Hur korkad får man vara?

korkad
Från dagens SvD Brännpunkt (- måste vara den på webben – det var något annat i prasselupplagan). Tack, Mr G, för tipset i annan tråd.
Jag skrev själv för 4 år sedan ”Vore jag ekonomisk rådgivare till maffian, skulle jag definitivt råda dem att ägna sig åt verksamhet inom utsläppsrättsområdet. Tänk bara – handla med något som har noll substans, och som inte är värt något överhuvudtaget.”
Verkar som man blev sannspådd snabbare än kvickt.
( Sorry, Maggie för ordet ”korkad” )

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Kent Forssgren

  Den senaste tidens stölder? Hur långsamma på att reagera får man vara? Aug 19, 2009
  LONDON (Reuters) – The British tax office arrested seven people in London on Wednesday in a suspected 38 million pounds ($62.6 million) value-added tax fraud in the European market in carbon allowances, it said.
  http://www.reuters.com/article/idUSTRE57I4NC20090819

 2. Adolf Goreing

  …”av förklariga skäl är den därmed ett eftertraktat byte för bedragare..”
  Jo, men vilka är det som är bedragarna EGENTLIGEN?

 3. Bim

  Handeln med utsläppsrätter är ju stöld och bedrägeri från vilket håll man än ser det. Man flyttar pengar från skattebetalarna till bedragarna som sedan försöker överglänsa varandra i hur smart man kan blåsa andra genom att sälja inget för så stora summor som möjligt.
   
  Och, Peter Stilbs! Dina inlägg är alltid bra och läsvärda. Varför ber du om ursäkt för ordet korkat? Det är ju precis vad det är.
  Att skriva en artikel, med de slutsatserna,  som Connie Hedegaards är ju korkat, Jag finner inget bättre ord trots att jag letat i synonymordlistan. Jag tycker att, tala klartext är ärligt och tydligt. Jag avskyr censur! Det skall väl inte vi ägna oss åt? I vart fall inte jag.

 4. Peter Stilbs

  Bin – re ”korkad” har Maggie för en tid sedan bett oss hålla en ”hövlig ton” , tror jag det skrevs. Men jag kan inte hålla tyst i dag.

 5. Håkan Bergman

  Med tanke på ämnet föreslår jag att man använder ordet ”blåst” i stället.

 6. Bertel

  Håkan B # 5  🙂

 7. Bim

  Peter S.
  Att inte säga ärligt vad man menar är ohövligt mot läsarna. Hur säger man korkat på ett hövligt sätt? 😀

 8. Bim

  Infantil efterblivenhet, kanske. Men det låter ju ännu värre! 😀

 9. Som vanligt i klimatetfolkets alternativa verklighet är varmt = kallt, regn = torka och upp = ner. Att handel med luft attraherar brottslingar blir på samma vis ett likhetstecken med ett robust, trovärdigt och väl fungerande system. Korkad är en på tok för artig formulering 😉

 10. Bim

  Jag tror det var Pär Lagerkvist som sa om idrottsfans.
  ”Överdrivet intresse för idrott tyder på infantil efterblivenhet och torde behandlas av läkare.
  Detta är ju är ju både välformulerat, roligt och väldigt giftigt uttryckt, men inte fan är det hövligt.

 11. Peter Stilbs

  Här är något besläktat – bondfångeri mot klimatforskare – man ville först skylla på skeptiker – men de är nog för dumma för det 😉
  http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-12219472

 12. ANNONym xxx

  Håller med dig helt Stilbs.
   
  De där hackarna kan nog även vara utskickade av andra stater för att kontrollera att utsläppsrätterna verkligen används då de är helt medvetna om att klimathysterikerna är just bedragare. De måste alltså se på utsläppshandeln som ett bedrägeri och vill förstås veta vilka som profiterar och vart pengarna går eftersom det har direkt betydelse i internationella förhandlingar.
  Så ur den synvinkeln kan man säga att ”Hacker” attacker är ett tecken på att det finns skattepengar i systemet.

 13. ces

  Det var inte första gången. Här är fler exempel på svindel: http://www.investors.com/NewsAndAnalysis/Article.aspx?id=532610
  I USA har handeln i Chicago slagit igen: http://21stcenturywire.com/2010/08/27/the-great-collapse-of-the-chicago-climate-exchange/

 14. Joel

  Det här är verkligen något som borde ligga under Jim Hackers departement…

 15. FcH

  Bim #7 m.fl.
  Varför inte bornerad? 

 16. Bim

  FcH #15
  Också micke bra.
  De är liksom bornerande, alltså bubblande av CO2.
  Vi kan alltså konstatera att AGW-talibanerna är bornerande. De smäller om man lättar på korken.

 17. tty

  Tänk om det hade funnits ”spin doctors” på 1920-talet. Då hade man utmålat Al Capone som ett säkert tecken på hur lyckad förbudspolitiken var.

 18. Håkan Sjögren

  Peter! För många år sedan hörde jag om en man i USA, som vart åtalad för bedrägeri. Han hade startat en insamliing till ”Den okände soldatens änka”, men åklagaren hävdade att inga utbetalingar skett. Mannen hävdade att när änkan gett sig tillkänna var inte soldaten okänd längre. Domaren avvisade åtalet med motiveringen att man inte får vara hur korkad som hälst när man bidrar till en insamling. Mvh, Håkan.

