Sd gör upp med "gå före"-retoriken

Josef Fransson
Josef Fransson (sd) i riksdagen:
”Svensk klimat- och energipolitik har under senare år präglats av ogenomtänkta panikåtgärder som är rena återvändsgränder – åtgärder som kostar åtskilliga miljarder att genomföra, men där den signifikanta miljö- eller klimatnyttan är högst tveksam. Snarare har man skapat fler problem än man löst. Några sådana exempel är den så kallade pumplagen, satsningar på etanol, satsningar på vindkraft, lågenergilampor med mera. Att vi får se alla dessa plakatåtgärder är tyvärr resultatet av att hetsa fram ogenomtänkta beslut. Det är en kamp mot klockan, får vi höra från till exempel Miljöpartiet i en motion. Vänsterpartiet tycker att det är dags att på allvar ställa om Sverige och inta tätpositionen för klimatet och planetens överlevnad. Summa summarum: Agerar vi inte i dag, och det kraftfullt, är det Harmagedon som stundar. Mer eller mindre hela riksdagen har hamnat i någon knepig situation där man låter miljörörelsen, som i stora drag är ett nytt ansikte för den antikapitalistiska vänstern, sätta dagordningen för vad som är god miljöpolitik. Därför var det faktiskt ganska befriande när en av Centerpartiets egna spinndoktorer i en debattartikel häromdagen gick till angrepp mot det egna partiet och skrev att Centern måste ”tydligt ta avstånd från det vänsterperspektiv som alltför länge fått definiera vad god miljöpolitik är”.
Gå in och lyssna på debatten i riksdagen från den 7:e juni.
 

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. bom

  Ja men det var väl begåvat av Josef Fransson! Det känns som åratal sedan man kunnat säga något sådant! Om SD kunde städa ut några av sina värsta idéer så kanske ändå …..?
   
  Visst skulle det vara skönt om vi fick ett parti som man kunder med glädje ge sin röst! De sju systrarna är ju rena inaveln dessvärre!

 2. bom

  kunde utan R då

 3. Åke N

  Har två gånger försökt se och lyssna på debatten. Resultat båda gångerna blev att datorn totalhängde (fick bryta strömmen för att få igång den). Någon annan som har råkat ut för detta?

 4. Åke N: Din dator gillar antingen inte SD, vilket jag inte klandrar den för, eller politik generellt.
  Skämt åsido, det är sorgligt att politiker är så lättledda av de frågor som för stunden är mest ”inne”. Nu är klimatfrågan ute i kylan, vilket också immigrationsfrågan borde vara,  

 5. Det är med ett POLTISKT alternativ som hela AGW-balongen med all sin vansinnighet kan punkteras! Men SD känns svårt att rösta på!(Dock i nödfall för att stoppa avveckling av välfärden och motverka ökad världssvält o få gammelmedia att sluta med censur.) Enl Skogsmannen planeras ett nytt svenskt parti – mot CAGW – som skall presenteras i augusti. Någon som har info? Har talat med Lars Bern men han känner inte till detta.

 6. Jan-Erik S.

  Skönt att det är något riksdagsparti som har en vettig insikt om den klimat- och energipolitik som förs idag.

 7. Jan-Erik S.

  M.Sc.Eng #5:
  Tycker du ska läsa SD:s partiprogram.
  Själv alltid röstat borgerligt men inser nu att 7-klöverns åsikter helt går i strid med mina.  

 8. U B Lööf

  Får väl betecknas som ett signifikativt inlägg från den ideologiskt styrda anti-miljörörelsen. Av även andra skäl får man hoppas att detta parti försvinner ur riksdagen efter valet 2014.

 9. Ingemar Nordin

  U B Lööf #8,

  ideologiskt styrda anti-miljörörelsen

  Det hade väl varit mer på sin plats att den s.k. ”miljörörelsen” som vi har här i landet började fundera på vad de kan göra för miljön istället för att försämra den med allehanda förslag om hur vi skall bekämpa ett inbillat klimathot? 

