Det var inte jag, det var klimathotet!

Klimathotet

(Tips: Tobias)

Kommentarer

Kommentera längst ner på sidan.

 1. Maggie,
  den var kul men den  kanske också kan stämma till lite allvarlig eftertanke, för med miljöpatriet i en svensk regering är ett fullt tänkbart scenario  att familjen  skulle kunna vända sig till den nya klimatskadenämnden för att få ersättning för den sönderslagna vasen,  eller vad tror du?;)
  Jag var nyss inne på UI och läste deras senaste om Olle H i Aftonbladet.
  Kommentarsfältet ger rysningar och vibbar från det gamla DDR. En vettig kille Rolf med lite synpunkter och funderingar blir besvarad och bedömd av domarna Häggström och Karlsson och hotas med Gulag, d.v.s. ”moderering” vilket i deras tappning ju är censur.
  Usch och fy fan! 🙁

 2. Börje S

  Radio och TV missar ju aldrig ett tillfälle att skylla diverse problem på den globala uppvärmningen. En tidigare bra publikation som Folkvett har slukat AGW med hull och hår och använder med hjälp av Olle H. sina resurser på att kasta skit på de som luktat på AGW-hypotesen och vägrat svälja så illaluktande soppa.
   
  Min grabb lade vid senaste besöket några nummer av Illustrerad Vetenskap på mitt skrivbord. Efter att ha bläddrat några sidor dyker följande upp:
   
  ”En viss Svampinfektion hotar grodor och andra groddjur i regnskogen. Experterna har i några år menat att infektionerna i grodornas hud har något med den globala uppvärmningen att göra, men de har inte kunnat förklara hur den (svampen eller AGW:n? m.anm.) dödar grodorna.”
   
  Vem i helvete är det som infiltrerar tidningsredaktioner och nyhetsbyråer för att säkra miljöprofitörernas framtida inkomster? Hur går det till egentligen? Överallt där det är möjligt och för den delen omöjligt också, ska det skyllas på AGW. Intet tillfälle missas. Snart får vi väl reda på att kontinentaldriften orsakas av människans vana att förbränna oljeprodukter. Eller att det blåser på Jupiter av samma orsak.
   
  I  nummer 4 behandlar man den globala uppvärmningen i en längre artikel om ”plan B”, planen som ska rädda oss från klimathotet:
  ”Utan åtgärd är det hela 90% risk för katastrofala ökningar av temperaturen…”
   
  Metod 1. ”Kolet ska ner i marken. Växtrester ska förbrännas delvis, så att de omvandlas till träkol. Materielet kan därpå plöjas ned varefter det nästan inte bryts ned och därför håller kvar sitt kol…(??) ”Gaiatoerins skapare, Lovelock, är en varm förespråkare för metoden…”
   
  Metod 2. ”Träd är bra på att suga upp koldioxod, men filter på ett konstgjort träd kan göra det ännu bättre …Koldioxiden ska sedan deponeras i underjorden.”
   
  Metod 3. Koldioxid lagras i underjorden med hjälp av ”supersoniska ljudvågor” eller med hjälp av membran…
   
  Metod 4. ”Vi kan sprida järnsalter i havet fört att främja algtillväxten” osv…
   
  Metod 5. Att öka albedot med hjälp av vita växter…
   
  Metod 6. Att med hjälp av 1500 fartyg spraya saltvattendimmor i luften, varvid saltpartiklarna driver på molnbildningen…
   
  Metod 7. Måla taken vita, ja de genidraget känner vi väl till, idéen kommer från Obamas miljörådgivare, vafanhannuhette…
   
  Metod 8. Är också en gammal bekant, skicka upp speglar för att spegla bort solljuset…
   
  Metod 9. Vira in glaciärerna i folie för att öka reflektionen…
   
  Metod 10. Pråmar med vindkraftverk skickas till polerna, dessa poler som enligt Ill. Vetenskap krymper. Pråmerna ska ska spraya havsvatten i den iskalla polarluften ”så att det fryser. På så vis byggs ett tjockt och robust lager av is som står emot sommarens avsmältning…”
   
  Metod 11. ”Från flygplan kan vi sprida stora mängder svaveldioxod i stratosfären och därmed dämpa solens strålning över jorden…” (Denna metod bedöms av tidskriften i ett 6-gradigt betygssystem  som en klar fyra.)
   
