Fredagsroligt från Doha


Bravo, Lorden… !

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Börje S

  Han blev visst utslängd.
  Tacka för det, så går det naturligtvis för den som inför parnassen av klimatforskare och horderna av i saken okunniga politiker görandes affärer med världens värsta klimathotsprofitörer sanningsenligt, klart och tydligt säger:
  ”Ni har ju ingenting på er!” 
  Dumheten tycks segra, men hur länge?
   

 2. BoE

  Brittisk humor när den är som bäst..
  Sparsmakad, lite avmätt och fullständigt tillintetgörande.
  Detta blir en snackis mellan alla paraplydrinkar och vägg,,,

 3. Ottar

  Underbart!

 4. AOH

   
  http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-20639215
   
  Doha UN climate talks to conclude with few conclusions
   
  Rolle Stoltz referat hade passat in på COP 18  idag   ☺☺☺
   
  http://noje.passagen.se/namnsdag/0801.shtml☺
   
  ” Vem kommer inte ihåg Stoltz lakoniska kommentarer, till exempel när Tre Kronor låg under med 5-0 mot Sovjet (inte ovanligt på den tiden) och det bara var två minuter kvar av den tredje perioden: ”Äh, om bara grabbarna börjar åka skridskor så…”.
   

 5. Peter F

  Klimatorgie på P1 just nu. Pälle ska uttala sig,,,huuuuu

 6. Peter F

  P1 är nu fullständigt hysteriska.

 7. Peter F

  Svante Axelsson sänkte IPCC på P1 nyss,,,,, intressant

 8. Hurra för Lorden!!
  Vilket par!  Lorden och Klaus!!

 9. Peter F

  Rockströms straffpredikan på P1 slår allt jag hört Tragiskt  höra domedagsprofeten nu så exalterad att intet mer finns att säga. Fattar han inte att han nu nått taket. Inga mer hotelser finns att berätta om. Han kan kanske inträda i någon extrem religös sekt för så låter det.

 10. Johan Tisell

  Roligare?
  http://www.youtube.com/watch?v=jvR7JJF8op4 

 11. Ingemar Nordin

  He, he. Det gick liksom ett sus genom lokalen. Någon säger sanningen om det här! Hur understår han sig? Är han galen? Uppvärmningsplatå? Att någon borde kolla vetenskapen bakom? Oförskämt!

 12. Labbibia

  Hahaha…..underbart.
  En sanningsägande katt bland alarmisthermelinerna!

 13. Thomas P

  Det går säkert hem bland folk som redan delar era åsikter, men bland mer seriösa anses det rätt ofint att bara gå fram till en mikrofon på en större konferens och börja prata och mycket riktigt vart han utslängd tillsammans med några yngre aktivister från andra sidan som vecklat ut en banderoll. Snarare något man väntar sig av överentusiastiska ungdomar än en distingerad (nåja) lord.
  Labbibia #12 kanske har rätt i att Monckton är en katt: söt men totalt asocial.

 14. Jag trodde han skulle komma med ett annat förslag, som han hade lagt upp det. Ingen uppvärmning under 16 år som dessa klimatkonferenser pågått. Eftersom konferenserna trots allt är billigare än de åtgärder som föreslås, kanske det räcker med att sammanträda om klimatet varje år. På det viset kan man genom en social symbolhandling komma till rätta med ”problemet”.

 15. Håkan

  Thomas P #13,
  På tal om seriös – hörde du Rockström och gänget i P1?
  Detta samtal, eller hysteriskt dystopiska predikan snarare, passerade ju alla anständighetsgränser med råge. De borde banne mig sättas i isolering med tvångströja…

 16. Labbibia

  Thomas P
  Skönt att se att du är välbehållen! En (för)namne till dig har tydligern försvunnit i dina hemtrakter?
  Men, för att återgå till ämnet.
  Här på TCS är det ju faktiskt du som är ”alaramistkatten” bland skeptikerhermelinerna. Är du med din egen beskrivning alltså asocial? 😉

 17. Tålis

  Enkelbiljett till Grönland för alla dessa delegater i Doha och alarmister bland klimatpseudoforskarna skulle bota dem! Frågan är hur länge det skulle framhärda i att några tiondelar varmare i genomsnitt är dåligt/farligt? En vecka? Två år???
   