  SD har ju sina ”hot” som jag heller inte tror på.

 10. Bengt Abelsson

  Mer ang U B Lööv #8
  När C inte finns längre i CAGW, och kanske inte ens W behövs en ny insikt.
  Vem blir först av (s) och (m) med att säga att ”kejsaren nog är illa klädd” ?

 11. Ratzz

  Vad man ser i riksdagen av Mp och V politikerna kan man ju bara bli religiös eller revolutionär för fakta verkar ju inte ha nån påverkan på dom. Ska det behövas att man röstar på SD för att rädda landet från klimatpsykosen…

 12. Bim

  Ratzz #11
  Precis så upplever jag också de övriga partierna. De babblar vidare i samma anda som om inget hänt.
  Måste vara en hopplös uppgift att vända skutan. Som att diskutera guds existens med knutbygänget.
  Men vem vet, ett litet frö kanske SD sådde. Det beror förstås helt på nästa valresultat för SD.
   

 13. Peter Stilbs

  Jag trodde Tiefensee et consortes var i samma debatt, men kan inte hitta dem i talarlistan ?

 14. bom

  #4 Carl
  Jag tror snarare att det handlar om att Datorn ogillar Riksdagen((vars mjukvara är ökänd för sånt här krångel!) och vem gör inte det?). J Fransson har ju sagt bra saker förut om vindkraften t ex. Att invandrerisvängen är gravt misskött får man ju klart för sig av att läsa Merit Wagers blogg och av det faktum att Jan Emanuel med Nuders hjälp lyckats sälja sina företag i den svängen, för nästan en kvarts miljard. Allt uppbyggt på lerfötter på några få år. Det är inte bara tanken som svindlar och hoppas att Skatteverket inte släpper taget där!

 15. U B Lööf

  Ingemar Nordin #9,
  försämra den med allehanda förslag om hur vi skall bekämpa ett inbillat klimathot?
  Nu är ju den allmänna meningen inte att vi har att göra med ett inbillat klimathot. Man agerar helt enkelt utifrån sin övertygelse, precis som du.

 16. camilla

  Nu har Sd angripit invandrarvansinnet men också klimatvansinnet! Blir det genuskyrkan nästa gång med statsfeminismen? Franssons inlägg var ju sakligt om klimattramset – kanske är partiet lika sakligt om invandringen? Kul blir det i valet 2014! Fniss!

 17. Joel

  UBL #15
  Gemene man har för det mesta ingen egen övertygelse. Gemene man följer påbuden och den massivt enkelriktade propagandalavinen som vräks ut av de åttio procenten rödgröna medioterna. 

 18. hahn

  U B Lööf, ”allmänna meningen” är nog tveksamt idag. Allehanda undersökningar i press visar ju att en stor grupp, ibland majoritet av privatpersoner, eller kommunalråd (häromsistens) ställer sig tveksamma. Det pågår till och med, i alarmistiska kretsar en psykoanalys om varför folk i allt högre utsträckning betvivlar klimathotet. Jag skulle gå så långt som att påstå att den allmänna meningen är att vi har ett inbillat klimathot. 

 19. UBL!
  Låt det komma till uttryck i ett val! Och där informationen är FRI! Att politiker förespeglar att de skall gå före och styra klimatet är bara så dj-a tokigt och enfaldigt! Det har kostat miljarder till ingen nytta! Minst 200.000 har svultit ihjäl pga satsning på ”grön energi”  och miljoner har halkat ned i svält! Grön makt = ökad svält och fattigdom!! Varsågod och välj!

 20. Micke Johnsson

  Ja, SD är de enda som ser elefanten i rummet både när det gäller ”klimathotet” och invandringen. 