 19. tty

  Bim #10
  Då var H. L. Mencken artigare:
  ”För att vara idrottsintresserad måste man vara lagom intelligent. Tillräckligt intelligent för att förstå spelet och dum nog att tro att det har någon betydelse”

 20. Claudius

  Utsläppshanteringen är ju ett rent och skärt bedrägeri. Så utomordentligt passande att detta, i sin tur, blir utsatt för bedrägeri och skoj, se Ny Teknik: http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article3079755.ece

 21. FcH

  Bim #16
   
  Det smäller ju bara om flaskan är varm. Det är ju temperaturen som driver CO2  🙂
   

 22. Håkan Bergman

  Okänd tänkare:
  ”Tobak, alkohol och ett regelbundet sexualliv är det enda som i längden kan avhålla ungdomen från den fördärvliga idrotten.”

 23. Håkan Bergman #22
  ”Tobak, alkohol och ett regelbundet sexualliv är det enda som i längden i längden inte kan avhålla ungdomen från ett kul åldrande.”
  Citerat från en annan tänkare… 🙂

 24. ThomasJ

  Lite av OT, dock bäring mot nucleus… Obamas ’speach’ [SOTU] igår gav anledning till viss förhoppning mot tillnyktring. En del ref. här:
  http://www.world-nuclear-news.org/NP-Nuclear_part_of_US_clean_energy_future-2601114.html
  Fredrik Reinfeldt var ’telefongäst’ i P1’s Studio Ett i eftermiddags. Där ringer en person och ställer frågor om elpriserna, de horribelt höga. FR’s svar bevisar (sic) hur korkad får man vara för att vara… Statsmin… och ’ta ansvar för Land… -et’ 
  Go figure…  😉
  Mvh/TJ

 25. ThomasJ

  Håkan B. #22: Tack för senast! Travestering:
  ”Ett sunt sexualliv håller ungdomarna borta från idrottsplatserna.”
   🙂
  Mvh/TJ

 26. Uffeb #23
  Oj vad svårtolkat det blev…
  ”Tobak, alkohol och ett regelbundet sexualliv är det enda som i längden inte kan avhålla ungdomen från ett kul åldrande.”

  Bortsett från att ”i längden” dök upp dubbelt.
  Man kunde kanske ha tolkat tänkaren så här:

  ”Tobak, alkohol och ett regelbundet sexualliv är det enda som i längden kan locka ungdomen till ett kul åldrande-”

  F-låt tjafset utanför ämnet…

 27. ThomasJ

  Tillhör ’korkningen’, anser jag:
  http://nofrakkingconsensus.wordpress.com/2011/01/26/the-sneaky-not-so-secret-purpose-of-the-ipcc/
  Tänk, bara tänk, om svensk MSM hade haft tillstymmelsen av samma grävande nerv som Donna L. har…  just dreaming… 😉
  Mvh/TJ

 28. Håkan Bergman

  tty  #17
  Nja den tidens spindoctorer kläckte fram FBI och Edgar Hoover. Snart kanske vi har en överstatlig europeisk polis med extraordinära befogenheter för att bekämpa kriminaliteten inom handeln med utsläppsrätter. Vem blir europas svar på Hoover, nu med datorer inte ett kortregister?

 29. Se satir http://www.kallestrokirk.se/11jan26.htm

 30. Bertel

  Håkan Bergtman # 28
  Framtidens politisk styrelseskick ligger fortfarande i våra vardagliga val, med detta sagd, är vi inte immuna mot kontrollsamhällen, där rätten att tänka/uttrycka sig fritt på nätet(redan i dag finns sk hämmande pk konsensus), kan filtreras, filtreras bort, som moderatorernas uppdragsgivare har bestämt.
  Må Hoover vila i fred, för vår digitaliserad vardag erbjuder en oänlig möjlighet till kontroll av våra liv.
   
    

 31. Håkan Bergman

  Bertel #30
  Förvisso är det så. Är själv lite överårig hackare-opensourcare, måste säga att i den del av den rörelsen där jag rör mig mest så är frånvaron av klimat-tjafs påfallande. Visst Linux-världen, för att ta ett exempel, är inte så homogen som utomstående kan tro, där finns hela skalan från dogmatikerna inom gnu-debian över till det halvkommersiella opensuse, men ingenstans  kan man se nån påtaglig aktivitet av klimatfanatiker. Verkar som att Apple har lyckats absorbera dom, och där kan dom hållas. Så det finns gott hopp om att nätet ska hållas öppet och fritt, opensourcerörelsen är en sovande jätte i det fallet och jag tror jag vet var dom står.

 32. Personligen  så  klickar     jag  ALDRIG  mera  på  länkar  som  går  till  dessa    döende  SVD  Aftonbladet  Expressen   med  svans- köpta  gammel  media  då  klicken  kan  ge  dem  reklam.
  http://www.prisonplanet.com/the-words-“climate”-and-“global-warming”-do-not-appear-in-the-state-of-the-union-address.html
   
  Den  riktiga  fria  pressen   finns  på  oberoende  bloggar  i  Sverige

 33. Ban Ki-moon gives up fight against climate change 
  the reference frame
  Jan 28, 2011
  http://www.prisonplanet.com/ban-ki-moon-gives-up-fight-against-climate-change.html
   
  Ban Ki-moon ends hands-on involvement in climate change talks
  The boss of the United Nations will stop his personal involvement in the battle to regulate the world climate. Instead, he will try to achieve “immediate gains” in the field of clean energy and sustainable development. Even his U.N. colleagues have apparently understood that there can’t be any “deal”.