Radio Sweden update

Till slut kom det jag flaggade för i tisdags som lyssnartips.  Ca 6 minuter i webbsändning. Lars Bern fick 4 och jag 2. Tyckte det blev bra (jag intervjuades ca 10-15 min).  Ingen Maria Wetterstrand som sade emot.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. ThomasJ

  Dé vá la rätt så bra, egentligen. Frågan reses naturligtvis varför dessa ynka sex minuter radio [SR] ej tas upp & rapporteras i ’de vanliga kanalerna’… 😉
  Men, det finns ju iaf. tillgängligt på nätet. Good show!  🙂
  Mvh/TJ

 2. Ingemar

  Peter S,

  Utmärkt bra insats av dig och Lars. Som sagt, varför kommer inte detta i en svensk version på P1?

 3. Labbibia

  Tack.
  Ställer  in mig i ledet av undrande om varför detta inte sänds  ”på svenska” för svenska lyssnare.
  Att inte Maria W var med är kanske inte så konstigt? Hon är nog inte dummare än att hon inser att hon skulle vara chanslös i en ev. diskussion med Lars B Eller Peter S.
  Och den risken tar hon inte med bara någon månad kvar till riksdagsvalet……no way.

 4. Underbart att höra två mycket duktiga skeptiker uttala sig lågmält och lugnt om utfiskning av haven och annat som människan ställer till.
  Men hade det inte varit bättre med mer kunnigt folk som uttalade sig om de sakerna?
  Att experter på växthuseffekter, CO2 och effekter av global uppvärmning pratar sakta och trovärdigt om andra och större problem imponerar inte på mig.
  Jag hade hellre lyssnat på ett tvärsäkert och engagerat uttalande om att vetenskapen har hamnat fel åt h-te när det gäller CO2, växthus och människans påverkan på klimatet!
  Typ Lord Monckton. Där är det ju i alla fall en stor show när han fjantar runt i bästa ”Fawlty Tower-stil” och ska stämma den ena efter den andra.
  Men han kan ju å andra sidan vara roligare eftersom han tjänar pengar på sina framträdanden, det gör ju knappast Lars Bern eller Peter Stilbs på den här sortens radiointervjuer.

 5. Slabadang

  Uffe B!
  Haddeduttan då!! 🙂 Nu lyckades du i sann AGWstil komprimera irrelevanta accosiationer och anklagelser.Dålig förlorare är väkl det minsta och snällaste man kan säga. Till skillnad från Al Gore för han nöja sig med ersärrning för resa och uppehälle och inga 150.000 $ per föredrag.Mer som ett SSU ombud faktiskt.till skillknad mot både ombudsmannenb och Al Gore så vet Monkton vad han talar om.
  Hans underbara Engelska är nog ett ”handikapp” han gärna dras med. Med din logik om att tjäna pengar är lika med ondka eller girighet hur kan du då fördra Gore eller Rockström med sina aktier i CCX eller rockis med sina 168 miljoner?? Hur tänker du Ulf? Eller du kanske har slutat?

 6. bom

  Ja det var väl lugnt och fint. Nu när man begriper att ”skeptiker” kan vistas i möblerade rum (UI påstår ju något annat) så kanske att SI kan få röst i den debatt som förs på svenska också? Det har ju länge allt för länge varit så att Wetterstrand-Axelsson-Rockström och olika WWFfolk har haft total monopol och i monopolTV ”debatterat” med varandra dvs sjungit samma refräng och talat om instundande klimatkatastrofer den ena värre än den andra. Det är tid att Svenskarna får höra förnuftets röst och att skrämselhallickarna förvisas till historiens sophög.

 7. Peter Stilbs

  Tack för positivt mottagande. Jag fick uppfattningen att det hela också sänds någon gång i P2  – men bara i Stockholm. Har dock inte lyckats hitta det i någon tablå. I övrigt var det ju urvalda klipp ur två längre intervjuer.

 8. bom

  Jo ni föll ju offer för den vanliga snuttifieringen. Det var lätt att inse. Det industriella fisket är väl knappast ett av de större problemen eller hur Lasse B. Så har ju alla nationer hållit på i minst ett århundrade. Fiskbestånden har alltid varierat och mest av naturliga orsaker. När dom måste lägga mer pengar på drivmedel än vad fångsten inbringar så drar dom varvid bestånden återhämtar sig.  Nog är billig energi-mat och rent vatten ändå våra huvudfrågor. Dvs höjd levnadsstandard och märkligt nog är det just dessa frågor som den gröna ideologin vill bekämpa!

 9. Helge

  Mycket bra och sansat återgivet av SR. Kloka ord av Bern och Stilbs, och som jag uppfattar det inte klippts sönder till oigenkännlighet. Här kommer en länk som går direkt till ljudinslaget:
  http://sverigesradio.se/api/radio/radio.aspx?codingformat=.m4a&metafile=asx&Type=db&Id=2536422

 10. Bim

  Uffeb # 4
  Du är nog den grumligaste människa jag vet. Vad vill du säga egentligen? Eller vill du inte säga något? Jag kanske skall undersöka min hjärna…Jag begriper inte ett smack. För mig är du en golfspelande utomjording.

 11. Lena Krantz

  Jag tyckte att det var jättebra!
  Framför allt gav både bägge ni men också reportern ett intryck som tydligen vare sig SVT eller UI har fattat. Det är ju inte så att man inte är av den uppfattningen att människan inte påverkar klimatet bara för att man menar att hotet är överdrivet f f a i media.
  Men enligt SVT så är jag ingen skeptiker har jag insett för de letade ju bara efter artiklar som gick ut på att det BARA är annat än människan som påverkar.
  😀