 21. Ingemar Nordin

  Tyvärr är hot om katastrofer alltid något som säljer bra både i massmedia och i politiken. Och fakta biter knappast, se den länk som Ann L-H länkade till i en annan tråd:

  http://stevengoddard.wordpress.com/2012/06/09/forty-year-cycle-of-scientific-psychosis-discovered/

  Jag tycker att särskilt UB Lööf bör studera denna lista mycket noga, och varför det är svårt att ta honom på allvar.

 22. Björn

  ”Svensk klimat- och energipolitik har under senare år präglats av ogenomtänkta panikåtgärder som är rena återvändsgränder…”. Håller verkligen med om detta. Äntligen någon som vågar vara anti-PK.

 23. Ann L-H

  # 14 – Det är inte bara Jan Emanuels imperium, som är byggt på lerfötter. Där får vi hoppas att skatteverket fortsätter att borra. Det finns nog en och annan skatt att hämta där. Vad klimathotet beträffar så vilar det väl ytterst på scenarier och ”vi kan inte hitta någon annan förklaring” vilket närmast är att jämföra med skredriskunderlag. Om SD utlöser detta skred är det bara att tacka och ta emot.   

 24. AOH

  Ann L-H # 23
   
   
   
  ”….Vad klimathotet beträffar så vilar det väl ytterst på scenarier och ”vi kan inte hitta någon annan förklaring…..” 
   
   
   
  Det var inte länge sedan dessa teser  yppades hos TCS : ”Fundamentala fakta”
   
   
   
  ”…..Det finns inga andra förklaringar till den långsamma uppvärmningen av jorden än de ökande växthusgaserna….”  

 25. U B Lööf

  Joel #17,
  Gemene man har för det mesta ingen egen övertygelse. Gemene man följer påbuden och den massivt enkelriktade propagandalavinen som vräks ut av de åttio procenten rödgröna medioterna.
  Det förstår du väl att ingen kan hysa tilltro till en åsikt som uttrycks på det här sättet.  

 26. Nisse

  SD kommer att användas som ett parti man kan rösta på för att därmed ”straffa” de övriga riksdagspartierna.
  Vi är många som har tröttnat på den arrogans varmed frågor om klimat och invandring bemöts av de etablerade.
  Sedan är det ju faktiskt inte lika med att det bruna stöveltrampet omedelbart kommer att prägla Sverige om SD når 20%, det skulle ju fortfarande finnas 80% goda i riksdagen.
  Men som uppfostran av övriga partier skulle 20% ren oförfalskad ondska sitta bra. En varning.

 27. Jan-Erik S.

  Äntligen!
  Äntligen ska det undersökas hur oljud undervattnet stör fiskar och vattenlevande däggdjur.
  Dessa kan tydligen påverkas menligt enligt nyheterna som precis sändes i P1.
  Vad detta kommer att kosta?
  Får förmodligen kosta vad det vill.
  Vansinnet fortsätter i accelererande fart.     

 28. Ann L-H

  AOH #24 Ja, mina tankar gick åt det hållet då jag skrev, men den som söker kanske finner.

 29. Jan-Erik S.

  Rättelse mitt eget #26:
  …under vattnet…ska det vara. 
  Dessa kan tydligen påverkas menligt av oljud under vattnet enligt nyheterna som precis sändes i P1.
  (Hmm…vore bra om man kunde korrigera sina fadäser).   

 30. Thomas

  Jan-Erik #26 Vari ligger det vansinniga? Menar du att haven är så värdelösa att vi skall strunta i hur vi förorenar dem?

 31. AOH

  Passande till denna SD-inlaga .
   
  http://www.eike-klima-energie.eu/uploads/media/Flasbarth_Anfrage_UBA_web_version.pdf
   
  EIKE-Klima skickar ett brev till tyska miljöministeriet.
  Lena Ek skrev engång i tiden i sin blogg :
   
   Nu vill jag veta vad du tycker – Lena Ek bloggar
  http://www.centerpartiet.se/…/lenaek/…/Nu-vill-jag-vet.
   
