, som står nära Löven. Ingen MP-are på denna post som i det dagliga arbetet drar upp riktlinjer och styr arbetet på energimyndigheter och andra verk och på Vattenfall. Han tänker sig nog att låta energimyndigheten tala klarspråk om att vi behöver kärnkraften för industrin, och att låta tjänstemän, ingenjörer och majoriteter inom riksdagen besluta, då blir kärnkraften kvar. Romson får sparka på kärnkraften från sin myndighet, men hon kan inte gå hur långt som helst, Sverige drivs delvis av tjänstremän, som om de känner moralikst stöd från Löven , vågar stå på sig. Än är det inte kört för kärnkraften. Men visst är det svagt eller fegt av Bajlan att bara rapa det som folk vill höra på konferensen, men tänk er om Romson blivit energiminister? Ve och fasa.

 19. björn

  Romson är ju miljonär, så hon tänker fortsätta tuffa runt på sin olje-eldade jättebåt mad med förbjuden bottenfärg och tömma gråvatten rakt ut i östersjön. Vilken hycklare. Den rika eliten kan leva som vanligt så länge den fattiga majoriteten undersåtar drar åt klimatsvångremmen. Obehaglig minister. Passar bra i par med demokratiministern i samma parti, som blev miljöpartist någon dag före utnämningen till ministerposten. Alltså inte bara valde man en ej folkvald partimedlem, man valde en icke partimedlem att representera väljarna och svenska folket, i demokratifrågor. LOL.

 20. Nostradamus

  Miljöpartiet är som en fästing, alla vet vad det är men ingen vet vad de är bra för och ingen vill ha dom.

 21. Astrid Å

  Ann LH # 11
  Hade inte heller hört talas om honom, men hittade en artikel i Svd, från 2013.

  http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/kampen-om-klimatmiljarderna-har-borjat_7879024.svd

  Vill påminna om Alliansens beslut att inte bidra med de 300 milj, (april)
  Vi får väl se om nuvarande regering får ”igenom” sin budget, då.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5834354

 22. banana

  #20 Nostradamus, Fästning?
  Snarare fästing. Ligger lömskt i det gröna gräset tills det är dags att hoppa på bytet, klamra sig fast, suga sig fet på dess blod för att därefter falla av tillbaka i grönskan. Kvar lämnas en böld och i bland offrets undergång i plågor.

 23. Perfekt

  BREAKING NEWS:

  Klimatvansinnesregeringen stöter på patrull. SD och alliansen sänker regeringens klimatpolitik i eu-nämnden.
  https://twitter.com/MikaelKarlsson_/status/524925854271668224

 24. Astrid Å

  Perfekt # 23

  Tack för länk! Inte helt oväntat förståss.
  Lite mer utförligt om mötet.

  http://m.europaportalen.se/2014/10/lofven-tvingas-driva-alliansens-klimatpolitik#sthash.061Fv3ut.sORp6wfv.dpufhttp://m.europaportalen.se/2014/10/lofven-tvingas-driva-alliansens-klimatpolitik#

 25. Daniel Wiklund

  Löfven har det inte lätt. Ena dagen så är det Romson som får igenom sin politik, nästa dag så är det Sjöstedt(trots att han inte fick plats i regeringen)som tar åt sig äran. Och efter eu-nämndens möte så får han driva alliansens politik(och SD-s).

 26. björn

  När man offrar till gudarna, så lämnade man ofta boten i tempel.
  Stora byggnader med pelare, i marmor.
  Och prästerna förvaltade gåvorna och lovade se till att de gick raka vägen till gudarna.
  Antar att prästerna av idag är politikerelit och finanselit, templen är banker och parlament.
  Men vi är samma undersåtar som förut, och jag tror visst många förstod för redan flera tusen år sedan att det var något skumt med det där. Är det verkligen tomten som ätit upp gröten jag ställde ut på kvällen innan julafton? Men det räcker ju att kontrollera en kritisk mängd undersåtar, skulle tro mindre än 50%, för att ändå styra allihop. Och det funkar ju, än så länge.

 27. Greger

  Daniel #16
  Du har fina åsikter, men, lägg in ett mellanslag mellan ord och parentes och mellan parentes och ord så blir du mera seriös. Har du ingen rättskrivningsfunktion på din dator?

 28. Greger

  Daniel #13 ska det vara

 29. Ann LH

  #21Astrid, tack för länken. FN- förhandlare ja, ja. Detta FN och så EU och vår
  Traineeregering med Åsa Romson i spetsen på det. Vilken soppa!

 30. pekke

  Det kommer att bli kallare enligt Mojib Latif !

  http://notrickszone.com/2014/10/22/ipcc-scientist-mojib-latif-sees-north-atlantic-cooling-over-next-decade-confirms-oceans-play-crucial-role/

  Abstract:
  http://eprints.uni-kiel.de/25683/

  Jojo ! Blir AMO negativ så blir det kallare och det är helt naturligt.

  Kommer bakdörren bli rena snurrdörren ?

 31. Lasse

  #30 Strömmar i havet bestämmer-periodiska sådana!
  Hos mig slår han in öppna dörrar!

 32. björn

  ”Det kommer att bli kallare enligt Mojib Latif !”
  Och varför skulle denna modell vara bättre än alla andra värdelösa modeller?
  Jag tror vetenskapen har mycket arbete kvar att göra innan en fungerande klimatmodell blir verklighet. Tyvärr har IPCC stulit 20 år av forskningen som måste jobbas ifatt, och det är en klimatångare som blir mycket trög att vända.

 33. JIMMY

  Här är en informativ video från 92 med George Hunt om dessa Rothschild bluff klimat Genève Schweiz banker med hans lärjunge och tjänare FN agent Maurice Strong ..

  (UN) UNCED Earth Summit 1992 by George Hunt.

  https://archive.org/details/GeorgeHuntUncedEarthSummit1992cobdenClubsPapersaldousHuxleythe_125

 34. JIMMY

  Finns även på You Tube

  UN) UNCED: Earth Summit 1992 by George Hunt.

  https://www.youtube.com/watch?v=JUdgiehz9dU