  Förslagen skulle om de genomförs innebära avsevärd miljöförstöring.
   
  Artiklen avslutas med än ännu värre harang än i starten: ”Lyckas man mot förväntan inte reducera utsläppen av C=2 är perspektiven skrämmande. Då KAN (känner ni igen det ordet?) jordens genomsnittstemperatur stiga med hela fyra grader på 50 år varnar forskare vid det brittiska meteorologiska institutet (ni vet vilket).”
   
  Nu ser jag att blaskans chefredaktör, Jens E Matthiesen, i sin ledare påstår att den globala uppvärmningen tar fart och att tiden kanske är inne för att styra klimatet dit vi vill.
   
  För egen del tycker jag att det är vanvett. Idioter! Illustrerad Vetenskap har i mina ögon degraderats från tidskrift till blaska. Bannlys, bannlys!
   
   
   
   
   

 3. Börje S

  PS till #2
  Vi har ju sett hur våra CO2-utsläpp påverkat forntiden. Några tycker att VISSA (inte de som tycker förstås, men alla andra) kör för mycket med bilar som de alls inte borde ha i sin ägo.
   
  På grund av att vissa kör för mycket bil och åker för mycket flyg och har för alldeles lite kvicksilver i sina lampor därhemma så ändrades temperaturen under medeltiden!
   
  Förut, när vi inte körde så mycket bil så var det varmt för 1000 år sedan. Nu när vi äter apelsiner och tomater transporterade från Spanien med lastbilar så blev det på grund av detta plötsligt skitkallt för 1000 år sedan! Tacka Mann för det, som insåg förändringen för 1000 år sen och dess orsaker!
   
  På grund av att du, lille man, tar bilen till jobbet så tvingades 1000-talets människor plötsligt frysa häcken av sig, det engelska vinet vissnade och havreodlarna på Grönland drabbades av missväxt. Tänkte du inte på det när du köpte den där bilen?
   
  Pangea hade aldrig spruckit om vi promenerat till lantstället i stället för att köra bil. Fy skäms på oss!
   
  DS

 4. Holmfrid

  Ruddiman visar i en artikel i Scient. American, mars 2005,  hur människan påverkade klimatet genom massiv avskogning  i Mellanöstern och Europa för 8000 år sedan.   Då avvek CO2  som trend upp från de av solen och planetrörelserna periodiska variationerna i temperatur och CO2.  3000 år senare skedde motsvarande avvikelse uppåt från periodiska trenden i metanet genom uppdämning och terasserad risodling  i Kina och Asien. Avvikelsen motsvarer en ca 0.8 graders förhöjd temperatur fram till fossilförbränningen början på 1900-talet. Fortsatt avskogning och fossilförbränning ökade CO2 med ytterligare 0.8 grader fram till i dag.  Effekten på global temperatur har försenat vandringen mot istiden, som är fullt utvecklad när temperaturen är 6 grader lägre än i dag.  Huruvida temperaturen påverkas mest av växelverkan med skogslandskapet eller CO2-halten är en intressant fråga.  Föreslår att de självsäkra klimatskeptikerna på denna Blogg gör sig besväret att vandra till biblioteket och låna artikeln av Ruddiman.  Förhoppningsvis blir inläggen då mer nyanserade och vänder sig bort från de alltmer konspirativa inläggen i brist på substans i sakfrågorna. 

 5. Peter Stilbs

  Holmfrid – Ruddiman är en total knäppgök.

 6. Dan

  Börje S #2:

  Jag gillar metod 3: ”Supersoniska Ljudvågor”.  🙂
  Vad de menar är för mig klart som grumligt korvspad. Ljudvågor som går fortare än ljudet. Briljant!
  Det blir en relativistisk ljuddilatation som medför att ljudet kommer fram innan det uppstått. Sånt gillar jag nästan mer än vindkraft.
  Lite som hos vissa politiker där ljudet kommer fram redan innan tanken uppstått.

 7. FcH

  Re Börje S #2.

