Fredagsroligare än så här blir det inte

ekolja1
Några kanske saknar fredagsinslagen – andra kanske inte. Hursomhelst har jag av olika anledningar haft svårt att hitta mycket humor sista veckorna, och mina suppliers har av delvis samma anledningar också haft låg nivå på sina leveranser.
Men våra politiker hjälper oss upp med hakan nästan varje dag.
Vilken svensk medborgare som helst, som nyss tankat bilen med 95-oktanig bensin för ca 16 kr/litern (varav ca 10 kr skatt – och sen moms på skatten), förstår Lena Ek’s skämtlynne och härliga humor ovan (urklippet är från dagens Metro – klicka för större bild och läsbar text – Metro är i dag i övrigt en Earth Hour propaganda-orgie ).
Tack, Lena! (Och Anders Borg, ej att förglömma – och inte heller Maud)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Joakim

  Hon måste mena dom enorma subventionerna till busstrafiken, och det vore ju bra om dom försvann.

 2. Anders Gustafsson

  Jag har en liten undran efter artikeln med Lena Ek. Olika miljöorganisationer och klimatalarmister skriver ofta om dessa stora subventioner av utvinning av fossila bränslen. Vad de däremot aldrig förklarar vad dessa subventioner består av. Vi har elscertifikat som subventionerar vindraft, men hur subventioneras oljeutvinningen? Ä det någon som vet?

 3. Peter>>  Innan Thomas P hinner före 😉 så kan jag berätta att alla skatter på bensin vid ett literpris på 16 riksdaler är 8:85 enligt Jets skattekalkylator. 
  Men det är ju iof alldeles för mycket det också. 

 4. Janne

  Om fossila bränslen är subventionerade 5-8ggr, betyder det att bensinen skulle kosta 100 spänn litern?
  Undrar om hon vet vad hon pratar om, tror att jag maila henne och fråga. 

 5. Thomas

  Här kan ni få en seriestripp i brist på annat roligt:
  http://www.calamitiesofnature.com/archive/?c=368
   

 6. Slabadang

  Thomas
  Hlamgubbe i serieform. Skilnnaden är att ni står med fast mark under fötterna men påstår att det är kvicksand:)

 7. Slabadang

  Peter S!
  Att låtsas att oljebolagen har intressen som är separerade från deras kunders dvs oss alla är antingen en illusion de själva tror på alternativt ren manipulation. Oljebolagens kostnader kommer alltid vältras över på kunderna.

 8. Christopher E

  #5
  Ganska intressant inblick i psyket hos alarmister med inbillade faror…
  ===
  Angående huvudämnet, är det inte så att miljömuppar inbillar sig ett fiktivt beloppför de skador en verksamhet påstås åstadkomma, och menar att om verksamheten INTE betalar dessa virtuella skador, är det en ”subvention”? Påminnande om resonemanget att kärnkraft ska betala försäkringar för olyckor som aldrig händer.
  Det där kan bli hur flummigt som helst, så det är därför orimligt att genomföra en sådan skuldsyn i praktiken. För det ska då förstås gälla ALLT, inte bara olja. Etanol ska betala kostnaden för svält och förstörda regnskogar, betodlare för diabetes, vindindustrin för förstörd natur och ekonomisk skada, mustillverkare för läkarvård för musarm, kollektivtrafiken för olyckor och markförstöring, hemsideägare för förlorad arbetstid för fansen… osv osv
  Nej då, inte är olja ”subventionerad”.
        

 9. Håkan Bergman

  Fredagsroligt från igår, EU’s medlemsstater är inte helt rättslösa:
  http://www.europeanvoice.com/article/2012/march/ecj/74035.aspx

 10. pekke

  Va !
  Var är mina subventioner när jag tankar skrutten !?

 11. Jan

  Lena Ek påstår ”Olja och kol subventioneras fem till åtta gånger mer än alternativa bränslen.”
  Jag kan inte tolka det annorlunda än att Lena Ek har ett tvivelaktigt förhållningssätt till sanningen alternativt kunskapsnivån är anmärkningsvärt låg. Oberoende vilken orsaken är så visar det att hon inte är lämplig för ett ministeruppdrag i regeringen med tanke på de befogenheter och ansvar det innebär.

 12. Mr. G.

  Om jag kommer ihåg rätt så är merparten av subventionerna för olja och gas i utvecklingsländerna.

 13. István

  Jag blir förbannad av att höra att Ek faktiskt subventionerar oljebolagen.
  På vems uppdrag?
  Hör du Ek. Vaddå förhandla? Stryk subventionerna rakt av i morgon dag!
  Ta bort skatten på bensin istället. 

 14. Skogsmannen

  Thomas!
  Var hittar du det vetenskapligt korrekta i den där serien? Min slutsats är att den där serien är rent vetenskapsbedrägeri 🙂 , ty hur flyter en kropp i ”quicksand”?
  Hur var det nu med Archimedes princip……    

 15. Rune

  En normal fråga från en Svensk journalist till Lena Ek bör självklart vara ,hur mycket subventioneras Svensk bensin och hur mycket kommer den att kosta utan subventioner ? 
   Någon som hört den frågan ? 

 16. Håkan Bergman

  Ja herregud, man trodde inte att det kunde bli mörkare för det företaget:
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sj/news/view/sj-deltar-i-earth-hour-38214?utm_source=realtime&utm_medium=email&utm_campaign=Subscription&utm_content=
  Nu fattas det väl bara att trafikverket släcker ner signalerna också.

 17. L

  Det lovande med SJ:s budskap var att ordet klimat inte fanns med…

 18. AOH

  En för omvärlden total ointressant  svensk politiker utmanar Shell, BP och andra oljebolag  att inte investera i gas och oljeutvinning i Arctis.  I utbyte lovar hon att göra allt hon kan för att avkaffa fossil subventionering.
   Kanske denna svenska politiker redan nästa månad har blivit utbytt av regeringen ” Rein….” medan oljebolagen ägnar sig åt framtiden och ger ”blanka …” i LE.   
   
  ”Det  låter stort när katten s…….”
   
   
   
  http://www-static.shell.com/static/innovation/downloads/arctic/shell_in_the_arctic.pdf
   
   
  Shell in the Arctic
   
   
  „……Shell has built up extensive operating and development experience in Arctic and sub-Arctic regions. We have been active onshore and offshore in Alaska and Canada for nearly 50 years…..“
   
   
   
  http://www.bp.com/liveassets/bp_internet/russia/bp_russia_english/STAGING/local_assets/downloads_pdfs/g/BP_in_Arctic_eng.pdf
   
  BP in the Arctic and beyond  —  A solid Arctic track record
   
   
  „……BP has worked in Alaska since 1969 and over the past 35 years has built a long and successful track record as an Arctic explorer and operator – both onshore and offshore…“
   
   

 19. Håkan Bergman

  OT, men intressant från EU, dags för skeptiker inom EU att bli bättre organiserade? Har vi hört nåt i media eller från myndigheter om det här?
  http://www.europeanvoice.com/article/imported/can-one-million-people-be-wrong-/74001.aspx