   
  Man kan bara hoppas att hon kan tyska och att hon från och till läser EIKE eller  TCS så får hon lite information om verkligheten.

 32. AOH

  Länk till Lena Ek:
  http://www.centerpartiet.se/person/lenaek/Dates/2012/4/Nu-vill-jag-veta-vad-du-tycker/

 33. Ingemar Nordin

  Jag hoppas att jag har fel, men tyvärr fungerar nog media- och partilogiken så att SDs alltmer kritiska hållning till klimatpolitiken är kontraproduktiv.

  Det hade varit bättre om SD yrkade på mer och större åtaganden för att få ned koldioxiden i landet (”koldioxid är osvenskt!”, medan MP varnade för den miljöskada som klimatpolitiken faktiskt redan åstadkommit.

 34. Labbibia

  Tack Josef Fransson!
  Äntligen någon i riksdagen som vågar ifrågasätta den stolliga och kontraproduktiva ”klimatpolitiken”.
  Hur länge dröjer det innan något annat parti hakar på?
  Ett KD i kris kanske inser att detta kan vinna röster?

 35. Labbibia

  Thomas # 29
  Motordrivna fartyg bullrar ju. Inte bra! 
  Du kanske vill slå ett slag för ”framtidens teknik”, modell MP, segelfartyg? Det skulle ju i såfall ligga helt i linje med övriga ”framtidstekniker” ni miljötalibaner vurmar för. Tänker då på den antika vindkraften, den på våra breddgrader fullständigt värdelösa ”solkraften” etc etc………
  Men varför konstra till det genom att ta hänsyn till den fysiska verkligheten?

 36. Joel

  UBL #25
  Jag tar din reaktion som ett bevis på att jag har rätt.
  Sättet som sanningen sägs på, är tämligen ointressant. Det är ändå en mild västanfläkt, jämfört med sättet som klimathotsskeptiker ständigt bemöts på. 
  Så. Kan jag nu få ett bemötande på _vad_ jag skrev, i stället för på _hur_? 

 37. Slabadang

  Att rösta med fötterna!
  SD är bara den första nya blomman. Psrtioligopolet kommer återigen inbilla oss att hela Sveriges framtid och de ideologiska skillnaderna består i en kombination av vem som bjuder högst i ”klimatmål” eller a-kasse nivå eller vill öka invandringen mest.
  Men det byggts en helt annan mer mogen opinion som leds av de krav på förnuft nytta och resultat av den politik Fransson beskriver.
  Vi har ett politiskt ledarskap som är totalt osjälvständigt vilse. Det handlar allt mer om att lyda deras nya hussar dvs FN och EU och tydligt är att de först inväntar direktiv därifrån för vad de skall tycka.
  Så idag så kommer jag rösta på SD pga av att det är det enda parti idag som inte sätter förskingringen av vår nationella suveränitet främst. Det räcker eftersom det utgör den absolut viktigaste frågan för mig, därför har de för första gången förtjänat min röst. Deras motstånd till att skriva in EU i vår grundlag behöver ett massivt stöd av demokratiskt principiellt viktiga skäl. För de flesta SD anhängare är nog EU motståndet främst pga av invandringspolitiken och schengenavtalet. För mig är det en ren bisak och det mandat som våra politiker anser att de besitter att fortsatt göra oss allt mer underlydande till´folk vi inte har valt eller kan ställa till svars är rent livsfarligt med den hissnande inkompetens EU uppvisat.
  EU är med expresstågsfart påp väg rätt in i bergväggen och ytterligare ett försök till bildande av en union sket sig så det small. EU ”samarbetet” blev tvärtom en giftig kocktail med explosiva ingredienser ovarsamt hanterad av inkompetenta kommissariers valhänta fingrar.
  Försöken att lägga ansvaret för krisen på enskilda länder är en flykt ifrån EUs eget ansvar som organisation och konstruktör av EURO samarbetet. Det är inte förrens möjligtvis efter det att hela benksystemet kollapsat och länder ställt in sina betalningar som man kanske börjar peka fungret åt det håll det redan nu borde peka BRYSSEL!!
  Hur fan tänkte de? Tänkte de överhuvudtaget? Varför agerade de inte tidigare ? Allt var ju redan känt om både Irland Spanien och Grekland?
  Varför behövs alla bankräddningar stödlån avskrivningar ??? Vad är grundorsaken och vem har ansvaret för den? EU blev livsfarligt och kan vi undvika inbördeskrig, svåra kravaller och upplopp så är det bara ren tur och inget annat.
  En smal tröst är att svenska folket fick chansen att bevisa sitt omdöme att säga nej till EURON trots pressen att säga ja ifrån våra politiker. Go people !