  Har i flera år tittat på Discovery kanalerna och även på Animal Planet. De har nu förvandlats till okritiska megafoner för AGW hysteri.  Mycket av vad Ill. (o)Vetenskap skriver har visats i Discovery. Rådet är att skippa dessa kanaler så kanske reklamintäkterna minskar. 

 8. Holmfrid

  Re 5,  Stilbs.
  På vilka grunder?  Har du läst hans artikel?

 9. Peter Stilbs

  Nej – jag har inte läst denna artikel  (slutade läsa Scientific American för några år sedan, efter deras ohederliga behandling av Lomborg), men däremot har jag läst delar av hans bok och en hel del kommentarer på webben.

  Han var f.ö. aktuell på TCS augusti förra året (46 kommentarer).

  Bara att påstå att lilla istiden var ett resultat av mänsklig död under pesten (och därför av mindre mänsklig jordbruksaktivitet) är tillräckligt bisarrt…

 10. Off Topic, men faktist intressant:

  Undervattensgejsrar heta så att de kan smälta metall

 11. Steve

  Weekly Standard’s omslag med en frysande Al Gore och två gapskrattande isbjörnar fanns ju här på bloggen 8 mars:
  https://www.klimatupplysningen.se/2010/03/08/ar-det-fritt-fram-nu/
  Hela rubriken i WS var ”EXPOSED! The global warming campaign enters its emperor’s-new-clothes phase.”  Inte så dumt, tycker WS själva.  Men frågar sig:  Kanske du kan komma på något bättre?  Om du gör det, kan du vinna en helårsprenumeration, plus de nya uppslaget med din fina rubrik upptryckt i ”full color”.  M.m.  Tävlingen finns på Facebook:
  http://www.facebook.com/weeklystandard


 12. ”Lördag 10 april 2010 09:37

  Arlanda flygplats utreder om flygplatsen ska införa biltullar för att minska koldioxidutsläppen. Ett förslag är att det från 2012 ska kosta 50 kronor att åka in till terminalområdet och lika mycket att åka ut, skriver Dagens Nyheter.

  Syftet är att få fler att åka kollektivt till flygplatsen och därmed minska utsläppen.

  Arlanda ska i slutet av året lämna in sin ansökan om ny miljödom. Redan i dag tangerar flygplatsen sina utsläppstak, och eftersom flygens utsläpp är svåra att påverka så ses biltrafiken över. För att införa biltullar krävs regeringens tillstånd.”

  Här kan man tala om segrering och gräddfiler för de som inte anser att 100:- betyder något. Hur ska barnfamiljer med bagage åka dit och det är väl klimatvänligare att dra ner på eller flytta bort mera flyg?
  http://www.klimatforumet.se

 13. Jörgen O

  Börje S    nr 2  
  Grodor. Om jag inte missminner mig så såg jag en artikel om grodor som levde i Costa Rica i ett tropiskt reservat. En vetenskapsman var där och räknade grodor och hade sig. Nästa år när han kom dit fanns det knappt en groda kvar. man fann tydligen någon svampmycel på någon död eller halvdö groda.
  Man kollade väderupgifter , regn o temp , men inga ändringar, Svampen var grodmördaren. men någon gick in i detaljer och fann att man normalt hade dimma under vissa tider på dygnet, men det här året då grodorna försvann fanns det ingen dimma som höll grodornas hud fuktig . Havsströmmen El Nino ute i Stilla havet söder om ekvatorn hade ändrat lokalklimatet i delar Mellanamerika, och delar av Costa Ricas grodor försvann . De torkade ut deras hud behövde den extra fuktigheten dimman gav dem. Jag hoppas att jag kommit ihåg rätt. men det gäller för AGW att skrämma oss. Alla medel tillåtna.
  Av de andra punkterna du nämner är det bra att koldioxidhalten ökar därigenom ökar tillväxten i våra skogar och på åkrarna. Mera skog  och mera mat att skörda .
  Svaveldioxid minskar värmen bra .Utsläppen från Pinatubo 1991 på Philippnerna minskade temperaturen med ½ grad några år, och 28 miljner ton av sulfat aerosler spreds ut i atmosfären . Det reulterade i de mest underbara solnedgångar jag sett. Jörgen