  Eftersom det är fredagsroligt. Hittade denna video utan namn. Det handlar om en träna apas skicklighet i korttidsminne. Apan får en belöning om den klickar i nummerordning efter att efter en mycket kort tid se siffrorna 1-9 på en skärm. Jag vore chanslös.
  En längre mer förklarande version finns här: Chimpanzee Memory Test

 18. Tålis

  Hmm, stavfel: ”en tränad apa” och ”hur länge de skulle framhärda” skulle det vara.
  Om ett par dagar drar jag till Kanarieholmare för att få tillbaka mitt korttidsminne, mm…

 19. Christopher E

  Förmodligen det enda vettiga någon sagt under hela konferensen.
  Självklart går det inte hem hos dem som är mer intresserade av att göra sig viktiga med ”lösningar” än att konstatera om ”problemet” finns till att börja med.
  Lordens arabiska hälsningsfras och tack på slutet satt fint. 

 20. L

  Rockström (i P1 idag) drog till med att det blir 8 grader varmare i Sverige, har vi någon som vill höja?

 21. Peter F

  Håkan #15
  Rockström är ju egentligen stor humor just nu. Lars Ekborgs ”elände elände” är  slagen av Rockström. Väntar med spänning på att Rockström spricker som det troll han är.

 22. Monckton fick ju ordet av ordförande men sedan var det han sade inte det som förväntades och hans utseende gillades inte heller eftersom om man kommer från Myanmar skall man inte se ut som honom, ansåg ordförande vid konferensen (tänk om man hade den attityden vid en internationell vetenskaplig konferens, vilken skandal det skulle bli). Hans åsikter var obekväma precis som de aktivisters åsikter som Thomas nämner.

   

  Följaktligen blev de alla utslängda för det är ju så det går till i länder med auktoritära regimer. De är vana vid att oppositionen skall behandlas på detta sätt eller värre.

   

 23. L

  ”Jag heter Johan Rockström. Jag är professor i miljövetenskap vid Stockholms Universitet”, så inleder Rockström i Studio Ett. Inte för att det har med klimatforskning att göra, men är det sant..?

 24. Labbibia

  L # 20
  Jag höjer budet med minst 30 grader…..redan till sommaren 2013 förhoppningsvis! 😉

 25. ThomasJ

  Lyssnadsvärt!!! Från ’Down Under’, radio 2GB intervju med Lorden. Startar
  ~ 7:20. Men hela programmet är bra och nedranns nyttigt att lyssna till, inte minst som ’motvikt’ till dagens SR-P1-dohande med Skrockis, VäderPelle m.fl., fick/tvingade mig att stänga av radion efter några minuter helt enkelt baserat på trafiksäkerheten… (då i bil  😉  ) :
  http://www.2gb.com/audioplayer/6356
  Mvh/TJ   

 26. Ingemar Nordin

  L #24,

  Jo, Johan Rockström har precis blivit utnämnd till professor (november), men tycks ännu inte ha blivit installerad. Sök på stockholms universitet. Så det verkar som om denna presentation nu är korrekt, efter alla dessa år i media …

 27. Gunnar Strandell

  AOH #4
  Tack för den!
  Jag skrattar inombords när jag tänker på värdarna för  COP18 med  skridskor och på äkta hal is.
  Roland Stoltz minns jag för två andra yttranden:
  ”- Gå ihop Lasse!”
  Till Lasse Björn vid en kontring där Rolle hamnat på efterkälken. Modellen var då att backarna skulle gå ihop och för att ge puckhållaren dålig skottvinkel.
  ”Han är hård som Coromant”
  Om Ragulin när han tacklat mit på banan. Coromant är Sandviks varumärke för hårdmetall och Rolles vardagsjobb var att leverera borrstål i Stockholmsregionen på den tiden Atlas Copco och Sandvik höll ihop.

 28. L

  Ingemar N, OK, men på SU:s websida ger han ingen träff på professor…

 29. Labbibia

  Gunnar Strandell # 27
  Min farbror lirade hockey ihop med  legendarerna Stoltz och Björn…..kan ju säga att jag hört både det ena och det andra om hur det gick till i Tre Kronor när det begav sig…..Men det är hemligstemplat! Inte ett ord över mitt tangentbord.. 😉

 30. P.S.

  Nya professorer vid Stockholms universitet
   
   
  Camilla Bardel anställs som professor i italienska och Thomas Johnen som professor i portugisiska.
  Pia Ädelroth befordras till professor i biokemi vid Institutionen för biokemi och biofysik, Mats Nilsson till professor i biokemi med inriktning mot molekylär diagnostik vid Institutionen för biokemi och biofysik och Johan Rockström till professor i miljövetenskap med inriktning mot vattenresurser och global hållbarhet.