 38. Slabadang

  Ingemar N! #21
  En bra länk och man suckar mer som ”Neeeej inte en till…. igen!!

 39. ThomasJ

  Läsvärt:
  http://uddebatt.wordpress.com/2012/05/21/eu-a-stupid-empire-on-purpose/
  Mvh/TJ

 40. ThomasJ

  Mer att läsa:
  http://uddebatt.wordpress.com/2012/06/11/this-is-why-the-euro-is-doomed/
  Mvh/TJ

 41. ThomasJ

  Ingemar #33: Vad ligger som hinder för att [företrädesvis!] moderaterna ansluter till den verklighetskonsens där deFacto [nästan] finns i landet – avseende inte enbart den s.k. energi-/miljöpolitiken??? MSM? Dolda agendor? FN?, EU? Rio +20?
  WUWT??? Lite av ’high noon’, oder?  :scroll:
  Mvh/TJ
  PS: inspirerande info från SD… //DS

 42. ThomasJ

  Slabadang #37:
  ”Hur fan tänkte de? Tänkte de överhuvudtaget? Varför agerade de inte tidigare ? Allt var ju redan känt om både Irland Spanien och Grekland?”
  Har du någonsin upplevt en EU- o/e annan politiker som TÄNKT efter – före?
  Arma Oss!
  Mvh/TJ

 43. Hurraaa, äntligen någon som verkligen tar tag i galenskaperna. Nästa val kommer att handla om klimatskrämseln och Mp’s och C’s miljöförstörarpolitik.
  De senaste 15 åren har det inte blivit varmare, och haven som i 140 år stigit med 2 – 3 mm per år, har de senaste åren inte stigit alls.
  .
  Inse att klimatbubblan är död. Kanske går vi mot en ny ”lilla istiden” i stället. 
  .
  Kärnkraft har sitt avfallsproblem. Om den energi ett vindkraftverk producerar på ett år skulle produceras vid OKG i Oskarshamn skulle avfallet rymmas i en tekopp. Men det avfallet kan återanvändas i nästa generations kärnkraftverk och räcker då typ tusen år.
  .
  Återanvändas kan däremot inte vindkraftverkets 2000 ton stål och betong som behövs för att det inte skall blåsa omkull.
  .
  Historien upprepar sig. Först kommer larmen, alla skall stå enade mot hoten ”nu gäller det”, så frälsningen hallelulja, subventioner och politiska beslut i klimatfrälsningens namn. Sedan insikten, regnskogar skövlas, ekonomisk och ekologisk ödeläggelse, bensinmackar på landet läggs ned. De politiska lovsångerna tystnar. Nyss var det etanolen, nu är det vindkraftens tur.
  .
  Det finns ett nationellt intresse att slippa vindkraft.  

 44. Ingemar Nordin

  ThomasJ #41,

  Moderaterna måste i så fall hitta någon av de andra partierna att liera sig med. KD? FP? Sossarna?

