Nagoya = Köpenhamn i repris?

biodiversity
Just nu pågår ett internationellt FN-möte om biodiversitet i japanska Nagoya. Efter en veckas förhandlingar har dock de deltagande länderna knappast närmat sig varandra och situationen börjar likna den i Nopenhagen. I stället för att engagera sig i att minska förlusten av biodiversitet globalt tycks varje land agera i eget intresse, skriver The Guardian.
I Köpenhamn satte man hoppet til Obama, Wen Jiabao, Gordon Brown, Angela Merkel och Nicolas Sarkozy. I Nagoya lyser statscheferna med sin frånvaro. Om man inte räknar drottningen av Palau och Monacos kronprins Albert. Starkt jobbat, FN!

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. L

  Så kan det gå när man först blåst upp en ickefråga till monumentala proportioner, och sedan inte orkar lösa verkliga problem…

 2. Thomas

  Som vanligt. Det där med att politikerna skulle hitta på miljöproblem för att skaffa sig mer makt verkar inte så sannolikt givet hur de ignorerar uppenbara problem.

 3. Thomas: I varje fall om de ligger utanför det egna landets gränser.

 4. Thomas, men att dom inte kan eller ens vill lösa riktiga problem, både sådana som de är primärt ansvariga för (lag och ordning) eller mer komplexa såsom miljömässigt vettig energi mm … det styrker ju bara den bilden: Att de snackar om en massa, inför skatter avgifter mm som de sedad förslösar .. varefter de fortsätter snattra om nya och fler problem och även (så länge det inte är allt för uppenbart) om alla tidigare problem som de inte kunnat avhjälpa trots tidigare prat och förbrukade pengar ….
  Vad är det du finner så obegripligt att förstå i sammanhanget?

 5. Gunar Strandell

  Jonas N #4
  Din kommentar blir riktigt träffsäker när man vet att Ilmar Reepalu befinner sig på FN-mötet i Nagoya.
  I studio ett såg han inget problem med det och skyllde bristen på lag och ordning i Malmö på justitieministern.

 6. Gunnar S
  Alltså, jag gillar Ilmar Reepalu, just för att han är en så tydlig fyrbåk för allt som är dåligt med politiken. Jag kände inte till detta, men det förvånar mig inte det allra minsta.
  Tidigare var det staten Israels fel att det var våldsamt i Malmö, eller tom Malmös judars fel … Nej den mannen är avskum, inget annat. Och tydligen var Göteborg i samma division … Tvi vale

 7. Börje S

  #6
  Ilmar är inget avskum.

 8. pekke

  Världens ekonomier har nog annat att tänka på just nu.
  http://www.e24.se/makro/varlden/handelskrig-hotar-om-g20-misslyckas-i-helgen_2381047.e24
   
  USA håller dörren öppen för kärnavfallet
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article2495811.ece
   
  Sällsynta metaller ur nedlagd gruva
  http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article2495803.ece

 9. bom

  Börje S
  Skulle Du vilja utveckla Ditt påstående att Repalusen inte är avskum? Är han bara skum då eller gillar Du löss i pälsen?

 10. Labbibia

  bom
  Vi borde lägga krutet på det som förenar oss, inte tvärtom. Håller du med mig?

 11. eh

  Ja det är sannerligen inte lätt att lösa komplexa globala miljöproblem med stora osäkerheter i hela orsak-verkan-kedjan i en organisation med hundratals länder som medlemmar. Men vad är alternativet till att i alla fall försöka? Att ge upp?