 31. Gunnar Strandell

  Men Hallå däruppe hos SR-toppen!
  En av era reportrar kallade arbetsplatsen för ”nyhetsfabriken” i studio ett efter kl 17 7/12-2012.
  Jodå, han lät sarkastisk.
  Nu har jag lyssnat till en del av vad timmen innan hade att ebjuda i genren, och jag är inte imponerad av tillverkningskvaliteten.
  Per Holmgren undervisar om jordbruk. – Men är inte han meterolog?
  Johan Rockström presenterar sig som klimatforskare. – Men är inte han agronom?
  En Rumpnisse skulle ha frågat:
  – Voffor då då?
  – Voffor gör di på detta viset?
  Här finns säkert ett uppslag till grävande journalistik, eller? 😉

 32. L

  Ser man på, Rockström har blivit befordrad och blir installerad som professor den 27:e september 2013! Grattis!

 33. Micke Johnsson

  #L
  Vad blir han professor i? Mytomani?

 34. ThomasJ

  Micke J. #33: I megalomoni, måhända mer precist träffande…?  😉
  Mvh/TJ

 35. Håkan Bergman

  Labbibia #29
  Dom var väl lite av föregångare inom klimatvetenskapen också. Vid nåt tillfälle var dom i Moskva, om det var en turnering eller vänskapsmatch minns jag inte. Arne Strömberg var tränare och hade beordrat träning på en utomhusrink nästa förmiddag, förutsatt att det inte var plusgrader. Det där lät inte så kul, dom här grabbarna ville ta en sväng på stan på kvällen, hur kul nu det var i Moskva i slutet på 50-talet, så en i laget fick i uppdrag att värma upp termometern strax innan Strömberg skulle kolla den. Träningen blev inställd, pga ALW, Antropogenic Local Warming.

 36. Perfekt

  Thomas P #13
  Jag ser vad du menar, men det här har ju varit en cirkus från början till slut. Ansvarskännande vuxna brukar ingripa när mindre vetande förirrar sig, vilket var vad den gode lorden gjorde i detta fall.
  Det går alltså inte att jämföra med motsvarande agerande på ett årsmöte i en frimärkssamlarförening eller liknande. 

 37. ThomasJ

  Labbibia #29: Arbetade en sommar – för att få ihop s.k. ’praktiktimmar’ till vidarestudier – med den [rätt så] legendariska centern Acke Andersson, då i SAIK, som arbetsledare. Vi hade oxo en nedranns mängd intressanta samtal som ej heller kan/får/bör uttryckas i skrift… Inte minst refs från Moskva VM-57 och den Gudomliga Tumba… Ja, han, och många flera, var i sanning outstanding!!  😀
  Mvh/tj

 38. ThomasJ

  Korr #37: Ska vara ’Acka’ och inget annat -sorry!
  /TJ

 39. ThomasJ

  Komplettering till #34: från wiki:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Storhetsvansinne
   och:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Mytomani
  Ett Måste läsa för: Lena Ek, A. Lööf, Skrockström, Reinfeldt, Snaxelsson, Hedergaard, Figueras, Schellenhuber, Rahmsdorf, Rummukainen, Stjernström, Noon, samtliga inom propagandacentralen SVT/SR,… och ack så många fler… Find and name ’em! 🙂
  Och – viktigt! – glöm inte att finna/namnge bakomliggande personer, typ ’handläggare till xyz ’pressekreterare till abc’, ’talesman/-kvinna till def’ osv. samt deras bakomliggande agenda/or. Plenty ’KGB-jobb’, förvisso, dock underbart värdefullt.  😀
  Mvh/TJ   

 40. Gunbo

  Labbibia #12,
  ”En sanningsägande katt bland alarmisthermelinerna!”
  Fast jag lyssnar nog hellre på den här ”sanningssägaren” 😉 
  http://www.youtube.com/watch?v=PCbI-j7FnkQ