 45. Lars Jonsson

  Tyvärr hjälper det inte vår sak att SD tar denna ståndpunkt i klimatfrågan. Så det är tyvärr ingen god nyhet. Det förstärker de andra partiernas motstånd att ändra inriktning och skapar ett sämre debattläge. Risken är att det uppfattas som att de gör detta enbart av populistiska själ. Hur sannolikt är det nu att t.ex moderaterna ändrar inriktning och riskerar att buntas ihop med SD inför nästa val. De enda positiva är ju att det kan bildas en majoritet för vettigare klimatpolitik, eller snarare för att begreppet klimatpolitik ersätts av miljöpolitik.

 46. Slabadang

  Lars Jonsson!
  Mjae om SD får fler röster och det kopplas ihop med en kritisk hållning till klimatpolitiken swå blir de andra partierna mer osäkra och glöm inte att vi faktiskt har till och med inbitna skepti´ker i riksdagen bland övriga partier. Så cvisst finns den risk du pekar på. Men i debatten vid valet kommer SD vinna i sak och framstå som ett parti som inte bara tänker på invandringspolitiken. Bra argument biter alltid och genom SD kommer det nu fram fler av de argument som vi tidigare saknat och SD har skaffaty sig ett överläge. Många är missnöjda med invandringspolitiken och SD vet att många ligger på gärdsgården ifrån att rösta på dem och denna profil kan få fler att ta steget.
  Tappar de andra röster så blir det en ny spelplan MP 7.7% enligt sista opinionen!! Klimattjat är nog inget framgångskoncept längre.

 47. Slabadang

  Thomas J!
  Det var Spanien det! Jag tror inte Tyskland och ECB helt enkelt klarar av att ta smällarna, jag tror att det redan är kört faktiskt Sminket håller på att rinna av siffertricksandet. Att göra sig ett klipp på dollarns uppgång (hur kunde någon missa läget?) tröstar föga. 
  Vad såger Ingvar om dollarn? 🙂

 48. ANNONym xxx

  Att klimatflummet inte är populärt i termer av övergripande lagstiftning á la pumplagen eller ”död åt kärnkraften”/”-oljebolagen”/”landsorten”/”den mänskliga livsstilen”  fattar nog alla politiker. Inte minst (S), vilka faktiskt gjort en ganska tydligt markering i valet av partiledare samt de intressen som denne förestår. 
   
  Ganska intressant att det är Sd som drar ”anden ur flaskan” i riksdagen…. Dock missade de den uppenbara stat/rått-kopplingen i de förslag som de lade.
  1. Pumplagen, syftar egentligen till att avfolka landsorten till förmån skogsbolagen, eller mer ordagrant Sveaskog.
  2. Ethanol satsningar, helt onödiga, värdelösa och verkar vara något tafatt försök att knyta samman typ SAAB (Göran Persons valfläsk) i någon form av beroende, ej baserat på sund vetenskap. Att med dagens teknik göra miljödiesel av råvarorna ger omkring 4x färdmilen ifall man satsar på en lätt kombi diesel av snålaste sort (0,35L/10km, blandad körning).
   
  3. Vindkraft. Ett försök att binda landägarna vid råttforskning genom initialt synbarligen stora mutor. Dvs. Landägare adam får 10.000 kr per år i ersättning och råttorna får 300.000 kr av staten i grönskatt. Forskningen inom vindkraft har ännu inte bidragit med något nytt sett till implementeringarna (jo visst en ny grej har kommit, dock genom privat initiativ – resten handlar enbart om plagiering av diverse propellerkonstruktioner från flyget)..
   
  4. Lågenergiglödlampor. Nåja. Bristande förstånd kan man också kalla det och framförallt oförmåga att förstå högstadie matematik, fysik och grundläggande ekonomi. Det naturliga vore förstås en återgång till 1910 år glödlampsmodell ur ett material perspektiv (E[livslängd]~25 år +-10, 100% användning). Inte att spendera 15x energin och 2x materialet för att spara obetydliga mängder energi. Möjligtvis kan man tycka att det är sjaskigt av lamptillverkarna att tillverka sämre lampor, dock ter sig detta naturligt av marknadens natur & globaliseringens effekter. Råttorna positionerade sig förstås innan direktiven kom ut ur garderoben som importörer av lågenergilampor, transporterade från andra sidan jordklotet som efter direktivet (ifall det gått igenom) skulle ha varit de enda lagligen försäljningsbara i EU. Ett trick för att öka BNP och stjäla skattepengar….
   
