Sök och du skall finna

Det har blivit dags att söka till vårens kurser vid landets alla universitet och högskolor och Stockholms universitet är inte sena att meddela att de erbjuder ca 200 program och 1900 kurser, varav många inom kategorin klimat och miljö. Vill ni bli experter på internationell miljövård, naturvård, globalisering och miljö, ekologisk globalisering eller miljökommunikation, så är det Stockholm ni ska söka er till.
Själv funderar jag på att läsa en kurs som heter Miljöetik och ligger inom den filosofiska fakulteten (fast inte i Stockholm). Kanske lär jag mig då att tänka och tala som en äkta miljöaktivist?

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Jag kan rekommendera massor med kurser! Vad sägs om några grundkurser i fysik, kemi, geologi och biologi till att börja med? Jag har provat biologikursen själv, och den är utmärkt. Men jag har många kollegor som rekommenderar de andra kurserna för den som är klimatintresserad. Våga språnget in i kunskapen!

 2. Patrik L: Några som möjligen ges på distans för oss som bor ute på landet?

 3. Sen finns ju förstås meteorologi, vetenskapsfilosofi, datalogi (för modelleringsinsikter), geografi, paleontontologi, urvalet är i det närmaste oändligt.

 4. Patrik L: Det är bara tiden som är begränsad. 🙂

 5. Vissa kurser är väldigt svåra att ge på distans. Men om du knappar in ”distans” i sökmotorn på http://www.su.se så får du en hel del träffar. Annars har amerikanska universitet nedladdningsbara kurser – vissa till och med gratis.

 6. Tid? Filosofen McTaggart har bevisat att tiden inte existerar, så låt inte den begränsa dig.

 7. Patrik L: #6 Tack, snälla. Nu är mina problem lösta.

 8. Betyder det att du kan sluta blogga?

 9. Patrik L: Japp, nu är det full nirvana, vet du…

 10. …och detta utan universitetskurs från Stockholm. Det gick snabbt. Du kanske kan skriva en roman istället?

 11. Mats Frick

  Här är en kurs jag varmt rekommenderar: http://www.geo.su.se/tellusett
  Jag går den själv och ryktet säger att även Anders E. och Gunnar L. har signat upp. Kristallstrukturer och vulkaner är vansinnigt kul att läsa om 🙂

 12. Eller det her
  http://storetvedt.com/karsten/index.htm
  http://www.polarpublishing.com/
  http://www.kokus.net/
  http://eearthk.com/Expand.html

 13. tty

  Geologiska institutionen i Lund har en distanskurs i klimat- och miljöhistoria som kan rekommenderas.

 14. Mats F: #11 Tack för tipset! Verkar jättespännande!

 15. tegetornvall

  Vem håller i och lägger upp kurserna? Vad innehåller de? Vem finansierar – och med vilken agenda? Stor risk för skattefinansierad, systematisk desinformation. Jag skulle nog börja med grundkurser i fysik, kemi, geologi, växtlära, oceanografi, paleontologi etc., som ju sätter ramarna.