 41. Thomas P

  ThomasJ #39 Utan tvivel bra ord när man talar om Lord Monckton…
   

 42. Labbibia

  Gunbo # 40
  Tack för länken! Underbar katt!
  Får väl kontra med denna gamla godbit…..
  http://www.youtube.com/watch?v=B8ISzf2pryI

 43. ThomasJ

  #41: Du kan la prova att ställa Dig själv på/framför en spegel… DoH!
  //TJ

 44. Staffan

  En motion att Kvicksilver måtte utrensas ur det Periodiska Systemet, som en del av kampen mot pollution och upphett(s)ning, har till Representanthuset (DC) inlämnats av Kongressperson Sheila Jackson Lee (D-Texas).   (People’s Cube)
  –  Äntligen någon som gör något verksamt mot den förödande temperatur vi alla plågas av dessa dagar.

 45. Staffan

  -18º i morgon, ännu kl sju, tror SMHI för sin (och min) hemort.  -15º tyckte jag var undre gräns för att man skulle kunna cykla till arbetet, förr i världen.  Men det var inte ofta det blev kallare än så, efter 70-talet.
  .  Nej, jag ska nog ta bilen i morgon bitti.  Hemskt, det här med klimatet nuförtiden…

 46. Staffan

  -16,5º vid fönstret kl sju.  -21,0º säger Vackertvader.se för ’Norrköping’.  Det var -22,0º kl 0550. 
  Fast nuläget vid sjutiden är futtiga -16,3º i Finspång, säger man.   -17,5º för Horn (Åsunden).  Tja, det kan ju inte vara kallt överallt.

 47. Mikael

  Läser boken ”I trygghetsnarkomanernas land” av David Eberhard. På baksidan står: ”Vårt överdrivna behov av trygghet och kontroll av alla möjliga faror gör oss i praktikten bara allt räddare och snart helt livsoförmögna. Psykiatrikern David Eberhard menar att det gått så långt att själva staten drabbats av panikångest och ger mängder av tankeväckande och provocerande argument för sin teori. Vi förb
  juder allt som kan tänkas vara farligt men blir som följd alltmer rädda och oförmögna att hantera krissituationer. Precis som panikpatienten ser faror i allt som faktiskt kan vara farligt men sällan är det, har landet Sverige ett överdrivet behov av trygghet och kontroll när vi snarare behöver arbete, husrum och kärlek.
  Paniksyndromet på indivinivå leder ofta till handlingsförlamning och Eberhard menar att man faktiskt kan se de svenska myndigheternas bristande handlingskraft vid tsunamikatastrofen som ett uttryck för det nationella paniksyndromet. Han ger en massa exempel, alltifrån säkerhetsbälten och cykelhjälmar till curlingföräldrar och förbud mot djungelolja.” (David Eberhard var tidigare överläkare och chef på Stockholms läns psykiatriska akutmottagning vid S:t Görans sjukhus. Han har under många år arbetat med patienter med olika typer av ångest- och depressionstillstånd.)

 48. Mats Rosenqvist

  Hjälp mig någon!
  På tal om den alarmerande tempökningen som Johan Rockström talar om.
  Jag kommer inte ihåg när detta program gick men jag tror det var mitten av 90-talet. Cbs 60 minutes hade ett helt program om miljöhysterin och jag tror Henrik Svensmark var med där, inte säker. Hur som helst så bad Svensmark forskarna på IPCC att genom deras klimatmodeller backa hundra år och med modellens hjälp räkna ut vad temperaturen skulle var idag, (då programmet sändes). Till allas förvåning så visade det sig att det skulle vara 8 grader varmare än för hundra årsedan, men det var det inte. Vad var det då som var så fel kan man tänka. Svensmark förklarade det ganska enkelt med att vi inte lever under en ostkupa. Någon som känner igen detta så hjälp mig att hitta detta om det går för det var riktigt bra faktiskt. 

 49. Peter Stilbs

  Mats #48 – det vore intressant att se, jag har inget minne av att ha sett det tidigare. 
  Skulle inte alls vara omöjligt med detta utfall. Synd att problemets natur dock gör det omöjligt att simulera bakåt i tiden, från dagens tillstånd.
  Men hur formulerade de starttillståndet för 100 år sedan? 

 50. Mats Rosenqvist

  Angående Lorden!
  Han skulle faktiskt kunna citera AL Gore i detta videoklipp för han har faktiskt framfört  ” Den obekväma sanningen”.