  Så Sd har dragit korrekta slutsatser, men glömde att nämna de övriga funktionerna bakom Mp, vilka sannolikt letar med ljus & lykta efter någon ny ost att gnaga på då mängden råttfällor armerade med eko-ost verkar ha varit väldigt frekvent förekommande på sistonne samtidigt som bonden efter allt strul nu noggrannare vad som finns i visthusboden.
   

 49. Slabadang

  Helt OT …men kul!
  Björnfrossa får tydligen damer att svära på ett sätt som generar t.o.m drillserganter.
  http://helahalsingland.se/ljusdal/tallasen/1.4796307-tv-ola-skulle-pissa-da-kom-bjornen

 50. Slabadang #48
  Dollarn är stark.
   – Sedan mars har guldindex gått från 1733 till 1590
   – Euro. Sedan mars har den gått från 1.3419 till 1.2488 mot dollarn
   – Dollarn står i 7.09. i mars var det ca 6.7  Mot kronan alltså
  Kapitalet satsar på dollarn. Kan inte se nånting som kan rädda euron. Jag hade ett tradingkonto i Euro men det ändrade jag till dollar i början av året

 51. Ann L-H

  # 43 L Cornell –
   ”Nästa val kommer att handla om klimatskrämseln och Mp’s och C’s miljöförstörarpolitik.”
  Nja … den gamla soppan kan MSM nog att sopa under mattan. Det blåser nya friska hotvindar. FNs Rio+20 kommer att ge ny energi och nya infallsvinklar åt den inkomstbringande berättelsen om oförskämdheten i att vara människa och trampa på Moder Jord.
  Verkligheten har kommit ikapp koldioxidhotet och det är dags för nästa omgång (som fanns med redan i Rio 1992!), hotet om ”utarmning av den biologiska mångfalden”, en outtömlig hotkälla. Modellerandet är sedan länge på G, sk ekosystemtjänster ska prissättas och nya fotavtrycksskatter  indrivas. 
   

 52. pekke

  Slabadang#49
  Festlig video ! En 08-kusin till mig åkte Jämtland-Ljusdal-Stockholm för flera år sedan och stannade före Ljusdal för att slå en drill, när han står där så rasslar det till i buskagen en bit bort och ut kommer en björn som för glatta livet springer där i från, björnfrossa fick han först efter han satt sig i bilen.
   
  I.E. #50
  Nordamerikanerna kommer nog att klara sig, det sitter i ryggmärgen på de flesta att de måste fixa sina problem själva och inte lita på att staten fixar dom.
  Här i Europa vete tusan.
   

 53. janstefans

  Härligt, ytterligare en anledning att rösta på SD, en sund miljö- och klimatpolitik behövs. Där kan vinnas många röster för välfärd och för sunda biståndsprojekt som hjälper i stället för stjälper… Tack för det Josef F.

 54. Adolf Goreing

  #32 Så här skriver hon på sin egen blogg:
  ”Greenpeace rapportering om påstådda brister i både tillsyn och tillståndssökning väcker en mängd frågor. Jag kommer därför att skriva ett brev till berörda landshövdingar och be om redovisning när det gäller hur länsstyrelserna informerar kring tillståndsgivningen för bottentrålning i Natura 2000-områden, hur många tillstånd som är sökta och beviljade samt hur tillsynen sker i dessa viktiga områden.”
  Är det bara jag som reagerar över att hon betraktar Greenpeace som en slags opartisk myndighet?  Att överhuvudtaget svälja okritiskt något från Greenpeace, WWF osv är detsamma som att gå med skvaller eller diskutera anonyma brev. (Det sistnämnda sker f.ö på Karolinska, skapar ett mycket obehagligt angivarklimat. Dessutom klassas de då som offentlig handling!!). Vad ska vi med tillsýnsmyndigheter till när vi har Greenpeace m.fl, blir ju frågan. Har Lena mer tillit till Greenpeace än till sina egna?  

