Fredagsroligt på en måndag

Några har redan noterat denna pärla – jag tycker den i vårt perspektiv är lysande, trots att det vid detta laget finns några tusental föregångare. Jag rekommenderar också Tanja Bergkvists ”Genusväldets undergång”, som väl finns länk till på hennes blogg (den var gjord i ett annat format än YouTube har, så vad jag vet finns den inte där).  Tack till Regissören och undertitelsöversättaren! Jag hoppas Ingemar ursäktar att jag hoppar in med ett inlägg så här, eftersom jag tycker det hela verkligen platsar här.

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Bim

  Peter. du är ursäktad. Jag höll på att skratta ihjäl mig, så du är skyldig mig två timmars sjukskrivning. 😀

 2. S. Andersson

  Jag är i o f s lite trött på de där Hitlerfilmerna med konstiga textremsor men jag måste medge att det här var ovanligt vitsigt. Gossarna på Uppsalainitiativet har säkert fradga i mungiporna nu (de har väl aldrig utmärkt sig för känsla för humor) och funderar på stämningsansökningar.
  Har någon skickat det till Anthony Watts?

 3. Peter Stilbs

  S. Andersson – skickat via Facebook nu till AW… Tack till Jan Lindström, som står för YouTube-videon

 4. Börje S.

  Vi har fått höra hur ökenutbredningen tilltar, hjälp, hjälp! Det är klimatförändringarna och det är DÅLIGT.
  Men om ökenutbredningen vänds till sin motsats, hurra, hurra! Det vore väl bra?
  Svar: Nej! Öknar som grönskar ”at an alarming rate”, förfärligt, usch, usch! Och vad beror det på?
  Svar: Det är också klimatförändringarna så det är JätteJÄTTEDÅLIGT.
  CBC:
  http://www.cbc.ca/player/News/TV+Shows/The+National/Environment/ID/2400486561/

 5. John Silver

  Side splitting hetere på engelska.
  Jag fick ont i magen.

 6. f.d. Salasso

  Mera måndagsroligt,sårade tigrar på http://www.friavindar.se

 7. Bo Blomberg

  Ha ha… Peter, den var bra!

 8. Johan M

  #4 Börje S.
  Det här måste stoppas, det är ju mycket värre än vad vi trodde 🙂

 9. Adolf Goreing

  #4 jag måste nypa mig i armen. Är det 1:a April? Öknen försvinner och man beskriver det som ett hotat ekosystem?!!! Yeah, right. Många sörjer nog…….

 10. Slabadang

  Journalisterna i Europa!
  Jag har skummat igenom de olika ”analyserna” som florerar inom vår allt mer hjärndöda europeiska journalistkår efter att EUkritiska partier har blivit störst i både England och Frankrike. Den konsensus till analys som gäller för de med den kollektiva och besvärliga diagnosen är nämligen följande :
  Ingen skugga faller över EUbyråkraterna, de icke folkvalde kommissionärerna, de etablerade partierna, den Europeiska krisen är en ren oförutsedd happening, det existerar inget underliggande demokratiskt underskott, och INGEN av tidigare nämnda äger något som helst ansvar för läget. Nej för he..v..te allt är FOLKETS FEL !!! Att man vill ta tillbaka den demokratiska makten och kontrollen till de nationella parlamenten igen utgör ”mörka krafter” och 50-60% arbetslösa ungdomar är nåt EUländers folk borde ha full tolerans inför. Media är vår tids svårbotade spanska sjuka som spritt sig. Den drabbade också blint men mest de mest utsatta. EU följer samma smittomönster.
  På SVT s valdebatt så försökte de desperat att blåsa upp debatten till att i huvudsak handla om så viktiga saker som grisknorrar samt reklam för FI och MPs profilfrågor. Hur SDs tomma plats kan försvaras utifrån i ”Allmänhetens intresse” är en gåta endast politrukerna på public service kan fabricera en bortförklaring till.
  Så … liknar ditt EEG mest ett rakt sträck, du är manipulativ, intellektuellt ohederlig och oseriöst okunnig, vill jobba med en dold agenda härska och söndra ? … sök då jobb som journalist i första hand inom public service. Anna Schytt på vetenskräpsredaktionen blir din perfekta mentor! Eva Skandal flåt Sandahl tar emot dem som kvalificerar sig till överkursen och vill bli nyhets eller programchefer. Hon kan påstå precis vad f…n som helst utan att rodna det minsta.

 11. Slabadang

  4 # 🙂
  När vi ändå talar om diagnoser! Satt som en smäck!

 12. ThomasJ

  Peter S.:
  + 100 ! 😀
  Mvh/TJ

 13. Stickan no1

  Det här tycker jag är roligt
  ”Svenska forskare hjälpte misstänkt bedragare sälja mirakelmaskin ”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=5872983
  Vem vet, kanske vetenskapsradion börjar undersöka IPCC också.

 14. Peter Stilbs

  Stickan no1 #13 – det är ju käre Rossi med sin kalla fusion, som ganska många här på bloggen hyllat. Och vetenskaparna, ja. Den mest uppsatte var ju Prof Sven Kullander, kärnfysiker och ordf. i KVA’s energiutskott, som dog i vintras(?) – kanske han redan var sjuk när han och de andra besökte Rossi för några år sedan nu. VOF’s Essén nämns, två övriga var Lars Tegnér och Roland Pettersson från Uppsala – som jag känner väl sedan min Uppsalatid. De räknas inte som forskare i normal mening (som mycket överåriga doktorander avlade de doktorsexamen i början av 80-talet, och har inte gjort något sedan dess).

 15. Astrid Å

  Slabadang # 10
  Mmm,de är livrädda att förlora sina privilegier. Det är det enda , detta handlar om. Inte ideologi. politik eller mänskliga rättigheter. Alla är sig själv närmast, som man brukar säga. Bra att det ruskades om litegrand.

 16. stickan no1

  Vill till och med minnas att någon slog vad om att Rossi hade rätt här på bloggen.
  Tyvärr kommer jag inte ihåg vem eller vad vadet handlade om.
  ”Att mäta är att veta” gäller likväl för Rossi som för IPCC.
  Stämmer inte verklighetens mätresultat med teorier eller modeller så är det inte verkligheten som är fel.
  Kan man inte mäta alls som Rossi är det än värre.

 17. Mikael W.

  Kul med klimathumor! Behövs för att orka med stats TVs hjärntvätt av folket.

 18. Gunnar Strandell

  Slabadang #10
  Har du någon kommentar till länken i #13?
  För mig ser det ut som att det åtminstone i Italien finns vetenskapsjournalister med skeptisk läggning.
  Och jag hoppas att Marcus Hansson fått blodad tand….
  Att Hanno Essén inte gör en pudel bekräftar min inställning till företrädare för VOF och deras själbild av att de aldrig har fel eller gör fel.
  Har du köpt ett hundkoppel? 😉

 19. Tack till upphovsmannen Jan Lindström av denna satiriska video! Jag tycker att den är suveränt rolig med mycket välfunna poänger som slår mot de verkligt svaga punkterna i CAGW-propagandan.