Miljörapportering liknar mest Kalle Anka

En av våra flitiga klimatdebattörer, Jonny Fagerström, har idag en intressant debattartikel i Aftonbladet. Han menar att medierna fullkomligen frossar i alarmistiska rubriker och att de i princip alltid gjort det. Det är sensation som gäller, både hos kvällsposten och hos den mer seriösa dagspressen. Fakta får stå tillbaka för en orgie i katastrofpropaganda.
aftonbladet fagerstrom 28 sept
Läs hela artikeln och kommentera gärna!
Och jag vill redan nu tipsa om att Elisabet Höglund återkommer i morgondagens Expressen med ännu en klimatkrönika. 🙂

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Steve

  Lord Moncton, med examen från Cambridge, tidigare rådgivare till mrs Thatcher, har anmält BBC för ett missvisande TV-program som var ”en ensidig polemik för den nya klimatreligionen.”
  ”Jag intervjuades under 90 minuter.  De åsikter jag lade fram stöds av goda vetenskapliga data, men allt sådant hoppade man över.  Man fick det att låta som om det var mina rent privata åsikter, som om jag vore någon korkad adelssnubbe (some potty peer).  Klart tölpaktigt (caddish) av dem.”
  Monckton förekom vid sidan av andra skeptiker, bl.a. Fred Singer, John Christy och Patrick Michaels.  Alla intervjuerna var så kraftigt nedskurna, säger Moncton, att det som sades framstod som enbart privata åsikter.
  Daily Mail 27 sept 2008.
  Det blir kanske inte riktigt lika lätt som vanligt för granskningsmyndigheten, Ofcom, att avfärda kritiken som oberättigad och felaktig.

 2. Steve

  Sorry – ”http” finns inlagt från början i kommentarsfunktionen här, eller hur?  Man ska börja med www.
  Daily Mail hade skrivit om lord Moncton.  Rätt så?
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1063110/BBC-investigated-peer-says-climate-change-programme-biased-sided-polemic.html

 3. JOCA

  Tja, eftersom han är officer så kommer han att avfärdas som icke-vetande.
  Dessutom är han väl betald av oljeindustrin. Eller något sådant.