 55. Adolf Goreing

  Angående SD. Jag kan känna dubier över den intolerans som följer i spåret av deras politik, samtidigt är klimatfrågan för viktig för att man ska kollra bort miljarder på något så meningslöst. Jag vet att det finns flera här som tvekar kring SD pss som jag. Jag kommer då att tänka på Churchill som fick frågan om sitt samarbete med Stalin. Hans svar var att kunde tänka sig att samarbeta med djävulen själv för att få bort Hitler. 
  Samtdigt är jag rädd att TCS ska avfärdas som ett språkrör för SD och därför inte trovärdigt oavsett sakinnehåll. 
  Ett alternativ kan vara personval. Jag vet att t.ex Alf Svensson (KD) var klimatskeptiker. Det finns flera.     

 56. Adolf #54
  Klok synpunkt. Politiker har alldeles för stor tilltro till dessa NGO:er. De var nog vettigare för många år sedan men alla växande organisationer blir förr eller senare ”sig self nok” och ser i första hand till sin egen ekonomi och makt.

 57. Stickan no1

  En av våra största NGOer är Världsnaturfonden WWF.
  lite roligt är deras text från hemsidan: http://www.wwf.se/om-wwf/om-wwf/1122807-om-wwf
  ”Stiftelsen har ett Förtroenderåd om 50 personer där HM Konungen är ordförande. Högst hälften av rådsmedlemmarna utgörs av representanter för organisationer, institutioner och myndigheter. Resterande ledamöter är utsedda på personliga meriter
  min fetstil. 🙂
  Förtroenderådet:
  http://www.wwf.se/om-wwf/styrelsefrtroenderd/1128043-styrelsefrtroenderd
  Ingen dålig samling av inflytelsefulla personer.
  Svaret på varför dessa vill visa sig med WNF är också svaret på hur opinionen kan vändas.

 58. Jan E M

  L Cornell #43
  Under det senaste året så har havsnivån stigit med nästan 10 mm.
  Det vaierar lite från år till år hur mycket havsnivån stiger. I medeltal har det varit lite över 3 mm per år. Något enstaka år kan havsnivån minska som den gjorde 2010, men då brukar ökningen året efter vara stort istället.

 59. pekke

  Havsnivå:
  http://climate4you.com/images/UnivColorado%20MeanSeaLevelSince1992%20With1yrRunningAverage.gif
   
  http://sealevel.colorado.edu/files/2011_rel4/sl_ns_global.png
   
  http://www.nodc.noaa.gov/OC5/3M_HEAT_CONTENT/sl_therm_55-07.png
   
  Folk får väl bedöma själva.

 60. Jan E M

  Pekke #58
  Här är en mätning som har med till första kvartalet i år.
  http://www.aviso.oceanobs.com/fileadmin/images/news/indic/msl/MSL_Serie_MERGED_Global_IB_RWT_GIA_Adjust.png
  De första två länkarna du visar sträcker sig inte lika långt fram i tiden, den tredje länken visar inte totala havsnivåökningen

 61. pekke

  Jan E M #59
  Gillande du inte den här som även visade säsongsvariationerna och som verkar ligga närmare nutid än din ?
   
  http://climate4you.com/images/UnivColorado%20MeanSeaLevelSince1992%20With1yrRunningAverage.gif

 62. Jan E M

  Pekke #60
  Det var inget fel på den informationen. Överenstämmer med det på den länk jag visade. Avvikelsena som är mellan mätningarna är normala.

 63. Håkan Sjögren

  Josef Fransson : Jag tror att Ditt anförande i den här frågan kommer att resultera i många partibyten. Mvh, Håkan.